Handdoek opbergen in de badkamer

De handdoek is één van belangrijkste onderdelen in je badkamer. Met een handdoek kun je na het douchen je zelf afdrogen. We zien steeds meer strakke en moderne badkamers. Deze hebben niet allemaal de beschikking over opbergruimte voor de handdoeken. Dus waar berg je ze op? Het opbergen van de handdoek in de badkamer kan voor veel mensen een uitdaging zijn.

In dit artikel gaan we je meenemen in het opbergen van handdoeken in de badkamer. We hebben allerlei tips en ideeën voor je klaar staan. Op deze manier hoef je niet ver te lopen wanneer je klaar bent met douchen. We hebben aan iedere type badkamer gedacht. Denk aan kleine badkamers, maar ook aan de grotere varianten. Daarnaast denken we aan het opbergen van natte handdoeken, maar ook wanneer je ze net hebt uitgewassen. Kortom; alles wat je moet weten lees je hier. Liever zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle handdoekhouders.

1) Losse (hoge) badkamerkast

De meest gebruikte oplossing is een losse badkamerkast. Gelukkig zijn ze verkrijgbaar in meerdere maten, dus je kunt ze in vrijwel iedere badkamer kwijt. Je hebt speciale (open) vakken waar je verschillende handdoeken in kunt opbergen. Dit is ideaal, want hierdoor kun je ze zo grijpen. In andere delen van de kastjes kun je andere accessoires opbergen zoals je deodorant, parfum, gel en tandenborstel. Je kunt ze nieuw aanschaffen, maar ook staan er vaak op marktplaats voor het opbergen. Je kunt ze zelf in elkaar zetten met gereedschap dat vaak mee wordt geleverd. Volg de stappen en je hebt de badkamerkast binnen een uur staan.

2) Handdoekenrek voor aan de muur

De meeste ruimte heb je vaak (over) in de lucht aan de muur. Waarschijnlijk heb je een deel waar je een spiegel hebt hangen, in een andere deel bevindt zich de douche. Veel mensen kiezen er daarom voor om een handdoekenrek te gebruiken in de badkamer. Deze kun je eenvoudig met de meegeleverde schroeven en pluggen aan de muur bevestigen. Klanten zijn vooral tevreden over het minimalistische ontwerp en het stevige materiaal. Er passen veel handdoeken in. Vaak wordt het verticale handdoekenrek gekocht. Neem als voorbeeld deze industriële en strakke verticale rek van het merk Nevada. Echter heb je ook het handdoekenrek dat je horizontaal aan de muur kunt bevestigen (bijvoorbeeld boven het toilet). Kortom: een aanrader om je handdoeken in op te bergen.

3) Kastje onder de wasbak

Onder de wasbak is vaak een ruimte waar je niet zoveel mee doet. Vooral wanneer je een kleine badkamer hebt, is dit een ideale plek om je handdoeken daarop te bergen. Het enige wat je nodig bent is een speciale wastafelonderkast. We kennen allemaal wel de wastafel die bevestigd is een kast. Echter, wanneer je een losstaande wasbak hebt, kun je er ook een kast onderplaatsen. Deze heeft een speciale uitsparing voor de wastafel. Hierdoor kun je hem eenvoudig onder de wasbak plaatsen en heb je ruimte om meerdere handdoeken in je badkamer op te bergen.   

4) Opbergmanden voor je handdoeken

Hou je van eenvoud en heb je geen ruimte voor ‘lompe’ meubels? Kijk dan eens naar een opbergmand. Het voordeel is dat ze verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur, grootte en materiaal. Hierdoor is er altijd wel een geschikte mand beschikbaar voor jouw badkamer. Je kunt ze bijvoorbeeld oprollen in plaats van ze op te stapelen. Dit ziet er chique uit en hierdoor blijft het minimalistisch. Kies er één met handvaten, hierdoor kun je de mand direct meenemen waar je de was opvouwt, dit scheelt weer gesleep met de handdoeken. Neem bijvoorbeeld deze stijlvolle opbergmanden van het merk Sophie Nordinn. Verder op in dit artikel leer je hoe je de handdoeken het beste kan opvouwen.

