Top 2 | Kinderwinkeltje       

Het kinderwinkeltje is ontzettend leuk speelgoed voor kinderen. Met een kinderwinkeltje kunnen ze echt een winkeltje naspelen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de boodschappen of fruit halen bij de marktkraam. Boodschappenlijstje mee en gaan. We zien dat ze de laatste jaren steeds populairder zijn geworden onder peuters en kleuters.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over hde kinderwinkeltjes. We vertellen je welke onze favorieten zijn en welke soorten er allemaal zijn. Daarnaast gaan we in op de meest gestelde vragen over dit leuke speelgoed en gaan we in op alternatieven. Kortom, alles wat je moet weten over de beste kinderwinkeltjes lees je in dit artikel.

Top 2) Beste kinderwinkeltjes

Er zijn ontzettend veel speelgoedwinkeltjes (online) verkrijgbaar, maar welke is nou de beste? Wij hebben het hele internet afgestruind naar de beste winkeltjes. Daarnaast hebben we kleine neefjes en nichtjes die al een paar exemplaren in huis hebben. Daarnaast hebben we gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en speelplezier. Op basis van deze informatie hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet. Hier kun je direct alle kinderwinkeltjes vinden.

1) Smoby Winkel

Wanneer je op zoek bent naar een kinderwinkeltje met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding, dan raden we deze aan van het merk Moby. Het speelgoedwinkeltje is verkrijgbaar in een groene en rode kleur. Het kinderwinkeltje is 49 centimeter lang, 39 centimeter breed en 90 centimeter hoog,

Alles wat je nodig bent om je eigen winkeltje te runnen wordt geleverd in deze set. Denk bijvoorbeeld aan geld om te kunnen betalen, een scanner om de boodschappen te scannen, een winkelkar om de boodschappen mee te kunnen nemen, een kassa, de boodschappen, een klok en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Let er wel op dat bepaalde items gemaakt zijn van karton. Kinderen willen nog wel eens items in de mond stoppen, daarvoor is het niet bestemd. Als je daar bang voor bent, dan raden we aan om houten boodschappen items aan te schaffen of kijken naar één van onze andere items.

Klanten zijn ook razend tevreden over dit speelgoedwinkeltje. Ondertussen heeft dit item 40 reviews verzameld en scoort het een gemiddelde van een 8.6. Klanten zijn vooral tevreden over de stevigheid, het speelplezier, leuk ontwerp en de stevigheid. Ondertussen heeft het merk ook een nieuw speelgoedwinkeltje op de markt gebracht.

Smoby Winkel

★★★★★
54,99
Bol.com
as of 12 mei 2024 19:31

2) Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel met Accessoires

Dit is een kinderwinkeltje en theater, ook wel bekend als poppenkast in één. De éne kant kun je gebruiken als winkel, de andere kant kun je gebruiken als een theater. Het grote voordeel van deze variant is dat alles van hout is gemaakt en daardoor lang meegaat. Het is meteen een complete winkel met het meegeleverde fruit.

Andere klanten zijn ook tevreden over dit kinderwinkeltje. Het scoort een gemiddelde van een 9,2 uit 30 reviews. Klanten zijn vooral tevreden over het formaat: het winkeltje is niet te groot en kun je eenvoudig aan de kant zetten. Daarnaast zijn klanten tevreden over de stevigheid en het is makkelijk in elkaar te zetten. We raden wel aan om te kijken naar additionele accessoires om het speelplezier te vergroten. We lichten ze verder in dit artikel uit.

Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel met Accessoires

★★★★★
61,20
Bol.com
as of 12 mei 2024 19:31

Verbreed het speelplezier van een kinderwinkeltje!

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden over onze favoriete kinderwinkeltjes. Je hebt ook bepaalde accessoires wat voor veel meer speelplezier kan zorgen. Hieronder lichten we ze uit.

Boodschappen speelgoed

De boodschappen zijn een belangrijk onderdeel van de kinderwinkeltjes. Hoe meer boodschappen, hoe beter natuurlijk. Bij de meeste kinderwinkeltjes worden standaard al boodschappen meegeleverd. Heb je ook een variant met een scanner? Dan raden we aan om boodschappen aan te schaffen waar een code op staat. Hierdoor kun je ze met de scanner scannen. Bij deze variant ontvang je voor een zacht prijsje 18 stuks aan boodschappen waar de kinderen lang mee kunnen spelen. Hier vind je alle boodschappen speelgoed.

Speelgeld

De boodschappen betaal je natuurlijk met speelgeld, of met de pinpas natuurlijk. Het gebruik van speelgeld kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van rekenen, zoals tellen, optellen, aftrekken en zelfs vermenigvuldigen. Terwijl ze doen alsof ze transacties uitvoeren in het winkeltje, oefenen ze rekenen op een speelse manier. Daarnaast kunnen ze ook al vertrouwd raken met geld.

