De beste rug stretcher

Pijntjes, steek en andere klachten, het is niet heel ideaal als je daar dagelijks last van hebt. Vooral rugklachten kunnen dagelijks voor veel ellende zorgen. Gelukkig zijn er fysiotherapeuten en andere specialisten er om je tips te geven om van deze klachten af te komen. In 2021 kampten zo’n 1,9 miljoen Nederlanders met nek- en rugklachten.

De rugstretcher is een ideaal hulpmiddel om de klachten in je rug te verhelpen of te verminderen. In dit artikel gaan we in op onze favoriete rugstretcher. Daarnaast geven we je andere tips om sneller van je stijve spieren af te komen in de rug.

Onze Favoriete rugstretcher

Er zijn ontzettend veel rugstretchers verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Maar welke is nou de beste? Hieronder gaan we in op onze favroriet en leggen uit waarom. De keuze is gemaakt op basis van prijs/kwaliteit, beoordelingen van klanten en specifieke (unieke) eigenschappen. Zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle rugstretchers.

De beste rugstretcher: EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads – Verstelbare Rugstretcher voor Optimale Ontspanning

De backstretcher van het merk EarKings staat bij ons op nummer 1. Dit komt voornamelijk door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De zachte pads zijn comfortabel voor je rug. Aan het begin is het even wennen, omdat je rug het waarschijnlijk niet gewend is. Je kunt de rugstretcher op meerdere manieren gebruiken. 1) Liggend, bij het gebruik van oefeningen en stretchen 2) Leunend, bij het zitten op de bank of 3) zittend, bij een bureaustoel. Je kunt de rugstretcher overigens verstellen in drie verschillende standen/hoogtes: 6, 9 en 12 centimeter.

Niet alleen voor rugklachten, maar ook geschikt voor het masseren van de nek. Het fijne is dat deze backstratcher verkrijgbaar is zes verschillende kleuren. De prijs is aantrekkelijk en de klanten zijn ook lovend over dit product. Inmiddels heeft de backstretcher meer dan 50 reviews verzameld en scoort het een cijfer van een 9.

EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads - Verstelbare Rugstretcher voor Optimale Ontspanning

★★★★★
21,99
Bol.com
as of 16 mei 2024 17:41

De voordelen van een rugstretcher

De rugstretcher heeft verschillende voordelen. Denk daarbij aan de volgende:

  • Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een massage, maar geen lieve partner hebben die dit goed kan.
  • Het zorgt voor een beter postuur.
  • Door de stijfheid/spierpijn te verhelpen kun je vrijer door het leven. Je kunt heerlijk slapen en hebt minder last van pijntjes.
  • Te verstellen in verschillende hoogtes. Daarom is die voor iedereen geschikt.
  • Compact en makkelijk te installeren.

Zo gebruik je de rugstretcher

Je gebruikt niet iedere dag een rugstretcher. Gelukkig zijn er genoeg YouTube video’s waar je kunt zien hoe ze gebruikt worden. Kortweg komt dit neer op het onderstaande:

  1. Je plaatst de rugstretcher op de grond. Dit kan op vrijwel iedere platte ondervloer; denk aan de bijkeuken, woonkamer, slaapkamer of zolder. Overigens kun je hem ook gebruiken in zittende of leunende positie, wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit.
  2. Vervolgens kun je de hoogte verstellen. Hoe hoger; hoe meer stretch er eigenlijk op komt. Vaak wordt er aangeraden om dit op te bouwen (eerst laagste stand, dan steeds hoger).
  3. Vervolgens ga je erop liggen (zorg dat je onderrug er op ligt). Dit kan bij de eerste keer ongemakkelijk of onaangenaam zijn.
  4. Het helpt om je spanning van je rug af te halen.

Je kunt deze oefening vaak herhalen. We raden aan om YouTube af te struinen naar goede oefeningen. Op deze manier haal je het maximale uit je rugstretcher. Mocht de mate van pijn niet verbeteren, dan raden we aan om naar de huisarts te gaan. Daarnaast zijn er een aantal bedrijven in Nederland gespecialiseerd zijn in het verhelpen van rugpijn.

