Top 3 | Waterhangmat

Op een warme zomerdag even lekker dobberen in het water. Het is verfrissend om even het water in te gaan wanneer je op tropische vakantie bent of hier in eigen land. We zien steeds vaker dat mensen gebruik maken van de zogenaamde waterhangmat.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de waterhangmat. We gaan je vertellen welke onze favorieten zijn en waar je op moet letten als je er één aan gaat schaffen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal alternatieven. Veel leesplezier!

Onze favorieten) Water hangmat

Hieronder gaan wij in op onze favorieten als het gaat om waterhangmatten. We raden aan om ze via het internet te bestellen, want je ziet vaak dat ze duurder zijn als je dicht bij het strand of zwembad bent. De lijst is samengesteld op basis van prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en onze eigen ervaring. Je kunt hier zelf alle waterhangmatten bekijken.

1) Waterhangmat – Luchtbed Zwembad – Luchtmatras opblaasbaar – Donker Blauw – Zwembad/Strand – Waterspeelgoed – Vakantie

Mocht je op zoek zijn naar een relaxte waterhangmat met een degelijke prijs/kwaliteit verhouding? Dan raden we aan om deze aan te schaffen van het merk Ever Home. Het is een opblaasbare waterhangmat waardoor je hem compact kunt opbergen en meenemen in je tas of koffer. Ze zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. De hangmat is namelijk geschikt tot aan 100 kg. Je hebt de waterhangmat binnen een mum van tijd opgeblazen, wat ook een voordeel is ten opzichte van een luchtbed.

Je kunt heerlijk dobberen met deze hangmat. Je lichaam licht verkoelend in het water, terwijl jij je hoofd kan rusten op de opblaasbare hoofdsteun. Je kunt de waterhangmat ook gebruiken als stoel in het water. Inmiddels heeft de waterhangmat meer dan 20 reviews verzameld en zijn de beoordelingen lovend (gemiddelde van een 8,8).

Waterhangmat - Luchtbed Zwembad - Luchtmatras opblaasbaar - Donker Blauw - Zwembad/Strand - Waterspeelgoed - Vakantie

10,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:53

2) WaterHangmat – Waterspeelgoed- Zwembad – Opblaasbaar – Oranje

Een andere water hangmat die we kunnen aanraden. Deze is merkloos en daardoor scherp geprijsd. Het doet gewoon, wat het moet doen. De waterhangmat beschikt over twee opblaasbare elementen en wordt aan elkaar gekoppeld door middel van een netje. Je hebt hem zo opgeblazen en neemt weinig ruimte in. Je blijft lekker koel doordat je middel in het water blijft. Het enige wat je nog nodig bent is een zwembad/zee en de zon om lekker te kunnen relaxen. Deze variant wordt over het algemeen ook prima beoordeeld door klanten. Deze variant is verkrijgbaar in het oranje, maar ook in andere kleuren.

WaterHangmat - Waterspeelgoed- Zwembad - Opblaasbaar - Oranje

10,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:53

3) Intex Mesh Mat opblaasbare luchtbed assortimentskleuren

Hierboven gingen we echt in op de waterhangmat. Deze opblaasbare luchtbed heeft veel weg van een waterhangmat, maar werkt net op een andere manier. De buitenzijde kun je opblazen, de binnenzijde beschikt over een soort van net wat een beetje inzakt. Hierdoor blijf je lekker koel wanneer je op het water aan het drijven bent. Een goed alternatief als je ons vraagt van een water hangmat. Gemaakt van het bekende merk Intex (opblaasbare jacuzzi’s). Het opblaasbare luchtbed scoort een 9,4 uit 15 verschillende beoordelingen.

Intex Mesh Mat opblaasbare luchtbed assortimentskleuren

★★★★★
24,99
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:53

Alternatief: de klassieke luchtbedden

Een alternatief is natuurlijk de klassieke luchtbedden die we al jarenlang kennen. Ten opzichte van een water hangmat heeft het één nadeel: het duurt veel langer voordat je een luchtbed hebt opgeblazen, tenzij je een compressor in de buurt hebt. Hou er ook rekening mee dat ze iets meer ruimte innemen in je tas of koffer.  Het voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, printjes en formaten. Bij de klassieke autoband kun je de voeten ook in het water steken voor een verkoeling. Het is soms wel een beetje martelen om erop te komen als je in het water bent.

Vergeet de strandtas, parasol, slippers en zonnebrand niet

Wees goed voorbereid op je vakantie of zomerdag. Het is handig om je zonnebrand mee te nemen, zodat je niet verbrand wanneer je in het water ligt. Het water weerkaatst namelijk de zonnestralen waardoor je extra snel verkleurd. Mocht je toch verbrand zijn, dan is aftersun ideaal. Daarnaast kan een strandparasol op het strand ook voor verkoeling zorgen. Met de strandtas heb je alles bij de hand. Het strand kan warm zijn, daardoor is het gebruik van slippers een aanrader.

We wensen je veel plezier in het water!

We hopen dat je lekker kunt dobberen in het water met onze handige tips. Onlangs schreven we ook een artikel over zwembandjes voor volwassenen. Daarnaast lees je hier of je een zwembad achter thuis op het gras kan plaatsen. Tenslotte lees je hier een artikel over handdoekklemmen voor het strand of ligbed. Ben je misschien te laat met bestellen van een opblaasbare water hangmat? Wees niet getreurd! Ze zijn vaak ook verkrijgbaar in lokale shops op je vakantiebestemming. Daarnaast schreven we onlangs ook nog over de elektrische waterpistool of een 2 liter waterfles, ook verkoelende elementen!