Speelgoedboodschappenwagen

De speelgoed boodschappenwagen mag natuurlijk niet ontbreken in deze collectie. Kinderen vinden het namelijk ontzettend leuk om de boodschappen in de boodschappenwagen te stoppen. Vervolgens moeten ze op de band gelegd worden en kan de kassajuffrouw de boodschappen scannen. Zodra er betaald is kan alles weer in de boodschappenwagen gelegd worden.

Speelgoedkassa

De speelgoedkassa is een must-have voor ieder kinderwinkeltje. Met een kassa kun je de boodschappen aanslaan. Vervolgens kun je precies zien hoeveel iemand moet betalen voor zijn boodschappen. De meeste beschikken ook over geluid waardoor het net echt lijkt. Met behulp van de scanner kun je de boodschappen aanslaan. Vervolgens kun je uit de lade echt-geld halen. Kortom, een aanrader als je kinderen met een kinderwinkeltje wilt laten spelen.

Waarom je een kinderwinkeltje moet kopen voor je kinderen

Een kinderwinkeltje is ontzettend voor je kinderen. Natuurlijk is het speelplezier het allerbelangrijkste, maar daarnaast heeft het nog meer voordelen.

  • Imaginatief spel: Een speelgoedwinkeltje kan de verbeelding van kinderen stimuleren en hen aanmoedigen om rollenspellen te spelen. Ze kunnen in de huid van een winkelier kruipen, klanten bedienen en creatieve verhalen verzinnen.
  • Sociale vaardigheden: Het spelen met een speelgoedwinkeltje kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Ze leren samenwerken, communiceren, onderhandelen en rollen verdelen terwijl ze interactie hebben met andere kinderen of volwassenen die als klanten spelen.
  • Rekenvaardigheden: Het gebruik van geld en prijzen in het spel kan kinderen helpen hun rekenvaardigheden te ontwikkelen. Ze kunnen leren tellen, optellen, aftrekken en mogelijk zelfs eenvoudige concepten van geldbeheer begrijpen.
  • Verantwoordelijkheid en organisatie: Kinderen kunnen leren om hun speelgoedwinkeltje georganiseerd te houden, producten op de juiste plaats te zetten en een gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen voor het verzorgen van hun speelruimte.
  • Creativiteit en zelfexpressie: Kinderen kunnen hun speelgoedwinkeltje naar eigen inzicht inrichten en decoreren, wat hun creativiteit en zelfexpressie stimuleert. Ze kunnen beslissingen nemen over de indeling, het ontwerp en de inrichting van de winkel.
  • Educatief plezier: Een speelgoedwinkeltje kan educatief plezier bieden terwijl kinderen op een speelse manier leren over verschillende soorten producten, hun namen, kleuren en mogelijke toepassingen.

Alternatieven voor het speelgoedwinkeltje

Het speelgoedwinkeltje is natuurlijk leuk speelgoed voor kinderen. Echter heb je nog een aantal andere soortgelijke winkeltjes wat ontzettend leuk is voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedkeukentje of kinderwerkbank.

Speelkeukentjes

Een speelkeukentje, ook wel bekend als kinderkeukentje, is een speelgoedversie van een echte keuken, speciaal ontworpen voor kinderen om mee te spelen. Het is meestal kleiner en op kindermaat gemaakt, met leuke en fantasierijke details. Een speelkeukentje kan een verscheidenheid aan functies en accessoires bevatten die kinderen in staat stellen om te doen alsof ze koken, bakken en maaltijden bereiden, net als volwassenen in een echte keuken. Ze worden geleverd met allerlei bestek en potten. Ontzettend leuk en zeker een goed alternatief voor een kinderwinkeltje.

Werkbank

Je hebt ook kinderwerkbanken. Een kinderwerkbank is een soort speelgoed dat is ontworpen om kinderen te laten doen alsof ze volwassenen zijn die aan klusjes werken in een werkplaats of een doe-het-zelf-omgeving. Het is een miniatuurversie van een echte werkbank en bevat gereedschappen en accessoires die veilig zijn voor kinderen om mee te spelen. Een kinderwerkbank moedigt kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken, praktische vaardigheden te ontwikkelen en te experimenteren met verschillende taken. Ze worden geleverd met een speelhamer, moersleutels, tangen en ga zo maar door. Zeker te overwegen waard!

Tot slot: het kinderwinkeltje

Een speelgoedwinkeltje is een cool soort speelgoed waarbij kinderen hun eigen winkeltje kunnen runnen. Ze doen alsof ze winkeliers zijn en klanten helpen. Het is net alsof je in een echte winkel bent! Je kunt spelen met geld, leren tellen en doen alsof je allemaal lekkere dingen verkoopt. Het is een leuke manier om te fantaseren en met vrienden of familie te spelen. Er zijn veel verschillende soorten winkeltjes om uit te kiezen, zoals een markt, een bakkerij of zelfs een supermarkt. Het belangrijkste is dat je plezier hebt terwijl je leert en samen speelt! We wensen je alvast veel plezier en we raden aan om de reviews te lezen zodat je een goed beeld krijgt van het kinderwinkeltje!