Walmart in Nederland, dit moet je weten

Over de hele wereld zijn er hele grote bedrijven, organisaties en franchises. Walmart is daar er één van. Maar beschikt Walmart ook over een Nederlands filiaal? En kun je iets bestellen vanuit Nederland op de webshop van Walmart? En wat zijn eventueel de alternatieven van een Walmart in Nederland. We gaan in dit artikel je alles vertellen over de Walmart.

Wat is Walmart?

Walmart is éen Amerikaanse supermarktketen, net zoals dat Jumbo ook één welbekende supermarktketen in Nederland is. Ze hebben ongeveer 11.400 winkels  verspreid over de Verenigde Staten, Mexico, Argentinië, Brazilië, Canada en China. Iets minder dan de helft van de winkels zijn gelegen in de verenigde staten. Buiten de VS gebruikt het grote bedrijf andere namen zoals Walmex, Best Price en Seiyu.

Waarom is Walmart zo bekend onder Nederlanders?

De meeste mensen hebben wel eens een vakantieganger uit Amerika gesproken. Hoogstwaarschijnlijk heeft diegene het woord ‘Walmart’ laten vallen. Dit is ook niet gek, want het is één van de grootste bedrijven is in de wereld als het gaat om omzet.

Uit origine is Walmarte een supermarktketen. Alleen het is niet een supermarkt dat wij kennen in Nederland. Naast dat ze eten en drinken aanbieden, bieden ze bijna alle producten aan die je maar kunt bedenken. Denk aan spelcomputers, televisies, smartphones, kleren, schoenen, accessoires voor in huis, keukbenodigdheden, deuren, lampen, slaapkussens, drones, 3D printers, autoaccessoires, schoolspullen en we kunnen zo nog even doorgaan. Kortom, als je iets nodig bent, dan kun je gerust naar de Walmart heen gaan, grote kans dat je het vindt.

Je kunt het ook zien dat de Mediamarkt, Jumbo, HEMA, Kruidvat, Hornbach, Intersport, H&M, Jack & Jones allemaal in één pand zitten. Grote voordeel van deze keten is dat je maar één winkel hoeft te bezoeken en er genoeg parkeergelegenheid voor de Walmart is. De meeste Walmarts zijn ook 24 uur per dag geopend.

Gemiddelde grootte van een Walmart

Walmart heeft zes verschillende soorten winkels. De grootste Walmarts, ook wel supercenters genoemd hebben een gemiddelde oppervlakte van 179.000 square feet, omgerekend is dit 17.652 vierkante meter. De meeste Walmarts beschikken ook over een 1e verdieping. De grootste Walmart staat in de staat New York, die 260.000 Square feet bevat die ook beschikt over een 1e verdieping. Omgerekend is dit 24.000 vierkante meter. Even voor je beeldvorming, de oppervlakte van een voetbalveld is gemiddeld 6800 vierkante meter!

Is er een Walmart in Nederland?

Nee, helaas is er in Nederland geen Walmart. Walmart verstuurd ook geen producten naar Europa, waar Nederland onder valt. Walmart heeft wel filialen gehad in Duitsland, maar heeft deze verkocht omdat ze niet rendabel waren. Momenteel heeft Walmart geen filialen in Europa. Gelukkig zijn er wel een aantal alternatieven die veel lijken op de Walmart!

Alternatieven voor een Walmart

Helaas is er geen grote winkel in Nederland die de grootte heeft als een Walmart. Fysieke winkels zoals een Action, Kruidvat, Jumbo en Hornbach kun je al redelijk veel vinden, maar niet alles op één plek.

Het beste alternatief voor de Walmart in Nederland is daarom ook het online shoppen. Vanaf je laptop of mobiel kun je al heel veel dingen kopen zonder dat je de deur uit hoeft. Helaas moet je vaak dan wel één dag wachten. Wil je niet verschillende websites bezoeken en verschillende bestellingen plaatsen? Bestel dan je producten bij bol.com of Amazon.

Deze grote giganten maken gebruik van het zogenaamde ‘partnetwerk’. Andere winkels kunnen de producten aanbieden op deze platformen. Zo beschikt bol.com over negentien categorieën waarin ze meer dan 38 miljoen artikelen. Grote kans dat je de producten die je nodig bent aan kunt schaffen bij bol.com. Je kunt hier hele leuken dingen kopen!