BH zonder achterkant, ideaal voor een open rug

Bij dames zijn de topjes met open (blote) rug ontzettend populair geworden.  Niet alleen bij topjes, maar ook bij jurken en blouses. Ze worden vaak gedragen bij feestelijke momenten. Dit is ook niet zo gek, want met een topje met open rug loop je er stijlvol en knap bij.

Echter zit er één nadeel aan. Wanneer je een normale BH draagt zal die aan de achterkant zichtbaar zijn. Niet zo heel charmant, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je niet zo snel een topje met open rug hebt gekocht. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor. Echter heeft wel elk oplossing zijn voor en nadelen. Oplossingen die we bieden zijn bijvoorbeeld doorzichtige bandjes, plak BH of boob tape. We vertellen waar je op moet letten als je er één aan gaat schaffen en geven andere handige tips.

Meest gebruikte oplossing: de Plak BH en boob tape

De plak BH is de meest gebruikte oplossing wanneer je een topje of shirtje wilt dragen met een open rug. Het grote voordeel is dat je geen gebruikt maakt van de traditionele bandjes. Hierdoor blijft je rug open en bloot. De BH plak je op je borsten. Ze worden ook wel strapless cups genoemd. Je hebt daarin eigenlijk twee soorten: De strapless cup, deze kun je meerdere malen gebruiken, ze lijken daarom ook op een BH. Daarnaast is er ook speciale ‘boob tape’. Deze tape plak je op je borsten en kun je eenmalig gebruiken.

Top 5) Beste BH zonder achterkant

Hopelijk weet je nu meer over de oplossingen. Hieronder lichten we graag onze favorieten uit als het gaat om een BH zonder achterkant. Dit hebben we gedaan op basis van ervaringen, prijs/kwaliteit verhouding en beoordelingen van klanten.

1. Phannie Strapless Plak BH Push Up Met Clipsluiting

Dit is een plak bh zonder bandjes, ook wel bekend als de onzichtbare BH. De binnenkant van de BH heeft speciale plakranden. Met behulp van de folie zorg je er voor dat de plakrand goed blijft zodat je hem vaker kunt dragen. Je brengt de Plak BH eenvoudig aan met behulp van de onderstaande stappen:

  1. Maak je borsten schoon en droog deze goed af.
  2. Plak beide helften van de plak bh op je borst.
  3. Verbind beide helften met de clipsluiting.
  4. Druk de plak BH aan met beide handen.

Zoals aangegeven kun je ze herbruiken. Ze beschermen je tepels en ze zijn onzichtbaar onder je kleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en cupmaten. Het maakt dus niet uit of je een grotere cupmaat of kleinere cupmaat hebt. We raden aan om een ruime cupmaat te kiezen. Het grote voordeel is dat deze plak bh een scherpe prijs heeft.

Phannie Strapless Push Up Plak BH Met Clipsluiting - Zelfklevend & Herbruikbaar - Nude

★★★★★
13,95
Bol.com
as of 5 juni 2024 11:35

2. MAGIC Bodyfashion Va-Va-Voom Bra – Zwart

Je hebt nog steeds een blote rug wanneer je deze Va-va-Voom BH draagt van het bekende merk Magic Bodyfashion. De plaklaag aan de binnenzijde zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten gedurende dag. Het is een BH dat eenvoudig in gebruik is. Bij de tepels zit geen plaklaag waardoor je hem comfortabel kan dragen. Klanten zijn ook ontzettend tevreden over deze strapless BH. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en cupmaten.

MAGIC Bodyfashion Va-Va-Voom Bra - Zwart - Maat E

★★★★★
18,64
Bol.com
as of 5 juni 2024 11:35

3. Vivefly Healthcare Mamilla Push up – Harde Tepels Oplossen – Zichtbare Tepels Verbergen – Gratis BH Extender – Waterbestendig Bikini Cover – BH – Tot 60x Herbruikbaar

Nog één product dat onze voorkeur heeft. Waarschijnlijk wil je niet iedere dag kleding dragen met een open rug. Je zult dan de meeste dagen dan een normale BH dragen. Wanneer je toch een open rug wilt houden, dan kan dit product een oplossing bieden. Ze hebben een push-up effect, hierdoor heb je geen normale BH meer nodig. Het is ideaal voor een onder jurk of topje. Onder je strakke kleding zijn je tepels niet meer zichtbaar. Ze zijn herbruikbaar. Kortom: een goed alternatief om te overwegen.

