Top 3) Beste Nail Wrap (pimp je nagels)

Voornamelijk vrouwen hechten veel waarde aan nagels. Ze moeten er goed uit zien en daarnaast kun je ze decoreren met nagellak of nepnagels. Toch is hier een heel goed alternatief voor gekomen, de zogenaamde nail wraps, ook wel bekend als nagel wraps. Ze zijn populair geworden onder vrouwen door het platform TikTok.

Het grote voordeel van nagel wraps is dat ze eenvoudig en snel aan te brengen zijn. In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze nieuwe decoratie voor je nagels. We leggen uit hoe ze werken, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je ze kunt aanbrengen en welke onze favorieten zijn.

Top 3) Merken met de leukste Nail Wraps

Iedereen heeft zijn eigen smaak, daar zijn we van bewust. Toch willen we je graag onze favorieten uitlichten als het gaat om Nail Wraps. We hebben deze lijst aan de hand van stijl en kwaliteit/prijs kwaliteitverhouding samengesteld.

1) Nail Wraps van het merk By Emily

Onze voorkeur gaat uit naar de Nail Wraps van het merk Emily. Ze hebben enorm groot assortiment aan nagel stickers. Je kunt vrijwel voor ieder thema of kleur een Nail Wrap vinden. Denk bijvoorbeeld aan deze variant met zebra thema of Sparky Blue. Daarnaast zijn de Red Heart,  en Classic Green ook populair. We zijn voornamelijk fan door de prijs wat je betaald voor een Nail Wrap bij dit merk. Kortom: een aanrader als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. We raden aan om een top coating erbij te bestellen wanneer je een los exemplaar gaat aanschaffen.

2) Herome Nail Wraps

Een merk wat bij ons op nummer twee komt: de Herome Nail Wraps. Het grote voordeel van dit merk is dat ze setjes verkopen met daarin alle benodigdheden die je nodig bent om het tot een succes te maken. Neem voorbeeld deze variant waarin vijf verschillende stickers worden geleverd. Daarnaast ontvang je een vijl, top coating en een tool waarmee je de nagelriemen naar achteren kunt duwen. Daarnaast ontvang je 20 stickers, in plaats van 14 bij het bovenstaande merk. Echter merken we dat de keuze in kleuren niet heel groot is bij Herome.

3) Overige merken

Daarnaast heb je ook nog heel veel verschillende andere merken. We zien echter dat al deze kleine merken geen groot assortiment hebben, maar wellicht zit er een leuke variant tussen. Neem bijvoorbeeld deze van het merk GUAPA waarbij je direct 20 stickervellen krijgt voor een voordelige prijs. We raden ook aan op Amazon te kijken, want de Nail Wraps zijn in het buitenland al een tijdje populair. Het afgelopen jaar zijn de Nail Wraps populair geworden in Nederland door het platform TikTok.

Wat zijn Nagel Wraps en hoe werken ze?

Nagel Wraps zijn eigenlijk stickers die speciaal gemaakt zijn voor je nagels (vingernagels en teennagels). De Nagel Wraps zijn gemaakt van vriendelijk en veilig materiaal dat je mooie nagels niet zal beschadigen. Over het algemeen gaan de nagel wraps 5 tot 7 dagen mee, maar wanneer je ze goed aanbrengt, dan zien we over het algemeen dat ze soms wel 3 weken blijven zitten.

De voordelen en nadelen van Nail Wraps

Nail Wraps worden ook wel nagel stickers genoemd. Ze hebben verschillende voor- en nadelen die we hieronder belichten.

Voordelen

 • Een groot voordeel is dat ze geen droogtijd hebben. Hierdoor kun jij je nagels veel makkelijker en sneller decoreren dan traditionele nagellak. Je hebt geen last meer van vlekken en je hoeft geen verschillende lagen aan te brengen voor een blijvende kleur. 
 • De designs en kleuren van nagel stickers zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een kerstmis design, maar ook wanneer je een unieke gouden of sterretjes nail wrap wilt is dat ook mogelijk.
 • Je betaalt veel minder geld voor nail wraps dan wanneer je naar een nagelstudio gaat.
 • Het is een ontzettend leuke activiteit voor volwassenen en kinderen.
 • Nail Wraps zijn beter voor je nagels dan acrylnagellak. De stickers zijn zachter en buigzamer en zijn over het algemeen gezonder. Dit komt voornamelijk wanneer je ze gaat verwijderen.

