Beste waterstopper (hiermee hou je het water tegen)

Is het bij jouw badkamer ook één groot waterballet zodra je hebt gedoucht? Het lijkt wel alsof de hele vloer verandert in een zwembad, met water dat overal heen stroomt en geen genade kent. Het opruimen van deze kletsnatte chaos na elke douchebeurt is niet alleen frustrerend, maar ook tijdrovend.

Maak kennis met de waterstopper, jouw nieuwe buddy in de strijd tegen het water. In dit blogartikel ontdek je hoe deze slimme uitvinding werkt, welke voordelen het biedt en waarom het een absolute must-have is voor sommige badkamers. Dus, zeg maar dag tegen de overstromingen en hallo tegen een droge en zorgeloze douche-ervaring.

Top 2) Waterstopper

Ontdek onze lijst met de beste waterstoppers, ook wel bekend als waterkering. We hebben zorgvuldig gekeken naar kwaliteit, prijs en klantbeoordelingen. Voor elk wat wils, met verschillende soorten waterstoppers. Vind de perfecte keuze voor jouw behoeften en geniet van een geweldige waterervaring. Je kunt hier zelf alle waterstoppers vinden.

1) Waterstopper 200cm – douchedorpel – Superdicht – Water drempel – Water houder – Anti water strip

Dit is één van de meest populaire waterstoppers voor in de douche op het platform bol.com. Het grootste voordeel is dat deze een lengte heeft van 200 centimeter. Dit is breder dan de meeste waterstoppers en je kunt hem op maat knippen. Daarnaast is deze waterstopper flexibel. Hierdoor is hij geschikt voor iedere inloopdouche of andere plek.

In principe heb je geen gereedschap nodig. De douchedorpel kun je bevestigen met behulp van het zelfklevende materiaal. Echter zien we dat veel mensen ook de douchedorpel afkitten voor een betere afdichting. Met behulp van de waterstopper zorg je ervoor dat het water niet verder komt.

Een optie om te overwegen. De waterstopper heeft een aantal reviews verzameld en de meeste zijn positief. We raden aan om de reviews goed te bekijken, zodat je een beter beeld krijgt van de prestaties van het product.

Waterstopper 200cm - douchedorpel - Superdicht - Water drempel - Water houder - Anti water strip

★★★★★
27,50
Bol.com
as of 8 juni 2024 11:01

2) Zelfklevende Waterkering Badkamer 100Cm – Douchedorpel – Sanitair Solution – Waterkering badkamer – Wateroverlast – Douchebak – Waterstopper – dorpel – Water – Douche – Rituals – badkamer – Schimmel badkamer – douchecabine

Heb je voldoende aan één meter? Dan raden we aan om deze variant te overwegen. Als we de reviews lezen, zijn deze allemaal maar positief. Het product heeft negen reviews verzameld en scoort een gemiddelde van een 8,8. Een ontzettend goed cijfer dus.

De belangrijkste reden om een waterstopper aan te schaffen is dat deze het water kan tegenhouden. Je hoeft dan niet de hele badkamer droog te maken nadat je hebt gedoucht. Dit scheelt na een loop van tijd ook veel eventuele schimmelplekken. Deze variant kun je ook op maat snijden als je minder dan één meter nodig bent.

Zelfklevende Waterkering Badkamer 100Cm - Douchedorpel - Sanitair Solution - Waterkering badkamer - Wateroverlast - Douchebak - Waterstopper - dorpel - Water - Douche - Rituals - badkamer - Schimmel badkamer - douchecabine

★★★★★
27,50
Bol.com
as of 8 juni 2024 11:01

Hoe breng je een waterstopper in de douche aan?

De waterstopper kun je heel eenvoudig bevestigen in de douche. Bij de meeste waterstoppers wordt er een handleiding meegeleverd. Volg het stappenplan zodat je het beste resultaat krijgt. Kortom komt het neer op de volgende stappen.

  1. Begin met het zorgvuldig schoonmaken van water en stof van de vloer, zodat je een schone en vetvrije ondergrond hebt. Dit zorgt voor een optimale hechting.
  2. Neem even de tijd om de ideale positie van de waterstopperstrip te bepalen. Markeer deze positie vervolgens met een pen op de vloer, zodat je een visuele gids hebt tijdens het installatieproces. Zorg dat je de waterstopper precies op maat snijdt.
  3. Nu is het tijd om de lijmstrip te verwijderen en de waterstopperstrip op de gemarkeerde positie te plaatsen. Zorg ervoor dat je de strip stevig aandrukt en ervoor zorgt dat deze goed vastzit. Dit zorgt voor een betrouwbare afdichting en voorkomt lekkages.
  4. Je kunt eventueel de waterstop voor de zekerheid afkitten. De meeste mensen die een positieve review hebben gegeven, hebben dit gedaan. Je kunt hier bijvoorbeeld transparante kit voor gebruiken.

Zijn er alternatieven voor een waterstopper?

Ben je nog niet overtuigd? Wellicht kun je dan eens kijken naar alternatieven. De meeste mensen die een inloopdouche hebben lopen tegen dit probleem aan.

  • Doucheput schoonmaken

Waarschijnlijk heb je er al over nagedacht, maar wat is de reden van het waterballet na een douchebeurt? Het kan wellicht gebeuren doordat het doucheputje verstopt zit. Verwijder eventuele haren en ander vuil die rond zich het putje heeft verzameld. Giet eventueel een kleine hoeveelheid afvoerreiniger in het putje. Spoel het putje vervolgens grondig schoon met warm water om alle reinig middelen en losgekomen vuil weg te spoelen.

  • Deur met lekdorpel

Beschik je over een inloopdouche en loopt het water niet weg? Overweeg dan om een deur te plaatsen. Met een speciale lekdorpel zorg je ervoor dat het water alsnog niet onder de deur weg kan lopen. We zien dat dit hulpmiddel ontzettend veel gebruikt wordt en in de smaak valt bij de mensen. Ze zijn makkelijk te plaatsen en het doet wat het moet doen.  

  • Minder lang douchen met een douchewekker, zandloper of timer

Misschien niet de optie die je wilt horen, maar wellicht douche je te lang waardoor het één waterchaos wordt. Met behulp van een douchewekker of timer is dat verleden tijd. Van te voren kun je de tijd instellen en zodra de tijd is verlopen, maakt de timer lawaai. We zien aan de hand van het aantal reviews dat deze hulpmiddelen al ontzettend vaak zijn verkocht.

Veel succes bij het vinden van de juiste waterstopper

Hopelijk ben je een tikkeltje wijzer geworden over de diverse waterstoppers en de alternatieven. We raden aan om de reviews van klanten goed te bekijken. Onlangs schreven we ook een artikel over doucherekjes zonder boren, wellicht ook een handige accessoire voor je in de badkamer. Tenslotte kun je hier lezen hoe je de handdoeken het beste kunt opbergen in de badkamer.