De radiator en verwarmingbuizen wegwerken doe je zo

De radiator en verwarmingsbuizen zie je vrijwel ieder huis. Ze zijn noodzakelijk voor de warmte in je huis. Echter storen er veel mensen zich aan deze elementen in je huis. Ze doen misschien afbreuk aan het mooie interieur, hoogste tijd om ze eens weg te werken.

Eerlijk is eerlijk. Het wegwerken van de leidingen gaat lastig worden. In onze ogen zijn daar nog geen hele slimme oplossingen voor bedacht. We gaan je helpen om je een stukje op weg te helpen. Daarnaast lichten we manieren uit hoe je de radiator eenvoudig kan wegwerken.

De radiator wegwerken

Een radiator is nou niet bepaald gezegd een decoratie item. Voor velen is het ook niet mogelijk om deze zomaar weg te halen, want anders heb je geen warmte meer. Gelukkig het heel eenvoudig om de radiator weg te werken in je huis. Je kunt deze wegwerken met behulp van een radiatorombouw. Je kunt deze zelf maken, maar er zijn ook al veel standaard radiator ombouw pakketen die je kunt kopen. Je krijgt dan vaak de onderdelen op maat en je moet ze dan zelf nog even in elkaar zetten met behulp van het stappenplan. Het is niet heel moeilijk om de radiator ombouw in elkaar te zetten.  

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de maat van je radiator zodat de ombouw er om heen past. Gelukkig zijn ze in verschillende maten verkrijgbaar. Daarnaast kun je ze vaak krijgen in de kleuren zwart of wit. Je kunt ook kiezen voor een witte variant en ze vervolgens zelf schilderen of lakken. Het grote voordeel van een radiator ombouw is dat je er vervolgens decoratie op kunt zetten. Met behulp van een ombouw heb je de radiator op een nette manier weggewerkt.

Radiator buizen wegwerken kun je op verschillende manieren doen

Je hebt verschillende manieren om de buizen van de radiator weg te werken. We gaan hieronder in op een aantal manieren.

1) Verf de buizen naar de gewenste kleur

De makkelijkste manier is om de verwarming buizen te laten verven. Grote voordeel is dat je zelf kan bepalen welke kleur het wordt. Vaak wordt er gekozen tussen een witte kleur, omdat de meeste muren ook wit zijn en ze daardoor mooi in wegvallen.  Het enige nadeel is dat je ze nog steeds ziet, maar hopelijk stoor jij je zelf er minder aan. Ontdek hier alle kleuren verf.

2) Opzetplinten

Er bestaan plinten met daarin een holle ruimte. In deze holle ruimte kun je dan mooi de buizen in wegwerken. Echter is het niet mogelijk bij elke buis. De buis moet namelijk strak tegen de muur aanliggen, wat vaak niet het geval is. Deze buizen kun je eventueel over de standaard plinten heen zetten. Bekijk eventueel de onderstaande foto voor een voorbeeld. We raden wel aan om goed te kijken naar de afmetingen zodat je niet voor verassingen komt te staan.

3) Ombouw

Je kunt ook een ombouw op maat maken. Je bevestigt dan twee latten aan elkaar. Vervolgens plaats je deze om de buizen heen. Wanneer je deze in dezelfde kleur schildert als de muren, dan zal de doos beter opgaan in het geheel en meer een minimalistische en overzichtelijke look krijgen in vergelijking met open leidingen. Hoewel het een relatief goedkope manier is, kan het ook zorgen dat de kamer kleiner lijkt. Daarom raden we persoonlijk aan om de buizen (opnieuw) te laten verven.

Groter geschut om de radiator en leidingen weg te werken

Mocht je toch niet overtuigd zijn van onze methoden die we gevonden hebben, kijk dan naar groter geschut. Je kunt ervoor kiezen om de leidingen in de muur weg te werken. Je moet de leidingen dan wel gaan verleggen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om vloerverwarming in je woning te leggen. Hierdoor kun de radiatoren en de bijhorende buizen van de muren gehaald worden en hoef je daar niet meer tegen aan te kijken.

Koof maken om je buizen en andere items weg te werken

We hopen dat je met het lezen van dit artikel een stuk wijzer bent geworden hoe je de radiator en bijhorende buizen kunt wegwerken. We raden aan om ook eens een kijkje te nemen op YouTube. Door de jaren heen zijn er talloze video’s op het medium gezet waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je bepaalde items het beste kunt wegwerken. We wensen je veel succes met klussen!