Top 6 | Fijne en handige handschoenen zonder toppen

Handschoenen zonder toppen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze worden ook wel handschoenen zonder vingers of vingerloze handschoenen genoemd, maar dat klinkt een beetje gek. Denk bijvoorbeeld aan om je handen warm te houden, bij artrose of wanneer je in de sportschool staat te sporten.

In dit artikel gaan we dieper in op de handschoenen zonder toppen. Per doeleinde hebben we onze beste keuze op een rij gezet. Daarnaast geven we een aantal tips waar je op moet letten als je deze vingerloze handschoenen gaat aanschaffen. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan gerust weten.

De beste handschoenen zonder toppen

Vingerloze handschoenen worden voornamelijk gebruikt voor de warmte. Grootste voordeel is dat je vingers vrij zijn en je de grip houdt dat je gewend bent. We hebben de beste handschoenen zonder toppen op een rij gezet. We hebben deze opgedeeld in verschillende doeleinden. Ga direct door naar vingerloze handschoenen voor stijfheid, fitness, warmte, bouwvakkers, fietsers en telefoon.

Tegen stijfheid (Reuma & Atrose): Nixnix Reuma Handschoenen 

Er zijn redelijk veel mensen die last hebben van atrose, reuma en artritis. Om de pijn in je handen te verlichten dragen deze mensen compressie handschoenen. Echter zijn de normale handschoenen niet echt praktisch, want dan kun je bijvoorbeeld je dagelijkse werkzaamheden niet meer uitvoeren. De vingerloze handschoenen kunnen dan uitkomst bieden.

Deze handschoenen zonder toppen van het merk Nixnix beschikken over goede reviews. Dit komt onder andere door de eerlijke prijs. Deze handschoenen zijn speciaal ontwikkeld om de pijn te verlichten. Ze zijn gemaakt van zacht en ademend katoen. Ze zijn erkend door artrose en reumaspecialisten. Ontdek hier andere vingerloze handschoenen die speciaal gemaakt zijn voor mensen met stijfheid.

Nixnix Reuma Handschoenen - 1 Paar - Artrose - artritis - Maat M - Thuiswerk handschoenen - Grijs - Compressie Handschoenen - Carpaal Tunnel

★★★★★
12,95
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Voor de fitness: ZEUZ® Sport & Fitness Handschoenen Dames & Heren 

Ben je iemand die fanatiek meerdere keren per week naar de sportschool gaat? Dan zijn speciale (fitness) vingerloze handschoenen een must. Deze speciale handschoenen voorkomt dat je pijn, blaren of eelt krijgt. Ze zorgen voor een optimale grip waardoor jij je sportprestaties nog naar een hoger niveau kan tillen. Bekijk hier alle fitness handschoenen.

Deze fitness handschoenen van ZEUZ zijn als beste uit de test gekomen. De handschoenen zijn verstelbaar zodat je de steun krijgt die je nodig bent. Het ademende design en en microvezel materiaal zorgen ervoor dat het zweet niet wordt opgenomen en de warmte er uit kan. Uit meer dan 200 reviews zien we dat fitnessers er ontzettend blij mee zijn. Deze handschoenen hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding.

ZEUZ® Sport & Fitness Handschoenen Dames & Heren – Krachttraining Artikelen – Gym & Crossfit Training – Grijs & Zwart – Gloves voor meer grip en bescherming tegen blaren & eelt - Maat M

★★★★★
17,50
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Voor warmte: Polswarmers rood – Gebreide vingerloze handschoenen wol – Dames

Je wilt geen koude handen krijgen, ook niet wanneer je thuis binnen zit. Deze gebreide vingerloze handschoenen zijn echt een uitkomst. Ze warmen niet alleen een deel van je handen op, maar ook nog de pols en een deel van je armen. De toppen zijn niet bedekt waardoor je meer grip hebt. Je ziet dat deze vingerloze handschoenen ook gebruikt worden in de auto en wanneer je achter de computer zit. Ze zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Ook wanneer je actrose of reuma hebt zijn deze handschoenen ideaal om de pijn te verlichten.

