Beste oprolbare tuinslang

Tuinslangen zijn ideaal om je tuin te kunnen besproeien met water. Echter kan het best wat tijd kosten om de tuinslang uit te rollen en vervolgens weer op te rollen. Vaak komt de slang ook nog eens in het zand waardoor hij vies wordt. Wanneer je de tuinslang met de hand oprolt zal je vieze handen krijgen, dit moet slimmer kunnen toch?

Gelukkig is daar de (automatische) oprolbare tuinslang. Deze monteer je aan een muur of in de grond en kun je eenvoudig uitrollen. Wanneer je klaar bent met de tuinslang laad je hem vieren en wordt hij automatisch opgerold. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd en moeite. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de verschillende oprolbare tuinslangen en geven we je tips waar je op moet letten als je er één aan gaat schaffen.

Onze twee favoriete oprolbare tuinslangen

We helpen je graag met het kiezen van een oprolbare tuinslang. Deze lijst hebben we samengesteld aan de hand van eigen ervaringen, beoordelingen van klanten en de prijs/kwaliteit verhouding.

1. GARDENA – Wandslangenbox – RollUp

Onze voorkeur gaat uit naar een automatisch oprolbare tuinslang van het merk Gardena. Gardena is wereldwijd marktleider op het gebied van tuinverzorging en krijgt over het algemeen positieve recensies over de producten die ze aanbieden. Persoonlijk hebben wij ook de Gardena Wandslangenbox en het bevalt ons uitstekend.

Deze wandslangenbox bevestig je aan de muur. Het is van belang dat je een waterpunt in de buurt hebt (1 meter). Deze praktische muurbeugel is 180 graden zwenkbaar. Hierdoor kun je elke hoek van de tuin eenvoudig bereiken. Daarnaast is de slangenbox UV en vorstbestendig. Hierdoor kun je de tuinslang het hele jaar laten hangen. Nadat je de tuin hebt gesproeid kun je een lichte ruk aan de slang geven. Vervolgens zal de slang automatisch zonder knikken of knopen opgerold worden. Alle onderdelen die je nodig bent om te sproeien worden meegeleverd in de doos.

Kortom: dit is de automatisch oprolbare tuinslang als je er één aan de muur wilt bevestigen. Wij zijn er lovend over, daarmee ook honderden andere mensen. Je ziet alleen maar positieve reviews over deze wandslangenbox. Deze wandslangenbox is verkrijgbaar in blauw/antraciet en wit/antraciet. Tenslotte kun je kiezen tussen een lengte van 15 meter (S), 25 meter (M/L) en 35 meter (XL). Hoe langer de tuinslang, hoe dikker de diameter en de prijs.

GARDENA - Wand SlanghouderRollup S - 15 Meter - Ø 11 mm

★★★★★
111,00
Bol.com
as of 13 april 2024 13:30

2) GARDENA – Tuinslangbox

Deze tuinslangbox van Gardena is een variant van de bovenstaande wandslangenbox. Het grote verschil is dat je deze niet aan de muur bevestigd, maar met behulp van een meegeleverde metalen pen in de grond kan steken. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je de tuinslangbox midden in de tuin wilt plaatsen zodat je de hele tuin kan besproeien met water. Het is dan wel belangrijk dat je een waterpunt hebt. Je kunt natuurlijk ook een steen uit het terras halen om vervolgens de pen in de grond te steken. Let er wel op dat deze variant alleen verkrijgbaar is in 15 meter en 20 meter.

Deze tuinslangenbox kun je 360 graden draaien, hierdoor ben je ontzettend flexibel met de tuinslang. Daarnaast rolt wordt de tuinslang automatisch opgerold met behulp door de geïntegreerde veer. De speciale RollControl technologie zorgt ervoor dat de tuinslang op een nette manier wordt opgerold.