Hier moet je opletten als je een rugstretcher gaat aanschaffen

We attenderen je graag op de punten waar je op moet letten als je een backstretcher gaat aanschaffen.

Hoogte verstelbaar

Het is ontzettend belangrijk dat je de rugstretcher in meerdere standen kunt verstellen. De meeste kun je in drie standen verstellen, maar hoe meer, hoe beter natuurlijk. Wanneer je de stretcher kunt verstellen kan de hele familie het product gebruiken. De meeste rugstretcher kun je heel eenvoudig verstellen.

Breedte

Iedere rug is anders. Het is daarom goed om te kijken naar de breedte van je rug en de rugstretcher. Wanneer je beschikt over een smalle rug, dan is het niet heel fijn dat je kiest voor een brede rugstretcher. Bij de eigenschappen van iedere rugstretcher staat de breedte in centimeters. Als je twijfelt tussen twee exemplaren, dan kun je daarnaar kijken.

Prijs/kwaliteit verhouding

We raden aan om goed te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Dit kun je vaak zien aan de hand van reviews van klanten. Als een rugstretcher veel reviews heeft, dan kun je er vanuit gaan dat ze veel zijn verkocht. Kijk dan voornamelijk ook goed naar de feedback van klanten. Soms kan een rugstretcher negatieve beoordelingen krijgen over een bepaald punt wat voor jou niet relevant is.

Nekstretcher

Heb je voornamelijk specifiek last van de nek? Dan kun je ook kiezen voor een stretcher die speciaal ontworpen is voor de nek. We raden aan om met je fysiotherapeut allereerst te overleggen of een nekstretcher de beste optie is voor jou. Over het algemeen zien we dat klanten lovend zijn over de nekstretcher. Veel mensen hebben in korte tijd al een sterke verlichting in nek- of rugklachten bij het gebruik van een stretcher.

Rugstretcher niet jouw ding? Dit zijn de alternatieven!

Ben je niet overtuigd geraakt van een rug of nekstretcher? We raden dan aan om te kijken naar een aantal alternatieven. We raden aan om in actie te komen, want rugklachten kunnen jarenlang aanhouden. Vraag jezelf allereerst af vaak de rugklachten vandaan komen. Om bepaalde houdingen niet meer aan te nemen kun je direct al iets veranderen aan je rugklachten.

Bedrijven gespecialiseerd in rugklachten

Er zijn daarnaast talloze bedrijven die je kunnen helpen met rugklachten. Neem het bedrijf fysius, gespecialiseerd in rugklachten en hebben 37 verschillende vestigingen in heel Nederland. Je kunt een gratis rugadvies aanvragen. Ze maken vervolgens een persoonlijk behandelplan.

Hoofdkussens

Ervaar je klachten bij het slapen? Er zijn daarnaast speciale hoofdkussens die helpen bij rug en nekklachten. Neem bijvoorbeeld het hoofdkussen van SleepComfort. Inmiddels heeft deze hoofdkussen meer dan 300 reviews verzameld en scoort het een beoordeling van een 8,8. Klanten zijn vooral lovend omdat ze nu comfortabeler en rechter liggen in bed.

Massageapparaten

Tenslotte willen we je attenderen op de rugmassage apparaten. Je betaald wel iets meer, maar daar krijg je wel iedere dag een heerlijke massage voor terug. Ze helpen tegen gewrichtspijn. Vaak werken ze op basis van infrarood en stoten warmte af. Dit helpt ook tegen je gewrichtspijn in de rug.

We hopen dat je verder bent geholpen met de rugstretcher

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over de rugstretcher. We raden aan om ze gewoon te bestellen en het uitproberen. Mocht het toch niet iets voor jou zijn, dan kun je ze vaak kosteloos retourneren. We raden aan om je eventueel te verdiepen in de rug. Er zijn talloze boeken die je kunnen helpen bij rugklachten. Veel succes!