Nadelen

 • De voorbereidingen van het aanbrengen van nail wraps is ontzettend belangrijk. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat de nail wrap goed blijft plakken. Hieronder lichten we uit hoe je ze het beste kunt aanbrengen.
 • Niet altijd een geschikte grootte voor je nagel. In elk setje wordt vaak 14 stickers meegeleverd. Ze hebben allemaal verschillende groottes, maar soms hoor je nog wel eens van mensen dat er geen geschikte maat voor een bepaalde nagel is. Daarom kopen mensen wel eens twee setjes van hetzelfde printje om zeker te weten dat er voor iedere nagel een geschikte sticker is.

Zo breng je Nail wraps het beste aan!

Nail Wraps kun je zelf gelukkig aanbrengen. Het is wel ontzettend belangrijk om dit zorgvuldig te doen, hierdoor gaan ze langer mee en kun je er langer van genieten. Gelukkig worden er bij de meeste Nail Wraps een handleiding meegeleverd. Daarnaast zijn er talloze YouTube video’s beschikbaar waar stap voor stap wordt verteld hoe je ze aan kunt brengen. Over het algemeen kun je de onderstaande stappen en tips het beste volgen voor het aanbrengen van Nail Wraps.

 1. De voorbereiding is ontzettend belangrijk. Duw allereerst de nagelriemen naar achteren. Je hebt speciale hulpmiddelen waarmee je de nagelriemen kunt losweken en deze handeling makkelijker wordt. Dit is belangrijk, want hierdoor kun je er langer van genieten.
 2. Het is niet verplicht, maar we raden aan om je nagels te veilen. Hierdoor worden ze superglad en heb je groter oppervlak waardoor de lijm beter kan werken.
 3. Ontvet je nagels. Dit kan met alcohol of nagellak remover. Bij pakketten wordt dit meegeleverd in de doos. Zorg dat je het niet afdroogt met een handdoek, want daar kunnen kleine restjes in zitten. Zorg ervoor dat je nagels helemaal droog en glad zijn waardoor er geen bubbels onder kunnen komen.
 4. Vervolgens kun je de nagel wraps bevestigen. Er zitten verschillende wraps breedtes in een setje. Kijk vervolgens goed naar de breedte van de wrap en de nagel waarop je hem wilt bevestigen. Je zult dus merken dat de breedste vaak geschikt is voor je duim, terwijl de smalste vaak geschikt zijn voor je pink. Er wordt aangeraden om een sticker te kiezen die net iets smaller is dan je nagel. Zit er geen geschikte bij? Knip hem dan heel iets bij.
 5. Verwijder de beschermende laag van de sticker af die je hebt geselecteerd.
 6. Haal de sticker van het stickervel af.
 7. Plaats de sticker onder de onder de nagelriem. Let op, de sticker mag de nagelriem of huid niet raken.
 8. Duw de sticker vervolgens van onder naar boven aan.
 9. Er wordt aangeraden om de stickers nog niet direct te gaan veilen. Er wordt aangeraden om alle nagels te voorzien van een sticker. Hierdoor is er voldoende tijd om de lijm te laten werken.
 10. Nadat alle nagels zijn voorzien van een sticker kun je ze gaan veilen.
 11. Vervolgens kun je een top coating aanbrengen. Deze worden meegeleverd in een starterspakket of kun je los bestellen. Hierdoor blijven ze langer mooi en krijg je een fijne glans.
 12. Zorg ervoor dat je nail wraps niet direct in aanraking komen met water. Denk bijvoorbeeld aan douchen of zwemmen.

Help! Ik heb geen geschikte sticker voor mijn nagel

Heb je geen geschikte sticker meer voor je nagel? Geen paniek! Dit kun je met een lifehack oplossen. Er zijn een aantal video’s beschikbaar hoe je dit kunt oplossen. Echter kun je dit simpelweg doen met behulp van een bakpapier. Leg deze op je vinger en teken teken vervolgens je nagel over met een stift, pen of potlood. Vervolgens kun je het bakpapier (met tekening) op de sticker leggen en knip ze vervolgens af op de lijntjes die hebt uitgetekend.

Nail Wraps verwijderen

Ben je klaar met het printje en wil je ze er af halen? Dat kan heel eenvoudig door ze even in het water te laten weken. De lijmlaag kan namelijk niet zo goed tegen (warm) water.