Vivefly Healthcare Mamilla Push up - Harde Tepels Oplossen - Zichtbare Tepels Verbergen - Gratis BH Extender - Waterbestendig Bikini Cover - BH - Tot 60x Herbruikbaar - 10 CM

★★★★★
24,99
Bol.com
as of 5 juni 2024 11:35

4. 3BMT – Transparante BH bandjes – set van 2

Dit is niet onze voorkeur, maar een goed alternatief wanneer je een open rug wilt hebben. Je hebt ook transparante BH bandjes. Hierdoor valt het minder snel op en blijft je rug min of meer open. Echter zal je het altijd nog kunnen zien, maar het is een alternatief wat je kunt overwegen. Ze zakken niet af. In de reviews zien we dat meerdere mensen ze hebben gebruikt voor onder een strapless jurkje.

3BMT - Transparante BH bandjes - set van 2

★★★★★
6,95
Bol.com
as of 5 juni 2024 11:35

5. Litchy Boob Tape – Boobtape – Fashion Tape – BH Tape – 5 Meter – Sandy

Deze boob tape van het merk Litchy is dat we kunnen aanraden. Je ontvangt vijf meter aan boob tape waardoor je een goed alternatief hebt voor de traditionele BH. De boob tape heeft een optimale werking tot en met 9 uur. Het is makkelijk aan te brengen en alles blijft super goed zitten. Je kunt het op meerdere manieren aanbrengen, maar hierdoor blijft je rug wel bloot. De huidskleur zorgt ervoor dat ze niet zichtbaar zijn onder je kleding.

Let op: uit veel recensies zien we dat mensen ‘klagen’ over het verwijderen van de boob-tape. Sommigen ervaren dit als ‘pijnlijk’. We raden daarom aan om goed op te passen wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Daarnaast is het vooral ideaal voor mensen met een normale of kleinere cupmaat.

Litchy Boob Tape - Boobtape - Fashion Tape - BH Tape - 5 Meter - Sandy

19,95
Bol.com
as of 5 juni 2024 11:35

Borsten tape

Veel vrouwen kijken op tegen het plakken van een boob-tape. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Het is heel normaal en er zijn talloze YouTube video’s waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de tape op je borsten kunt plakken. Neem bijvoorbeeld onderstaande video. Hou er daarnaast wel rekening mee dat bij borsten tape het soms pijnlijk kan zijn wanneer je ze er af haalt. Voordeel: het blijft de hele dag zitten en je bent ontzettend flexibel met je kleding.

Plak BH schoonmaken

De onderhoud van een plak BH is ontzettend belangrijk. Als je de BH goed onderhoudt, dan kun je er langer van genieten. Vaak is er een handleiding aanwezig hoe je de plak BH kunt schoonmaken. Heb je die niet meer? Neem dan contact op met de fabrikant, merk of het bedrijf waar je de plak bh hebt gekocht. Iedere plak BH is namelijk anders. Voor de Phannie Strapless volg je de volgende stappen:

  1. Reinig de plak BH met lauw water en een mild sopje
  2. Spoel het af met lauwwarm water.
  3. Droog de plak BH aan de lucht, niet aan het zonlicht.
  4. Plaats de folie na het drogen terug op de plak BH.

Hopelijk kun je nu zorgeloos over straat

We raden aan om goed de reviews te bekijken van de aangeboden oplossingen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de daadwerkelijke prestaties van het product.  We hopen dat je met deze tips zorgeloos over straat kunt lopen. We hopen dat je nu toch gaat voor dat ené jurkje met open rug. Ze zijn perfect voor in de zomer en andere seizoenen.  Met behulp van deze oplossingen kun je er fashionable bij lopen. Onlangs schreven we ook een artikel over broekjes voor onder een jurk.