Alles wat je nodig bent om te kunnen sproeien wordt meegeleverd in de doos. Deze tuinslangbox heeft inmiddels al tientallen positieve reviews verzameld op het internet. Zo zegt iemand: Het was altijd drama na de tuin sproeien om de slang op te rollen. Nu gaat alles vanzelf!

GARDENA - Tuinslangbox 15 RollUp S Tuinslang - 15 Meter - 11 mm

★★★★★
125,00
Bol.com
as of 13 april 2024 13:30

Hier moet je opletten als je een automatische oprolbare tuinslang wilt aanschaffen.

Je koopt niet iedere dag een tuinslang. Graag willen we je attenderen op een aantal dingen. Hierdoor kun je een betere keuze maken als het gaat om een oprolbare tuinslang.

Geschikte plek in de tuin?

Hou er rekening mee dat de oprolbare tuinslang een ‘vaste’ plek krijgt in je tuin. Je hebt dus een waterpunt nodig waar je het water vandaan kunt tappen. Dit kan bijvoorbeeld een buitenkraan zijn, maar kan ook met een waterstopcontact die je in de grond hebt aangesloten. Het waterstopcontact kun je verbinden met een ondergronds leidingsysteem. Er zijn staande oprolbare tuinslangen, maar je kunt ze ook eventueel aan de muur bevestigen. De staande varianten kun je eenvoudig vastzetten (en weer losmaken) in de grond. Het koppelstuk van de tuinslang naar het waterpunt is vaak niet langer dan anderhalf meter.

Lengte

De lengte van de tuinslang is een belangrijk onderdeel. De meeste tuinslangen hebben een lengte van 15 of 20 meter. Echter zijn er ook tuinslangen verkrijgbaar van 25 en 35 meter. Welke het beste voor jou is, dat ligt natuurlijk aan de grootte van je tuin. Daarnaast moet jij jezelf afvragen of je met één tuinslang zowel de voortuin als de achtertuin kunnen sproeien. Daarom kun je soms beter kiezen voor de langere variant zodat je in één klaar bent.

Diameter van de slang

De diameter (soort van dikte) is belangrijk bij de keuze van een tuinslang. Hoe groter de diameter, hoe meer water door de slang kan lopen waardoor je sneller kunt sproeien. Let er wel op dat de slang dan vervolgens zwaarder wordt. Meestal is een diameter van 13mm voldoende. Echter zie je dat sommigen toch de voorkeur hebben voor een variant van 15mm. Wanneer je gaat vergelijken, dan raden we aan om ook te kijken naar de diameter van de slang.

Zijn er nog alternatieven voor een oprolbare tuinslang?

Inprincipe is iedere tuinslang oprolbaar. De bovenstaande opties zorgen ervoor dat het automatisch gaat waardoor je veel tijd en moeite bespaart. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een normale tuinslang, je bent dan goedkoper uit, alleen je moet hem dan handmatig met de hand oprollen. Vervolgens moet je een plek hebben waar je de opgerolde tuinslang aan kunt ophangen of op kan bergen.

Slangwagen

Een goed alternatief voor de automatisch oprolbare tuinslang is een slangwagen. Je hebt dan direct een tuinslang en opbergsysteem in één. Je kunt de tuinslang eenvoudig uitrollen met de slangwagen. Zodra je klaar bent, dan kun je hem rollen door de slang te begeleiden en te draaien aan de hendel. Let goed of er een slang wordt meegeleverd wanneer je een slangwagen gaat bestellen, anders moet je deze er los bijbestellen. Je kunt hier vaak op filteren op categoriepagina’s.

Veel succes met de keuze naar de juiste tuinslang

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een stuk wijzer bent geworden over oprolbare tuinslangen. Mocht je toch nog meer informatie willen, dan raden we aan om de video’s van Gardena te bekijken. Ze geven een goed beeld van het product en ze hebben talloze video’s online staan waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een bepaalde tuinslang moet gebruiken en installeren.