Op deze manieren kun je pannenkoeken warm houden na het bakken

Pannenkoeken, we zijn er allemaal fan van. Deze heerlijke ronde lekkernijen gemaakt van deeg worden massaal gegeten in Nederland. Voeg daar nog eens kaas, spek, poedersuiker of stroop aan toe en je hebt een heerlijk avondmaal. Vaak heb je er aan één niet genoeg, dus maken we er direct meerdere en eten we ze direct op.

Als je voor de hele familie pannenkoeken gaat bakken, dan kan het zo maar zijn dat je er meer dan 10 op elkaar stapelt. Het is belangrijk dat je ze goed warm houdt. In dit artikel gaan we je exact uitleggen op welke wijze je het beste pannenkoeken warm houdt. Sommige mensen willen daar de oven of magnetron voor gebruiken, maar er zijn ook alternatieven. Eetmakelijk!

4 methoden: zo hou je de pannenkoeken lekker warm

Je kunt op meerdere manieren de pannenkoeken warm houden. We gaan hieronder in op de verschillende methoden om je pannenkoek lekker warm te houden.

1) Gebruik een pan met heet water

De meest gebruikte methode is om een (klein) pannetje half te vullen met warm of gekookt water. Vervolgens kun je het bord met pannenkoeken op het pannetje plaatsen. Op deze manier blijft het bord warm, waardoor de pannenkoeken ook geleidelijk warm blijven. Op deze manier kun je dus een stapel pannenkoeken warm houden en kun je ze gezamenlijk lekker op eten.

2) Een theedoek of aluminiumfolie

Een andere manier om je pannenkoeken warm te houden. Je kunt ook een theedoek over de pannenkoeken leggen, hierdoor kan de warmte minder snel weg. Je ziet ook dat aluminiumfolie veel gebruikt wordt bij het warm houden van gerechten. Zorg dat de glanzende kant naar binnen ligt. De glanzende kant weerkaatst de warmte. De matte kant neemt de warmte op.

3) Gebruik de oven

Eén van de beste manieren om je pannenkoeken warm te houden: gebruik de oven. Zorg dat je de oven aanzet en goed voorverwarmd op zo ongeveer 100 graden. Vervolgens heb je een koelrek nodig. Je plaatst vervolgens de pannenkoeken op het koelrek. Daarnaast kun je het koelrek boven op de bakplaat in de oven zetten. Deze combinatie zorgt voor voldoende luchtstroom en circulatie waardoor je pannenkoeken warm blijven en niet drassig worden. Zorg dat je ze niet langer dan een half uur in de oven laat staan, hierdoor weet je zeker dat ze zacht en luchtig blijven. Sommige mensen gebruiken ook aluminiumfolie om er voor te zorgen dat ze niet uitdrogen, maar dit is vaak lastig omdat de pannenkoeken op dat moment heet zijn.

4) Speciale accessoires

Waarschijnlijk wil je vandaag pannenkoeken bakken, dus raden we aan om de bovenstaande methoden te gebruiken. Echter zijn er ook accessoires die er speciaal voor gemaakt zijn om pannenkoeken warm te houden. Je hebt bijvoorbeeld schalen of zakken waar je precies de pannenkoeken in kunt bewaren. Wellicht is het een leuke optie om eens te overwegen of om als cadeau te geven.

Hoe lang kun je pannenkoeken bewaren?

Wees niet getreurd wanneer je de pannenkoeken niet in één keer op krijgt. Je kunt ze namelijk heel eenvoudig bewaren in de koelkast of vriezer. Dat doe je met behulp van een speciale bewaardoos voor pannenkoek. Je kunt de pannenkoeken zo ongeveer drie dagen ‘lekker’ bewaren in de koelkast. Pannenkoek beslag bevat namelijk bederfelijke ingrediënten zoals zuivel en eieren. Zorg er wel voor dat ze eerst afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast zet. Wil je ze langer bewaren? Leg ze dan in de vriezer. Je kunt ze dan wel een maand bewaren, maar dit raden we niet aan omdat ze steeds minder lekker worden na een loop van tijd.

Lock&Lock Vershouddoos | Bewaardoos - Voor Pannenkoeken - 2,5 liter

★★★★★
18,95
Bol.com
as of 11 juli 2024 15:05

Pannenkoeken opwarmen met de magnetron of oven

We kennen ook de kant en klare pannenkoeken van de verschillende supermarkten. Ze zijn ideaal, je stopt ze in de magnetron en vervolgens kun je beginnen aan je maaltijd. Op de verpakking staat exact vermeld hoe lang je ze in de magnetron of oven moet plaatsen en op welke temperatuur. Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden.

Wil je eigen gemaakte pannenkoeken opwarmen met behulp van de magnetron of oven? Dat kan natuurlijk ook. Verwarm de oven op zo ongeveer 120 graden. Je kunt ze ook inpakken met behulp van aluminiumfolie. Vervolgens laat je ze 20 à 30 minuten in de oven staan en ze zijn vervolgens opgewarmd.

In de magnetron (microgolfoven) gaat het iets sneller.  Verwarm ze ongeveer 2 a 3 minuten in de middelhoogste stand. Wacht dan even af en voel of de onderste pannenkoeken ook warm zijn geworden. Als dit niet het geval is, herhaal dit proces dan nog een keer.