Beste 3 | Plaspotje met muziek

Na een loop van tijd wil je graag dat je kind zindelijk wordt. De meeste kinderen beginnen tussen de 2 á 3 jaar met zindelijk worden. Als je kind naar de bassischool gaat wordt verwacht dat hij of zij op school zindelijk is. Een hulpmiddel wat daarin kan bijdragen is een plaspotje met muziek, oftewel, geluid.

In dit artikel gaan we dieper in op de plaspotje met muziek. We vertellen wat onze favorieten zijn, waar je op moet letten bij het aanschaffen, hoe je het plaspotje kunt introduceren en geven we andere tips om je kind zindelijk te krijgen.   

Top 3) Plaspotje met muziek

Na een uitgebreide zoektocht op internet naar het allerbeste plaspotje met muziek, heb ik verschillende dingen in overweging genomen. Ik heb gekeken naar hoe goed ze werken, hoe lang ze meegaan en hoe makkelijk ze te gebruiken zijn. Ook heb ik gekeken naar wat andere klanten ervan vinden. Uiteindelijk heb ik een lijstje gemaakt met de drie allerbeste opties. En natuurlijk heb ik ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, zodat je waar voor je geld krijgt. Je kunt hier zelf alle plaspotjes ontdekken.

1) Fisher-Price – Koninklijk Plaspotje – 46 cm – Groen

Dit is verre-weg het populairste plaspotje met muziek op het internet en is al jarenlang betrouwbaar. Het plaspotje met vier melodietjes maakt het zindelijker worden veel leuker. De muziek zorgt voor een vrolijke sfeer en stimuleert kinderen om te oefenen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Het plaspotje is speciaal ontworpen voor het comfort van je kind. Echter geven wel een aantal mensen in de beoordelingen aan dat ze minder geschikt zijn voor jongens, omdat deze eventueel er sneller overheen plassen. Het is eenvoudig vast te houden, schoon en leeg te maken. Daarnaast kun je het plaspotje op meerdere manieren gebruiken, denk bijvoorbeeld aan het oefenpotje, toiletverkleiner of als opstapje bij de wastafel.

Veel mensen die al een plaspotje met muziek hebben gekocht, zijn er blij mee. Ze zeggen dat het goed werkt, lang meegaat en hun kinderen enthousiast maakt. Het plaspotje heeft (sinds 2015) al 180 reviews verzameld en scoort daarmee een gemiddelde van een 9. Kortom, we raden aan om deze te bekijken.

Fisher-Price - Koninklijk Plaspotje - 46 cm - Groen

★★★★★
44,99
41,99
Bol.com
as of 11 juli 2024 19:32

2) WC potje – Babystartup – White – Potty – WC potje baby – WC potje peuter met geluid – Potty training – Potty training seat – WC potje kind – WC potje peuter jongens – Zindelijkheid

Dit plaspotje heeft geen echte vrolijke muziek, maar beschikt wel over geluid van een echte WC. Het plaspotje, ook bekend als het ’toiletje’, is een geweldige manier om je kindje op een speelse en leerzame wijze zelfstandig naar het toilet te laten gaan. Het heeft een aantrekkelijk ontwerp dat lijkt op een echte wc, inclusief een toiletrolhouder. Hierdoor kan je kindje zich al snel een ‘grote mensen wc’-gebruiker voelen. Bovendien is het potje voorzien van doortrek watergeluiden, waardoor het nog realistischer wordt. Het geluid van het doortrekken zal je kindje ongetwijfeld enthousiast maken en de zindelijkheidstraining nog leuker en interessanter maken.

Naast het aantrekkelijke ontwerp en de geluidseffecten biedt dit plaspotje ook praktische eigenschappen waar ouders blij van worden. Het is uitgerust met een comfortabele rugleuning en een antislip bodem, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt tijdens het gebruik. Bovendien is het potje gemakkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare binnenkant. Het legen en reinigen van het potje is daardoor een snelle en eenvoudige taak. Daarnaast heeft dit plaspotje een handig opbergvak in de stortbak van de wc, waar je wat toiletpapier of andere benodigdheden kunt bewaren. Zo combineert dit potje functionaliteit met plezier op een slimme manier.

Het plaspotje is een populaire keuze onder ouders, en dat is niet zonder reden. Het biedt namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt een hoogwaardig en duurzaam product dat je kindje helpt bij het ontwikkelen van goede toiletgewoonten, terwijl het tegelijkertijd plezier en enthousiasme toevoegt aan de zindelijkheidstraining. Kinderen zijn dol op de realistische doortrek geluiden, waardoor het potje een positieve associatie creëert met naar het toilet gaan.

