De rijdende wekker, een ideaal hulpmiddel

We kennen allemaal wel dat schaamtegevoel wanneer jij je hebt verslapen. Het hele klaslokaal of kantoor kijkt je aan en vraagt zich af waarom je te laat bent. Je staat direct 1-0 achter en je merkt gewoon dat je niet actief bent.

Om op tijd op te staan gebruiken we onze wekker. Mensen die moeilijk uit bed komen zetten er zelfs meerdere, omdat ze weten dat ze blijven liggen. Andere mensen blijven gewoon net zo lang snoozen tot ze er echt uit moeten. Heb jij hier ook last van? Kijk dan eens naar de rijdende wekker, een ideale gadget voor slapers die in de ochtend moeilijk uit bed kunnen komen. In dit artikel lichten we deze bijzondere maar gave gadget uit.

Wat is een rijdende wekker?

Een wekker is een klok, die op een vooraf ingesteld tijdstip een geluid of ander signaal afgeeft, met als doel iemand te wekken. Een rijdende wekker kan dit ook, maar onderscheid het zich op één vlak: het kan rijden. Zodra de wekker afgaat, zal de rijdende wekker naar voren en achteren rijden. Je zult dus uit bed moeten stappen om de wekker uit te zetten. En wanneer je eenmaal uit bed bent, ben je sneller wakker en kom je op tijd op je afspraak.   

De beste rijdende wekker

Een rijdende wekker is ook leuk om cadeau geven aan mensen die vaak te laat komen. Je hebt een aantal rijdende wekkers op de markt. Zorg ervoor dat je de juiste batterijen hebt, want deze worden vaak niet meegeleverd in de doos.

1) Nutcrackers Rijdende wekker

Eén van de bekendste en voordeligste rijdende wekkers is deze variant. Je kunt de wekker eenvoudig instellen. Je kan de rijdende wekker naast je op het nachtkastje plaatsen, maar ook ergens anders in de slaapkamer. Je kunt instellen dat de wekker na de eerste keer nog niet direct begint met rijden, dit doe je met de speciale snooze-functie. Mocht je de wekker na het snoozen nog niet hebben uitgezet, dan begint de wekker automatisch met rijden. Je moet dan achter de wekker aan gaan vangen om van het irritante geluid af te komen. Er wordt aangeraden om de wekker niet op een hoogte te plaatsen boven de één meter.

In de wekker gaan 4 AAA batterijen. Deze worden niet meegeleverd in de set. Zorg ervoor dat je deze in huis hebt om de wekker werkend te krijgen.

Nutcrackers Rijdende Wekker - Roze

29,35
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

2) Clocky, de wekker op wielen

Het officiële merk dat begonnen is met de wekker op wielen. Hij is cool, grappig, uniek en garandeert dat je op tijd opstaat. Deze lijkt veel op die van nutcrackers, maar is in meerdere kleuren verkrijgbaar en ook iets duurder. De wekker op wielen kun je zowel op vloerbedekking als laminaat gebruiken. De Clocky rijdende wekker kan maximaal één meter vallen. Ideaal voor slechte ochtendmensen!

Alternatief: de vliegende wekker!

Overigens heb je ook nog de vliegende wekker. Wanneer het alarm af gaat, begint er een propeller te draaien en vervolgens zal het opstijgen. Tegelijkertijd maakt het apparaat een oorverdovend geluid waar je wakker van wordt. Wanneer je de propeller weer op de wekker zet, zal het geluid stoppen. Kortom, een leuke gadget om wakker te worden!

Vliegende Wekker / Flying Alarm Clock - Extreme wekker - propeller

35,99
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

Andere tips om makkelijker uit bed te komen

Mocht je nog niet overtuigd zijn, er zijn ook andere manieren om makkelijker uit bed te komen.

1. Zet je normale wekker op een plek waardoor je uit bed moet

De rijdende wekker heeft één doel: je moet uit bed stappen om de wekker uit te zetten waardoor je bent opgestaan. Je kunt ook de wekker, bijvoorbeeld je telefoon op een plek leggen waardoor je uit bed moet. Leg bijvoorbeeld je smartphone op de vensterbank. Je creëert dan hetzelfde effect op de goedkoopste manier

2. Natuurlijk licht

Persoonlijk hebben we rolluiken voor de ramen. Hierdoor kun je de hele dag wel in bed blijven liggen, omdat de kamer overdag donker blijft. Wanneer je de gordijnen/rolluiken in de avond dicht doet, zorg ervoor dat er nog iets licht erdoor heen kan schijnen. Op deze manier kun je in de ochtend makkelijker opstaan.

3. Ga op tijd naar bed en leg je smartphone aan de kant

Voldoende slaap, dat is een ingrediënt om in de ochtend makkelijker uit bed te kunnen komen. Ga op tijd naar bed en zorg dat je ongeveer acht uur slaap hebt. Daarnaast blijven veel mensen nog even op de telefoon kijken als ze in bed liggen. Doe dit niet. Melatonine, het stofje wat in ons zit en dat laat weten dat je moet gaat slapen wordt door je smartphone onderdrukt.

Bekijk hier nog meer wekkers!