Wanddecoratie ideeën voor aan de muur boven de bank

De woonkamer is één van de meest bezochte plekken in je huis. Je komt hier tot rust, drink je met je familie of vrienden een lekker bakje koffie en kijk je waarschijnlijk in de avond een potje voetbal op de televisie. Het is daarom belangrijk om het gezellig te maken in je woonkamer.

Veel mensen zijn op zoek naar wanddecoratie ideeën voor aan de muur boven de bank. We zijn heel Social Media en woonboulevards voor je afgegaan. Daarnaast hebben we nog een aantal interieur stylisten om hulp gevraagd. Al onze decoratie ideeën boven de bank hebben we verzameld in één artikel. Denk bijvoorbeeld aan klassieke of industriële stijlen. We hopen dat we je kunnen inspireren met onze ideeën.

Schilderij boven de bank

We merken dat de meeste mensen een schilderij boven de bank aan de muur hangen. Dit kunnen eigen gemaakt schilderijen zijn, maar ook schilderijen die je gewoon kunt kopen in de winkel. Je kunt kiezen uit een lange horizontale schilderij of meerdere verticale schilderijen naast elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij van je favoriete dier, natuur, bloemen of auto.

Daarnaast zie je ook steeds vaker een schilderij van je eigen woonplaats. Zo krijgt je woonkamer een eigen tintje. Kortom: bedenkt iets wat bij jou past!

Fotolijst Collage Set

Nog een ander hot item: de fotolijst collage set. Vaak zie je dit in een bepaald Hexagon vorm. Een Hexagon is een regelmatige zeshoek. Alles wat je nodig bent om de fotolijst collage set op te hangen wordt vaak geleverd in de doos. Je hoeft soms niet te boren. Je kunt de gehele Hexagon fotolijst zelf helemaal samenstellen. Je kunt kiezen uit 10 verschillende foto’s, maar ook één grote foto dat bestaat uit de gehele Hegaxon.

Persoonlijk zijn we voorstander om één grote foto in het midden van de Hexagon te plaatsen, bijvoorbeeld van het gehele gezin (6 rechthoeken). Daarom heen hebben we nog allemaal kleine foto’s (1 rechthoek). Zo maak jij je hele woonkamer lekker persoonlijk. We hebben persoonlijk goede ervaringen met www.herrinneringenoplinnen.nl.

Tip: we raden aan om even energie te steken in de foto die je centraal zet in de fotolijst. Zo’n fotolijst koop je vaak maar één keer in de vier a vijf jaar, dus zorg ervoor dat je er elke dag van kan genieten.

Wandplanken

Wil je het lekker clean houden? Kijk dan naar één of meerdere wandplanken. Je ziet aan de reviews in webshops dat ze veel worden verkocht. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Met behulp van een zwarte beugel zorg je bijvoorbeeld voor een licht industriële look. Met bijvoorbeeld een witte kleur hou je het neutraal en oogt het ook netjes. Als je drie wandplanken koopt, dan zitten er vaak verschillen in de lengte van elke plank. Zo wordt je muur iets dynamischer en oogt het gezelliger. Naast de wandplanken zijn de wandrekken ook razend populair.

Je kunt op de wandplanken allerlei decoratie plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan leuke fotolijstjes om het persoonlijk te maken. Daarnaast kun je er nog knisperende kaarsen op plaatsen voor de gezelligheid. Je ziet ook dat er beeldjes worden opgezet van bijvoorbeeld je lievelingsdier. Overigens kun je er ook kleine planten op zetten. Je zult daarnaast vast nog wel eigen spullen hebben die persoonlijk bij jou of je familie horen, deze kun je er gerust op zetten!

Twee spiegels met daaronder een side table

Je bent op zoek naar wanddecoratie boven de bank. Maar je ziet ook steeds vaker dat er een side table achter de bank wordt geplaatst. Een side table is een smalle tafel die je makkelijk langs een muur kan plaatsen, zoals achter de bank of in de hal. Wanneer je een sidetable achter de bank hebt geplaatst dan kun je er leuke decoratie op zetten. Denk bijvoorbeeld een mooie bos bloemen, een lamp, kaarsen of andere kunst. Momenteel zijn voornamelijk de zwarte sidetables populair.

Wil je het combineren met iets aan de muur? Dan zijn wellicht twee ronde spiegels daarboven een leuk idee. We hebben hieronder een foto opgenomen. Persoonlijk vinden we het er strak uit zien.

LP Platen aan de muur of ander favoriete hobby items

Waarschijnlijk heb je wel een hobby dat echt bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan het draaien van muziek op de LP – Speler. Heb je misschien platen waar je echt trots op bent? Geef ze dan een podium aan de muur achter de bank. We hebben onlangs nog een artikel geschreven met daarin een stappenplan hoe je LP platen aan de muur kunt hangen.

Maar je ziet ook dat vaak muziekinstrumenten aan de muur worden gehangen. Denk bijvoorbeeld aan een ukelele, een kleine gitaar. Wellicht heb je iets geërfd, bijvoorbeeld de klok van je oma, dan is het ook een leuk item om aan de muur te hangen achter de bank.  Daarnaast zijn items die je van vakantie mee hebt genomen ook een leuk item om aan de muur te hangen. Tenslotte zie je dat ook veel mensen iets op de muur bevestigen van zijn of haar favoriete dier.

Muurschildering of wanddecoratie

Een kleurtje op de muur kan ook al een hoop gezelligheid creëren. Vind je de kleur goed genoeg, maar wil je alleen iets leuks achter op de muur achter de bank? Kijk dan eens naar muurstickers of een muurschildering.

Daarnaast is er nog veel meer leuke wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een mooi wandkleed. Daarnaast zie je dat veel mensen kiezen voor een houten wereldkaart in de woonkamer. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten.

Wandlampen zonder stroom

Is het misschien wat donker achter de bank? Overweeg dan om een wandlamp zonder stroom aan de muur te bevestigen achter de bank. Deze wandlampen werken op basis van batterij of accu en zien er ontzettend strak uit. Onlangs schreven we een heel artikel over de wandlampen zonder stroom. Je kunt hieronder een voorbeeld zien. Wellicht iets om je kamer mee op te fleuren!

Andere manieren om inspiratie op te doen voor aan de muur achter de bank

Hopelijk hebben we je op een aantal ideeën gebracht waardoor jij je woonkamer kan opfleuren. Is dit nog niet voldoende? Dan raden we aan om vooral Social media te controleren voor inspiratie. Check bijvoorbeeld deze Pinterest borden waarin allerlei ideeën staan voor decoratie achter de bank. Daarnaast zien we ook dat in Facebook groepen vaak inspiratie wordt gedeeld voor in huis. Tenslotte willen we je nog één tip meegeven. Koop een lekkere elektrische deken voor op de bank zodat je er warm bij zit.