Vier seizoenen slaapzak (dit zijn de beste)

Als kersverse moeder heb je de term 4 seizoenen slaapzak vast wel eens voorbij horen komen. Dit zijn ideale slaapzakken voor baby’s. Het grootste voordeel is dat je maar één slaapzak hoeft aan te schaffen voor het gehele jaar. Helaas hebben we nog geen vier seizoenen slaapzak gevonden voor volwassenen.  We leggen je graag in dit artikel alles uit over de vier seizoenen slaapzak.

We leggen je uit wat de voordelen zijn en hoe je ze kunt gebruiken, welke wij persoonlijk aanraden en welke merken je moet overwegen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een stuk wijzer bent geworden over deze speciale slaapzakken.

Top 2) Vier seizoenen slaapzak   

We hebben een lijst opgesteld met daarin de fijnste vier seizoenen slaapzakken in onze ogen. Dit hebben we gedaan aan de hand van aspecten zoals reviews, prijs/kwaliteit verhouding en speciale functies. We hebben overigens diverse ouders gesproken die al langere tijd een 4 seizoenen slaapzak gebruiken.

1) Puckababy Babyslaapzak Bag 4 Seasons 6m-2,5 j – 100 cm

Wanneer je kind tussen de 6 maand en 2,5 jaar is, dan raden we aan om deze babyslaapzak van het merk Puckababy te overwegen. Dit is in onze ogen de beste vier seizoenen slaapzak van dit moment. Verder in dit artikel vertellen we je meer over het Puckababy (Nederlandse) merk. Het merk staat vooral bekend om het ‘veilig slapen’.

Je kunt deze slaapzak in ieder jaargetijde gebruiken. De mouwen kun je er afritsen. Dit is ideaal voor in de zomer. Daarnaast beschikt de slaapzak over een binnen en buiten zak. Deze kun je van elkaar afritsen. Op deze manier kun je binnen no-time de slaapzak ombouwen voor een ander seizoen. Ze zijn in lengte verstelbaar, dus je kunt er jarenlang van genieten. De rits is van goede kwaliteit en het materiaal is lekker zacht.

We zien dat gebruikers van deze baby slaapzak ook ontzettend tevreden zijn. De slaapzak krijgt een gemiddelde beoordeling van een 9.2 uit meer dan 80 beoordelingen. Sommigen schaffen er zelfs een tweede aan waardoor het makkelijker wordt met wassen. Dit is niet noodzakelijk, want deze slaapzakken kun je gewoon in de droger stoppen. Ze zijn iets duurder, maar we weten zeker dat je geen spijt krijgt van deze aankoop. Verkrijgbaar in meerdere kleuren, we raden aan om de 100 cm variant aan te schaffen. Geschikt voor kinderen met een lengte van 68 tot 98 cm en vanaf 7.5 kg. Je kunt hier alle Puckababy vier seizoenen slaapzakken vinden.

Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby (6m-2,5y) - 4 Seasons - Eclipse Clay

★★★★★
134,95
Bol.com
as of 17 juli 2024 04:51

2) Jollein Baby Slaapzak 4-Seizoenen

De vier seizoenen slaapzakken van het merk Jollein staan bij ons op nummer 2. Op het éne moment is het een zomer slaapzak zonder mouwen, op het ander moment een dikke dubbellaagse winterslaapzak. De binnenzak kun je loskoppelen aan de buitenzak.

Deze vier seizoenen slaapzak scoort voornamelijk goed op het gebied van prijs. Vergeleken met de Puckababy is die stukken goedkoper. Daarom is dit ook één van de betere slaapzakken als het gaat om de prijs/kwaliteit verhouding. Ouders geven ook uitstekende beoordelingen. Deze slaapzak krijgt een gemiddelde van een 8.6 uit meer dan 30 reviews. Let wel even goed op de lengte, je wilt namelijk niet dat het hoofdje door de halsopening past. Vergelijkbaar in verschillende kleuren en printjes.

Jollein Baby Slaapzak 4-Seizoenen 70cm Whales - Ash Green

★★★★★
55,00
Bol.com
as of 17 juli 2024 04:51

Top merken

Je ziet de merken Puckaby en Jollein veel voorbij komen wanneer je op zoek gaat naar een vier seizoenen slaapzak. Hieronder gaan we dieper in op deze merken. Kortgezegd komt het neer op het volgende: Ga je voor de beste kwaliteit, dan raden we aan om te kijken naar Puckababy. Graag je liever voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding? Overweeg dan een slaapzak van Jollein.

Puckababy

Het bekendste merk als het gaat om vier seizoenen slaapzak voor baby’s is Puckababy. Het merk bestaat al sinds 2007 en het ‘veilig slapen’ staat bij dit merk centraal. Fijn is om te weten dat het merk afkomstig is uit Nederland. Hierdoor weet je zeker dat de producten voldoen aan de strenge eisen als het gaat om babyveiligheid. Je merkt aan de producten dat het door en door is getest. Het merk heeft inmiddels vier verschillende lijnen op de markt gezet waardoor ze een totaalconcept aan bieden voor kids van 0 tot 7 jaar. Allemaal geïnspireerd door de vraag van ouders.