Gebreid Dames Vingerloze Handschoenen Polswarmers Zwart Maat One size

★★★★★
4,49
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Voor mensen die buiten werken: Blåkläder Handschoen Mekaniekers Zwart/grijs

Bouwvakkers, timmerlieden, grondwerkers hebben allemaal één ding gemeen: het werk wat ze doen vindt vaak buiten plaats. Vooral in de wintermaanden is het koud buiten. Het dragen van handschoenen is daarom erg fijn als je dit beroep uitoefent. Echter wil je niet van die warme ‘normale’ handschoenen dragen, want dat werkt niet prettig.

Deze speciale vingerloze handschoenen voor de bouw zijn ideaal. De pink en ringvinger zijn bedekt, de overige drie vingers (middelvinger, wijsvinger en duim) zijn niet bedekt. Het ademende design zorgt voor comfort.

Blåkläder Handschoen Mekaniekers Zwart/grijs Mt 10

★★★★★
33,23
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Voor mountainbikes en wielrenners: GripGrab ProGel Padded Handschoenen

Voornamelijk mountainbikers fietsen met de zogenaamde ‘half finger gloves’. Ze worden ook wel fietshandschoenen genoemd. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht en hoogwaardige materialen. Ze bieden maximale bewegingsvrijheid en hebben een perfecte pasvorm. Uiteindelijk zorgen ze voor een goed grip en controle. Tenslotte zorgen ze nog voor iets van bescherming wanneer je valt. Alle wielerhandschoenen kun je hier vinden.

Onze voorkeur gaat uit naar de Padded handschoenen van GripGrab. Deze wielerhandschoenen maken al je verwachtingen klaar. Ze zitten comfortabel en zorgen ervoor dat je fijn kunt fietsen. Let even goed op de maattabel wanneer je deze gaat aanschaffen.

GripGrab GripGrab ProGel Padded Handschoenen - Zwart - Unisex - Maat L

★★★★★
44,00
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Voor telefoongebruikers: R2B Handschoenen Touchscreen handschoenen

Wanneer je normale handschoenen draagt kun het touchscreen niet bedienen van je smartphone. Je kunt dan kiezen om een paar handschoenen zonder toppen aan te schaffen. Hierdoor heb je de vingers vrij en reageert het touchscreen zoals je gewend bent. Je kunt hier alle touchscreen handschoenen vinden.

Echter raden wij speciale touchscreen handschoenen aan. Deze handschoenen hebben vingertoppen die werken met je touchscreen. Zo zijn je hele handen bedekt en kun je de telefoon gewoon gebruiken. Ideaal wanneer je op de bus of trein staat te wachten. Deze handschoenen van R2B zijn één van de populairste en is een one-size formaat.

R2B Handschoenen heren winter - Touchscreen handschoenen - Handschoenen dames winter - Heren maat S/M- Dames maat L/XL

★★★★★
14,95
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

Laptop handschoenen: Verwarmde handschoenen zonder vingertoppene verwarmen doormiddel van USB-kabel

Sommige mensen krijgen last van koude vingers of handen wanneer ze achter de laptop zitten. Zoals je weet zitten er veel mensen voor hun werk urenlang achter de laptop. Deze handschoen heeft ook geen toppen, hierdoor kun je de laptop bedienen zoals je gewend bent. Daarnaast kun je met de meegeleverde kabel de handschoenen extra warm maken. Dit zorgt voor een extra stukje comfort!

Verwarmde handschoenen zonder vingertoppen – te verwarmen doormiddel van USB-kabel – voorzien van carbon warmte element - zwart - ObboMed MH-1000 -

★★★★★
22,98
Bol.com
as of 17 juni 2024 13:35

De voor en nadelen van vingerloze handschoenen

De handschoenen zonder toppen hebben zowel voor als nadelen. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen en nadelen.

