Zwembandjes voor volwassenen

Voornamelijk kinderen, maar ook volwassenen maken gebruiken van zwembandjes. Er zijn namelijk volwassenen die niet zelfstandig kunnen zwemmen doordat ze gehandicapt zijn, overgewicht hebben of simpelweg nooit een zwemdiploma hebben gehaald.

Dit is geen enkel probleem, want deze mensen moeten zich ook veilig kunnen voelen in het water. Zwembandjes zorgen ervoor dat ook volwassenen blijven drijven in het zwembad. In dit artikel gaan we je de beste in ons ogen uitlichten en vertellen we je meer over dit hulpmiddel.

De beste zwembandjes voor volwassenen

We hebben heel het internet afgezocht naar de beste zwembanden voor volwassenen. Dit hebben we onder andere gedaan aan de hand van reviews, ervaringen van deskundigen en prijs/kwaliteit verhouding. Liever zelf ontdekken? Bekijk dan het gehele assortiment zwembanden voor volwassenen.

1. BECO – Zwembandjes – Tieners/volwassenen – Maat 2 – vanaf 60 kg

Als je gaat voor de beste prijs/kwaliteit verhouding, dan moet je deze zwembandjes van BECO hebben. Ze zijn maat twee, speciaal gemaakt voor volwassenen en geschikt voor mensen die meer wegen dan 60 kilogram. Ze doen waar ze voor ze gemaakt zijn, volwassenen laten drijven in het water. Bijkomend voordeel is dat ze voor een scherpe prijs worden aangeboden.

Over het algemeen zien we dat gebruikers lovend zijn over deze zwembanden. Kenmerkend aan deze zwembandjes is dat ze een grotere opening hebben. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor oudere mensen.

BECO - Zwembandjes - tieners/volwassenen - maat 2 - vanaf 60 kg

★★★★★
13,99
Bol.com
as of 18 juni 2024 13:33

2. Bema zwembandjes – Maat 2 – Volwassenen

 Een uitstekend alternatief, de zwembandjes van BEMA. Echter zijn ze momenteel iets duurder geprijsd dan de zwembanden van BECO. Net zoals de vorige vallen ze door de oranje kleur goed op. Deze bandjes zijn net zoals de vorige geschikt voor mensen die meer wegen dan 60 kilogram. Ze zakken niet af en zorgen voor voldoende veiligheid in het water.

Bema Zwembandjes - Maat 2 - Volwassenen

★★★★★
12,76
Bol.com
as of 18 juni 2024 13:33

De maten van zwembandjes

Bij het kopen van zwembandjes is het goed om te kijken naar de maten. Om exact te weten waar de maten voor staan hebben we hieronder even een tabel opgenomen met daarin de verschillen.

MaatGeschikt voor mensen met een gewicht
00Minder dan 15 KG
015 tot en met 30 KG
130 tot en met 60 KG
2Meer dan 60 KG (volwassenen)

Alternatieven voor zwembandjes voor volwassenen om te leren zwemmen

Het nadeel van een zwembad is dat ze soms bij de armen gaan schuren. Daarnaast moet je ze bij iedere zwembeurt opblazen en vervolgens weer leeg laten lopen. Overigens zorgen ze wel nog voor voldoende bewegingsvrijheid.Z Gelukkig zijn er ook alternatieven die je kunt overwegen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Probeer het eens uit en kijk of het iets voor je is.

Zwemvest

Het meest gebruikte alternatief voor een zwembandjes is het zwemvest voor volwassenen. Je draagt het eigenlijk als een soort shirt. Enige nadeel is dat ze iets zwaarder zijn dan de lichte zwembandjes. De zwemvesten worden voornamelijk gebruikt bij watersport, maar kunnen ook fungeren om te blijven drijven wanneer je niet zo goed kan zwemmen.

Zwemboei/reddingsboeien

Als je wilt leren schaatsen, dan doe je dat vaak achter een stoel. Je kunt met behulp van een zwemboei of reddingsboei leren zwemmen. Je hebt dan een houvast waardoor je achter de boei kunt zwemmen. Vervolgens leer je met benen de juiste slag te creëren waardoor je vooruitkomt. Daarnaast is het ideaal wanneer je de boot op gaat. Zo kun je altijd iemand redden wanneer een volwassene niet goed kan zwemmen.

Groot luchtbed of zwemband

Met behulp van een groot luchtbed of zwemband blijf je ook drijven. Daarnaast kun jij je daar ook aan vast houden wanneer je in het water bent. Let er wel goed op dat je het blijft vast houden, want anders kun je in gevaarlijke situaties terecht komen. Overigens kun je ook in het ondiepe water blijven om van het water te kunnen genieten.

Zwemstaaf

Nog een alternatief: de zwemstaaf die voornamelijk wordt gebruikt bij de aquajogging. Echter is het ook een ideaal hulpmiddel waar je op kan leunen. Het wordt ook wel een drijfbuis genoemd. Let wel goed op de aantallen, want ze worden vaak per één stuk verkocht.

Waterhangmat

Onlangs schreven we een blog artikel over een waterhangmat. Dit zijn twee opblaasbare elementen met daartussen een net. Wanneer je een beetje kunt zwemmen, dan kan dit een ideaal hulpmiddel zijn. Je hebt ze vast wel eens gezien wanneer je op vakantie bent geweest. Het populaire item van dit jaar.

Nog een aantal tips wanneer volwassenen nog niet goed kunnen zwemmen

We willen je graag nog een aantal tips geven wanneer volwassenen niet goed kunnen zwemmen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1) Kijk genoeg video’s op YouTube

Er zijn ontzettend veel (engelse) video’s op internet waarin tips worden gegeven om volwassenen te leren zwemmen. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd, maar wellicht kan het je helpen in het water.

2) Schaf een zwembril aan

Onder water kun je bijna niks zien. Mensen die kunnen zwemmen weten dat en raken niet zo snel in paniek. Mensen die voor eerst in het water springen hebben daar iets meer moeite mee. Zorg er daarom voor dat je een goede zwembril aanschaft. Hiermee kun je onderwater kijken.