Snurk Spray kopen? Bekijk ons alternatief!

We staan bekend om goede snurkers als we slapen. Volgens thuisarts.nl snurkt 25% van de vrouwen. Bij mannen ligt dit hoger, want het percentage bij mannen ligt tussen de 25-25%. Soms wordt hier nog wel lacherig om gedaan, maar als partner kan je er behoorlijk last van hebben. Gelukkig kun je hier wat aan doen met bepaalde hulpmiddelen. En eerlijk is eerlijk, ze zijn ook nog eens leuk om te kopen.

In dit artikel gaan we je uitleggen waarom je beter geen Anti Snurk Spray moet kopen. Maar wees niet getreurd, we hebben een aantal alternatieven voor het snurken op een rijtje gezet. Mocht je zelf tips hebben, laat het ons dan gerust weten.

Waar komt het gesnurk vandaan?

Als je ademt, dan krijg je lucht via de neus, de keel en de luchtpijp in de longen. In de luchtpijp zitten stembanden. Als je ergens een vernauwing hebt, dan kan de lucht niet zo soepel naar je longen. Hierdoor krijg je het snurkgeluid. Als je overgewicht hebt, gedronken hebt of iets ouder bent, dan is de kans op snurken groter.

Waarom Antisnurk Spray niet zo goed voor je is

De Anti Snurk Spray is een spuitpompje en moet je in de neus of keel sprayen. De Spray zorgt voor een verbeterde ademhaling, waardoor het gesnurk minder wordt. Helaas is de werkingsduur van de spray tegen snurken relatief kort. Na een paar uur is het effect uitgewerkt en zal het vervelende geluid terugkomen. Overigens heeft de spray alleen effect op de lichte snurkers. Gelukkig zijn er betere en andere alternatieven die beter werken.

De beste alternatieven van een Anti Snurk Spray

Er zijn diverse alternatieven om het snurken tegen te gaan. Je hebt bepaalde ‘trucjes’ die je kunt toepassen, maar ook bepaalde hulpmiddelen kunnen het snurken tegen gaan. We gaan hieronder dieper in op de beste oplossingen.

Anti Snurk Beugel

Een veel toegepaste toepassing om het snurken tegen te gaan is een anti-snurk beugel. Dit is een beugel die je makkelijk op je gebit kan afstemmen waardoor de beugel precies is afgestemd op het gebit. Je kunt in de eerste weken een droge mond, veel speekselvloed en gevoelige kaakgewrichten hebben. Maar als je eraan gewend bent, dan is het een top hulpmiddel. Dit hulpmiddel heeft al veel koppels gered!

Anti Snurk Strips

Je kunt beter slapen wanneer je de mond dicht hebt. Helaas gaat dit niet meer bij iedereen vanzelf. Dan kun je ook kiezen voor een stukje tape dat je gemakkelijk om je lippen aan kunt brengen. De tape is gemaakt van zacht materiaal dat je eenvoudig uit kan rekken, waardoor je nog steeds normaal kan eten en praten. De tape werkt tegen snurken en onrustige nachten. Klanten die het product hebben beoordeeld zijn ook lovend over het product. Neem bijvoorbeeld een review op bol.com:

Met gebruik van de myotape slaap ik veel beter en dieper voel me beter uit gerust. ik raad het iedereen aan.

Ga op de zij of buik liggen

Het snurken wordt versterkt wanneer je op de rug ligt. We raden daarom aan om op de buik of om op de zij te liggen. Voornamelijk op de buik liggen is een goede optie om het snurken tegen te gaan, omdat dan de tong de keelholte niet belemmerd. Echter is de zijligging het beste. Hierdoor heb je geen van de druk op je nekwervels.

Veel succes om het snurken tegen te gaan!

We hopen dat het snurken met behulp van deze hulpmiddelen het snurkeen verminderd. Mocht je alles al geprobeerd hebben en lukt niks, dan raden we aan om met de huisarts te gaan praten. Je ziet namelijk dat er ook soms operaties worden uitgevoerd om het snurken tegen te gaan. Veel succes!