Voordelen van vingerloze handschoenen

 • Handigheid en vingergevoeligheid: Een van de grootste voordelen van vingerloze handschoenen is dat ze je vingertoppen vrij laten, waardoor je gemakkelijk taken kunt uitvoeren waarbij precisie en tactiele gevoeligheid nodig zijn. Dit maakt ze ideaal voor activiteiten zoals typen op een toetsenbord, werken met touchscreen-apparaten, geld hanteren of andere taken waarbij je vingertoppen nodig hebt.
 • Warmte en behoud van handbeweging: Vingerloze handschoenen bieden enige isolatie en warmte, vooral rond de polsen en handpalmen, terwijl ze tegelijkertijd je vingers blootstellen. Dit zorgt ervoor dat je handen warm blijven terwijl je toch vrij kunt bewegen, wat handig kan zijn bij buitensporten zoals fietsen, wandelen, en fotografie.
 • Modestijl: Vingerloze handschoenen kunnen een modeaccessoire zijn. Ze kunnen een stijlvolle aanvulling zijn op je outfit en kunnen worden gedragen om een bepaalde look of stijl te benadrukken.
 • Ademendheid: In vergelijking met gewone handschoenen bieden vingerloze handschoenen betere luchtcirculatie, wat handig kan zijn als je handen snel zweten of als je in mildere weersomstandigheden werkt.
 • Comfort bij binnenactiviteiten: Voor activiteiten binnenshuis, zoals werken in een kantoor met airconditioning, kunnen vingerloze handschoenen helpen om je handen warm en comfortabel te houden zonder dat je je volledig moet uitkleden.
 • Behoud van grip: Omdat je vingertoppen blootliggen, kun je met vingerloze handschoenen vaak een betere grip behouden dan met volledig bedekte handschoenen.

Nadelen van vingerloze handschoenen

 • Beperkte bescherming tegen kou: Vingerloze handschoenen bieden minder isolatie en bescherming tegen kou in vergelijking met gewone handschoenen of wanten. Bij extreem koude temperaturen kunnen je vingers koud worden, zelfs met vingerloze handschoenen.
 • Beperkte bescherming tegen wind en neerslag: Omdat je vingertoppen blootliggen, bieden vingerloze handschoenen minder bescherming tegen wind, regen of sneeuw. Dit kan ongemakkelijk zijn in ongunstige weersomstandigheden.
 • Minder geschikt voor buitensporten in koude omstandigheden: Voor activiteiten zoals wintersporten of ijsvissen, waarbij langdurige blootstelling aan koude temperaturen vereist is, zijn vingerloze handschoenen meestal niet geschikt vanwege het gebrek aan warmte-isolatie.
 • Beperkte bescherming tegen verwondingen: Vingerloze handschoenen bieden minder bescherming tegen verwondingen dan volledig gesloten handschoenen. Als je werkt met zware voorwerpen of in een omgeving waar je handen risico lopen op verwondingen, zijn vingerloze handschoenen mogelijk niet de beste keuze.
 • Esthetische overwegingen: Sommige mensen geven de voorkeur aan de look van volledig bedekte handschoenen vanwege esthetische redenen, vooral bij formele gelegenheden.
 • Beperkte bescherming van de polsen: Vingerloze handschoenen bedekken meestal alleen het onderste deel van de hand en de polsen. Als je op zoek bent naar volledige hand- en polsbescherming, zijn volledig bedekte handschoenen of wanten wellicht beter geschikt.

Let hier goed op wanneer je handschoenen zonder toppen gaat aanschaffen

De handschoenen zonder toppen zijn niet heel charmant, maar zijn wel super praktisch. Gelukkig zijn er al heel veel mensen die deze vingerloze handschoenen dragen. Wanneer je een paar gaat aanschaffen, let dan even goed op de maattabel. Je kunt ze voor de zekerheid ook even passen. Daarnaast geven reviews van klanten een ontzettend goed beeld over de handschoenen. We hopen dat je met deze tips en informatie een goede keuze kunt maken. Bekijk hier alle handschoenen zonder toppen.