Automatische slimme prullenbak

In Nederland produceren we jaarlijks 490 kilo afval per persoon. We scheiden het afval in drie kliko’s, grijs, groen en oranje. We verzamelen dit afval allemaal in verschillende prullenbakken.

Een vervelend klusje is het vervangen van de afvalzak in de prullenbak. Eerst de afvalzak met nare geurtjes er uithalen, een knoop er inliggen en vervolgens de prullenbak voorzien van een nieuwe afvalzak. Dat moet beter en makkelijker kunnen.

Dat kan natuurlijk met de slimme prullenbak. Het is een leuk item om te kopen. In dit artikel gaan we je alles vertellen zo’n slimme prullenbak. Zo komen de voordelen en nadelen aanbod en gaan we je vertellen welke slimme prullenbak het beste is.

Wat is een slimme prullenbak?

Een prullenbak is een mand of bak waar we afval in weggooien. De slimme prullenbak beschikt over sensoren waardoor hij automatisch dingen uit zichzelf kan doen. Wanneer de prullenbak bijvoorbeeld gedetecteerd heeft dat er niemand meer bij de prullenbak is en open staat, dan zal hij van uit zichzelf dicht gaan. Dit is één voorbeeld, maar de prullenbakken worden steeds slimmer.

De slimme prullenbak vervangt zelf de volle afvalzak

Slimme prullenbakken vervangen zelf de zak. De prullenbak detecteert dat de zak vol zit. Vervolgens zal de prullenbak uit zichzelf dicht sealen. Je kunt vervolgens de afvalzak in de grote grijze kliko gooien. Zodra je de volle zak uit de prullenbak haalt zal hij van uit zichzelf een nieuwe zak bevestigen in de prullenbak. Hierdoor hoef je dus alleen nog maar de zak uit de prullenbak te halen!

Niet meer de ‘vieze’ prullenbak aanraken

Grote kans dat je iets weggooit je handen ook vies zijn. Een afvalbak is een broedplaats van bacteriën en schimmels. Met behulp van de slimme prullenbak hoef je niet meer de prullenbak aan te raken. Je zwaait over de prullenbak heen en de afvalbak zal automatisch opengaan.

De voordelen van een slimme prullenbak

Een prullenbak heeft verschillende voordelen. Denk aan:

  • De afvalzak vervangen is een ‘vies’ klusje, door een slimme prullenbak aan te schaffen hoef je dit zelf niet meer te doen. Daarnaast bespaart het je tijd, dus dat is een win-win situatie.
  • Grote kans dat de afvalzak vaker wordt vervangen. Hierdoor heb je minder nare luchtjes in je huis.
  • Je hoeft de ‘vieze’ prullenbak niet meer aan te raken. Hierdoor kom je minder in contact met vieze bacteriën en schimmels.
  • Verkrijgbaar in meerdere maten. Hierdoor kun je ze overal neerzetten, ook bijvoorbeeld op je slaapkamer.

Enige minpunten van een slimme prullenbak is dat ze één maand meegaan op een volle accu. Je moet ze daarna even opladen. Je kunt ze natuurlijk ook aansluiten op de stroom, maar dan moet je daar net een stopcontact hebben. Daarnaast bieden de meeste slimme prullenbak plaats voor 25 afvalzakken. Vervolgens moet je ze even bijvullen.

De beste slimme prullenbakken van dit moment

We gaan hieronder in op de beste slimme prullenbakken. De lijst is opgesteld door te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding en de beoordelingen van klanten. We hebben naar de verschillende wensen gekeken zodat je makkelijk een prullenbak kan kiezen die bij jou past.

1) TowNew Slimme Sensor Prullenbak

Ben je het huis slim aan het maken? Dan mag de Townew prullenbak niet ontbreken. Townew is één merk dat voorloopt op het ontwikkelen van slimme prullenbakken. Deze prullenbak detecteert wanneer de afvalzak vol zit. Automatisch zal de prullenbak de afvalzak dicht sealen waardoor je hem alleen nog maar in de kliko hoeft te gooien. De prullenbak beschikt over een sensor waardoor je niet met je handen meer aan de prullenbak hoeft te komen.

Townew T1 - Slimme Sensor Prullenbak - automatische zakdichting en vervanging - 15,5L - Wit

99,95
Bol.com
as of 18 april 2024 22:40

2) Homra Fonix Prullenbak met Sensor

Deze prullenbak is smart, maar niet zo smart als die van TowNew. Deze prullenbak beschikt over een sensor en een Soft Close deksel. De deksel opent vanzelf zodat je makkelijker je afval kwijt kunt. Super handig wanneer je met je handen vol staat.

 Naast de handsfree functie kun je de Fomix ook handmatig bedienen. Het biedt plaats voor 60 liter zakken, dus er past genoeg in. Het goed sluitende deksel voorkomt nare geurtjes. Ook als we kijken naar de reviews zijn klanten razend tevreden over deze prullenbak.

Homra FONIX Prullenbak met Sensor - 50L - Zwart - Soft Close deksel - RVS - Design Afvalemmer - Infrarood Bewegingssensor - Zwarte Keuken Afvalbak - 50 Liter - Kantoor Vuilbak - Vingerafdrukvrij

★★★★★
79,95
Bol.com
as of 18 april 2024 22:40

Een must-have item voor een schoon huis: automatische luchtverfrisser

Nu je toch bezig bent met het schoner maken van je huis, kijk dan ook eens naar automatische luchtverfrissers. Het is een relatief kleine investering, maar je huis ruikt dan wel altijd schoon en lekker. Zo heb je bijvoorbeeld van Ambi Pur een elektrische luchtverfrisser. Het gaat 90 dagen lang mee en het wisselt elke 45 minuten 3 geuren af, zodat je geurtje altijd merkt.