We zien dat de meeste vraag ook is naar een Puckababy 4 seizoenen slaapzak. Het is wel één van de duurdere merken, maar dat zie je ook wel terug in de kwaliteit. Met het merk Puckababy haal je kwaliteit in huis.

Jollein

Het merk Jollein is al actief sinds 1973. Het merk is gestart in Amsterdam en is een echt familiebedrijf. Ze staan bekend als hard werken en uitdagingen aangaan. Ze verkopen inmiddels al in 42 landen en er zijn meer dan 50 mensen in dienst. Het doel van Jollein is om de hele wereld blij te maken met zachte baby Essentials met de perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Waarom je een 4 seizoenen slaapzak moet aanschaffen

Er zijn diverse redenen om een vierseizoenen slaapzak aan te schaffen. We zetten de redenen voor je op een rijtje.

Eén van de veiligste opties

Eén van de belangrijkste redenen om een vier seizoenen slaapzak aan te schaffen is de veiligheid. Er wordt afgeraden om een baby of dreume onder een (baby)dekbed te leggen. Een dekbedje kan namelijk warm zijn en ligt bovendien los, hier kunnen baby’s verwikkeld in raken en loop je een hoger risico op verstikking. Bij de vier seizoenen slaapzak zitten de armen in de slaapzak waardoor ze niet onder de slaapzak kunnen komen. Je kunt eventueel een buikband gebruiken voor extra veiligheid bij baby’s.

Altijd de juiste warmte

Het is een 4-in-1 slaapzak. Je kunt dus de slaapzak het hele jaar gebruiken. In de zomer kun je de slaapzak omtoveren tot een koele slaapzak, in de winter tover je hem om tot een lekker warme slaapzak. Zo kun je bijvoorbeeld de mouwen afritsen of de binnenzak er uitritsen. Bijkomend voordeel is dat je niet voor ieder jaargetijde een nieuwe slaapzak hoeft aan te schaffen.

Jarenlang plezier

Je kunt er daarnaast jarenlang van genieten. De meeste vier seizoenen slaapzak zijn in lengte verstelbaar. Dit doe je met de knoopjes die aan de achterkant zijn bevestigd. Je kunt het onderste gedeelte van de slaapzak (waar de beentjes niet komen) vervolgens omklappen. Hierdoor kun je er lang van genieten.

Ideaal bij het afbouwen van inbakeren

We zien dat ouders ontzettend blij zijn met zo’n slaapzak als het gaat om het afbouwen van het inbakeren. Met inbakeren beperk je een baby beperkt in zijn (onwillekeurige) bewegingen zodat hij zich gemakkelijker kan overgeven aan de slaap. De voeten en armen worden dan strik ingepakt. Je ontkomt er niet aan om dit af te bouwen. Met een vier seizoenen slaapzak is dit ideaal.

Overige tips bij vier seizoenen slaapzak

Waarschijnlijk heb je nog niet heel veel ervaring met zo’n vier seizoenen slaapzak. We geven je graag een aantal tips mee die we van een aantal ouders hebben gekregen.

Rits op de rug als ze ouder worden

Word je kind ouder en heeft hij door hoe de rits werkt? Hoogste tijd om de slaapzak andersom ‘aan te trekken’. Hierdoor komt de rits terecht aan de onderkant.  Zoals je weet is het onmogelijk om de slaapzak uit te trekken als de rits zich op de rug bevindt. Een handige tip als de kinderen slimmer worden.

Let op de TOG-waarde

Je komt waarschijnijk ook vaak de term ‘TOG-waarde’ tegen. Het is eigenlijk een maat om aan te geven hoeverre iets lichaamswarmte kan vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan slaapzakken of kleding. Voor volwassenen houden we hier ons niet zo mee bezig, maar voor je eigen baby is dat toch wel een handig hulpmiddel.

Veilige waarde voor een baby is 4.0 TOG. Elk item heeft een TOG-waarde. Alles TOG waardes wat je gebruikt tel je bij elkaar op. Dit staat vaak vermeld bij babykleding. De zomerslaapzak van Jollein heeft bijvoorbeeld een TOG van 0,5. Als de kamertempratuur boven de 26 graden is, dan raden ze aan om een TOG te gebruiken van 0,5. Dit betekent dus dat de zomer slaapzak ideaal is. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op YouTube of zoek meer informatie op over de TOG-waardes.

Overweeg om een tweede variant aan te schaffen

We zien in veel reviews dat veel ouders een tweede slaapzak aanschaffen voor de baby. Dit komt omdat je dan niet druk hoeft te maken wanneer je de slaapzak wast. Je baby slaapt namelijk wellicht een aantal keer op een dag. Je hebt dan bijna niet de tijd om de slaapzak te wassen en te drogen. Als je er twee hebt, dan heb je er geen last van.

Laat je kind vier seizoenen heerlijk slapen

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over de vier seizoenen slaapzakken voor baby’s. We raden aan om zoveel mogelijk te kijken naar reviews van klanten. Hierdoor krijg je een beter beeld van de slaapzakken. Je kunt ook altijd iemand anders vragen waarvan je weet die ervaring mee heeft. We wensen je veel succes met het maken van de juiste keuze!