WC potje - Babystartup - White - Potty – WC potje baby – WC potje peuter met geluid – Potty training – Potty training seat - WC potje kind – WC potje peuter jongens – Zindelijkheid

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 11 juli 2024 19:32

3) Tega Baby Meteo Navy Anti-slip Potje met Muziek PO-079-164

Introduceer je kleintje op een leuke en speelse manier aan het potje met het Tega Baby Potje. Met zijn mooie marineblauwe kleur en het vrolijke design met een print van regenbogen en hartjes, zal dit potje zeker de aandacht van je kindje trekken. Maar het is niet alleen de uitstraling die dit potje zo speciaal maakt.

Dankzij de innovatieve functie speelt er een vrolijk muziekje af wanneer je kindje plast. Dit motiveert en stimuleert je kleintje om naar het potje te gaan en maakt de zindelijkheidstraining een feestelijke ervaring. De stevige voetjes met anti-slip zorgen ervoor dat het potje stabiel op de grond staat, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt tijdens het zitten.

Bovendien is het Tega Baby Potje gemaakt van hoogwaardige materialen en is het 100% BPA-vrij. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. Het potje is ontworpen met oog voor comfort en veiligheid, met een rugleuning en een antislip bodem. Zo kan je kindje in alle comfort op het potje zitten.

Met het Tega Baby Potje in het mooie Meteo Eco design haal je niet alleen een praktisch en functioneel potje in huis, maar ook een speels en aantrekkelijk product dat je kindje zal motiveren om zelfstandig naar het potje te gaan. Maak van de zindelijkheidstraining een positieve en plezierige ervaring voor je kleintje. Tenslotte is de prijs/kwaliteit verhouding ook perfect.

Tega Baby Meteo Navy Anti-slip Potje met Muziek PO-079-164

★★★★★
14,99
Bol.com
as of 11 juli 2024 19:32

Zo introduceer je en stimuleer je het plaspotje

Natuurlijk! Hier zijn wat vriendelijke tips om het plaspotje op een leuke manier aan kinderen te introduceren:

1. Kies een leuk potje: Zoek samen met je kindje een plaspotje uit met een mooi design dat ze aanspreekt. Bijvoorbeeld eentje met vrolijke kleuren, grappige figuurtjes of hun favoriete dieren. Het maakt het potje meteen interessanter en leuker om te gebruiken!

2. Maak het bekend: Zet het potje op een plek waar je kindje het goed kan zien en ontdekken, bijvoorbeeld in de badkamer. Praat er samen over en laat zien hoe het werkt. Misschien kan een knuffel of pop alvast op het potje zitten om het voorbeeld te geven.

3. Gebruik positieve woorden: Praat enthousiast over het potje en benadruk dat het speciaal voor je kindje is. Vertel dat ze nu net als grote kinderen naar het potje kunnen gaan. Dit motiveert en stimuleert ze om het uit te proberen.

4. Maak er een routine van: Maak van het potje een dagelijkse gewoonte. Kies vaste momenten, zoals na het ontbijt of voor het slapengaan, waarop je kindje op het potje kan zitten. Door regelmatig te oefenen, wordt het steeds vertrouwder.

5. Geef complimentjes en beloningen: Geef je kindje veel complimentjes en prijs ze wanneer ze het potje gebruiken. Je kunt ook kleine beloningen geven, zoals stickers of een speciaal boekje, om ze extra te motiveren.

6. Wees geduldig en begripvol: Elk kind leert op zijn eigen tempo, dus wees geduldig en begripvol. Moedig je kindje aan om te proberen, maar forceer niks. Zindelijk worden kost tijd en oefening, en dat is helemaal oké!

Onthoud dat het belangrijkste is dat je kindje zich comfortabel en gesteund voelt tijdens het leerproces. Dus maak er vooral een leuke en positieve ervaring van. Voor je het weet, zijn ze helemaal gewend aan het potje en op weg naar zindelijkheid.

Alternatieven: normaal plaspotje

Het normale is een eenvoudig en basismodel plaspotje zonder extra functies zoals muziek. Het biedt een comfortabele zitting en is gemakkelijk schoon te maken. Het voordeel van een standaard plaspotje ten opzichte van een plaspotje met muziek is voornamelijk de eenvoud. Standaard plaspotjes zijn vaak goedkoper in vergelijking met plaspotjes met extra functies zoals muziek. Als je een budgetvriendelijke optie zoekt, kan een standaard plaspotje een goede keuze zijn.

Veel succes

We hopen dat je nu veel wijzer bent geworden over plaspotjes met muziek! Deze vrolijke potjes met hun speelse deuntjes kunnen het zindelijk worden voor je kindje extra leuk en motiverend maken. Of je nu kiest voor een plaspotje met muziek of een standaard plaspotje, het belangrijkste is dat je een keuze maakt die past bij de behoeften en voorkeuren van jou en je kind. We wensen je veel succes en plezier bij het begeleiden van je kleintje op de spannende reis naar zindelijkheid!