Stoel of bank verhogen? Dat doe je op deze manier!

Je hebt een stoel of bankstel gekocht of overgenomen, maar in de hoogte zit hij niet al te lekker. Het voelt alsof die te klein is en je komt er ontzettend moeilijk uit. Hoogte toevoegen aan je bank of stoel kan het zitconform ontzettend verbeteren.

In dit artikel lees je verschillende manieren om je bankstel of stoel te verhogen. Sommige kun je direct toepassen, voor andere opties moet je een (klein) hulpmiddel aanschaf voor het verhogen van je meubel. We moeten eerlijk bekennen dat het verhogen niet al te simpel is voor een bankstel of stoel. Al met al, bekijk al onze ideeën. Je kunt hier direct lezen hoe je de bank kunt verhogen of hoe je de stoelen kunt verhogen.

3 Tips) Bank verhogen

Banken zijn er in verschillende hoogtes. Het is belangrijk dat hij comfortabel zit. De gemiddelde zithoogte van een bank is ongeveer 40 a 42 centimeter vanaf de grond.Met een hogere bank kun je er ook makkelijker onderkomen met bijvoorbeeld de stofzuiger. Een bank met een lage zithoogte waar je lekker inploft wordt ook wel een loungebank genoemd. Hieronder gaan we in op een aantal manieren om je bank iets te verhogen.

1) Bankverhogers

De meest gekozen optie om je bank te verhogen is met behulp van een meubelverhogers. Ze worden ook veelal gebruikt om bedden te verhogen. Ze staan vaak onder de categorie ‘bedverhogers’. Het is belangrijk om goed te controleren wat de diameter is van de bankpoten. je kunt met de meubelverhogers je bank verhogen met bijvoorbeeld 8, 13 of 21 centimeter. De varianten die je hieronder ziet kun je veelal ook gebruiken voor je bank. Hiermee weet je ook zeker dat de bankverhogers het gewicht aankunnen en niet ineens doorzakken. Net niet de ideale kleur? Dan kun je ze altijd ook nog eventueel schilderen of overspuiten zodat het minder opvalt dat er bankverhogers onder de bank zitten.

2) Nieuwe (langere) pootjes onder bank

Je kunt bij vrijwel de meeste banken de poten vervangen van een bank. Je kunt daarmee langere pootjes aanschaffen, waardoor je een hogere zithoogte creëert. Kijk daarom even goed of je de pootjes van de bank af kan draaien. Je kunt eventueel contact opnemen met de leverancier/merk van het bankstel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Kijk daarom ook eens in het assortiment bankpoten. Kijk dan goed naar de lengte van de nieuwe bankpoten zodat de bank meer de hoogte in gaat. Let even goed op welk gewicht ze ondersteunen.

3) Voeg kussens toe op je bank

Het klinkt misschien gek, maar we zien ook dat sierkussens er ook voor kunnen zorgen dat mensen hoger zitten. Dit is ook vooral ideaal voor banken die een beetje zijn doorgezakt.  Schaf daarom een aantal kussens aan. Wellicht kun je kiezen voor dunnere kussens, zodat je ook weer niet al te hoog zit.

4 Tips) Stoelen verhogen

De eetstoelen moeten ook lekker zitten. Je zit er namelijk iedere dag op om te kunnen eten. Er zijn een aantal dingen wat je kan aanpassen om het zitconform van je stoelen te verbeteren. Daarnaast kun je de heerlijke fauteuil ook verhogen. Eerlijk is eerlijk; we hebben het hele internet afgestruind naar goede ideeën. Ook op diverse social media groepen is deze vraag gesteld, maar niemand had echt het ultieme, fantastische idee. 

1) Stoelpootdoppen

De stoelen kun je ook verhogen met stoelpootdoppen. Ze zullen niet zorgen voor een extreem groot hogere zithoogte, maar elke kleine beetjes helpen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je geen krassen op de vloer krijgt. Als de hoogte niet voldoende is met één dopje, wellicht kun je er dan nog een tweede of derde onder bevestigen. Echter is dit ook weer afhankelijk van het type poot die je onder de stoelpoot hebt. Mocht je eetkamerstoelen hebben met een buisframe (geen 4, maar soort van 2 poten), kijk dan naar buisframe geleiders.

2) Tafel verlagen

Zijn de stoelen te klein, of is de tafel te hoog? Dat is een vraag die je zelf kan stellen. We zien dat regelmatig mensen de eettafel verlagen omdat de stoelen te klein waren. Eerlijk gezegd is dit niet hetgeen wat wij aanraden, maar het is een optie. Mocht je de stoelen nog kunnen retourneren bij het desbetreffende bedrijf, dan raden we dat ook aan. De meeste stoelen kun je namelijk 30 dagen na aankoop nog retourneren. Als dit niet kan, vraag hen even of ze je kunnen helpen met het probleem. De laatste optie is om een nieuwe stoel te kopen. Kijk eventueel wat je ervoor kunt krijgen als je ze op marktplaats zet, want daar zijn ze nog veel geld waard.

3) Meubelverhoger

Eerlijk is eerlijk.  Het ziet er niet echt uit, maar het is wel een optie om je stoelen te verhogen met een meubelverhoger. We zien vaak dat ze veel groter zijn dan de diameter van je stoelpoot. Kijk daarom goed naar de diameter van de meubelverhoger. We raden deze optie alleen aan als je stoelen hebt met een rechte poot, want bij schuine poten gaan ze knikken. Spuit de meubelverhogers indien gewenst in je favoriete kleur zodat ze minder goed opvallen.

4) Stoelkussens

Deze optie raden we ook al aan wanneer je de bank wilt verhogen. Je kunt een smalle kussen pakken en op je stoel leggen. Hierdoor zit je toch net iets hoger en comfortabeler op de stoel. Toch is dit één van de mindere opties, omdat het niet heel sierlijk oogt en de kussens eenvoudig van de stoel af kunnen vallen.

Let goed op de reviews van klanten

We raden iedereen aan om goed te kijken naar de reviews van klanten. Deze reviews kunnen een goed beeld geven van het product wat je overweegt. Soms staat er namelijk in de review: ‘ik heb ze gebruikt om mijn stoelen te verhogen, ik ben er ontzettend tevreden mee’. Vraag daarnaast ook eens in je omgeving en leg het probleem bij hen neer. Wellicht hebben zij de ideale oplossing waar je nog niet aan hebt gedacht.

Veel succes met het verhogen van je stoel of bank

We hopen dat je verder bent gekomen met het verhogen van je bank of stoel. We horen vaak dat bouwmarkten soms handige oplossingen hebben. Daarnaast kun je altijd nog eens op YouTube zoeken op het euvel waar je momenteel mee zit. We hebben ieder geval iedere facebook groep afgestruind naar oplossingen, het internet, in allerlei talen gezocht op het euvel en zijn daarmee tot de bovenstaande ideeën gekomen. Onlangs schreven we ook al een artikel over muurdecoratie boven de bank.