5) Op een krukje of stoeltje

Misschien is dit niet een oplossing die je direct verwacht, maar je kunt ook een klein houten stoeltje of krukje in de badkamer zetten. Vervolgens kun je daar je handdoeken op stapelen. Hierdoor kun je de handdoek direct grijpen wanneer je bent gedoucht. Houten krukjes zie je steeds vaker in de badkamer als decoratie. Onder het krukje is vaak een plankje waar je een aantal handdoeken in kunt opbergen.

6) Wandplanken aan de muur

Een niet veel gebruikte oplossing, maar Je kunt de handdoeken ook opbergen met behulp van een aantal wandplanken die je aan de muur bevestigd. Je kunt meerdere wandplanken aan de muur bevestigen. Je ziet ze vooral in een houten look met een leren of industriële band.  De muur boven het bad kan eventueel een goede plek zijn om een wandplank aan de muur te hangen.

7) Niet in de badkamer

De allerlaatste optie: je handdoeken niet opbergen in de badkamer. Hoogstwaarschijnlijk is de badkamer niet de grootste ruimte in je huis. Wellicht heb je nog een slaapkamer over waar je nog genoeg opbergruimte hebt. Je kunt er dan voor kiezen om (een deel van) de handdoeken daar op te bergen. Het zal wel even wennen zijn, want het komt vast eens voor dat je bent vergeten om een handdoek te pakken.

De handdoeken laten drogen in je badkamer

Sommigen vinden het niet fijn om de handdoek direct in de wasmand te gooien nadat je hebt gedoucht. Er ligt namelijk al andere kleding (zoals broeken, shirts) in de wasmand, wat je liever niet nat wilt hebben. Daarom gebruiken veel mensen een accessoire om de handdoek even te laten drogen. Dit kun je doen met de volgende hulpmiddelen in de badkamer.

1) Losstaande handdoekenrek

Je hebt verschillende (losstaande) handdoekrekken die je in de badkamer neer kunt zetten. Let er wel op dat ze redelijk veel ruimte in beslag nemen. Je kunt er zo zes verschillende handdoeken opbergen. Het is wel belangrijk dat je het rek zelf even in elkaar zet, maar dat is met de meegestuurde handleiding een fluitje van een cent. We zien dat veel klanten tevreden zijn over de staande rekken.

2) Handdoek ladder

Je hebt ook speciale ladders die je in de badkamer kunt zetten waar je de handdoeken overheen kunt hangen. Ze worden ook gebruikt als kledingrek in een slaapkamer. Je hebt ze in de houten en in de metalen uitvoering. Met behulp van anti-slip strips zal de ladder niet zo snel onderuit schuiven. Daarnaast hoef je ook niet te klussen om je handdoeken op te kunnen bergen.

3) Handdoekhouder aan de deur

Heb je beperkte ruimte? Kijk dan naar een handdoekhouder die je aan de deur kunt hangen. Het wordt daarom ook wel deurrek genoemd voor badhanddoeken. Dit is ideaal, want hierdoor benut je de ruimte in de badkamer ideaal. Het is wel van belang dat je de juiste deuren hebt. Kijk eens bijvoorbeeld naar deze handdoekrek die je aan de deur kunt hangen. Daarnaast zou je ook een standaard handdoekrek aan de deur kunt bevestigen, zie hiervoor de onderstaande oplossing.

4) Handdoekrek

Er zijn handdoekrekken met meerdere (twee of drie) stangen. Hierdoor kun je eenvoudig meerdere handdoeken laten drogen in de badkamer. Aan het aantal reviews te zien kun je merken dat het een populaire oplossing is. Vaak worden deze bevestigd met een stevige plakstrip. Hierdoor hoef je zelf niet te boren en heb je ze in no-time aan de muur bevestigd. Je kunt ze ook eventueel bevestigen aan de zijkant van je wandmeubel. Zelf zijn we fan van deze handdoekrek stang.

5) Haakjes aan de verwarming

De meeste badkamers beschikken over een radiotor. Dat is uberhäupt een goede plek om je handdoek te laten drogen. Je hebt speciale handdoekhaakjes die je aan de radiator kunt bevestigen. Hier kun je dan vervolgens handdoeken of andere kleding aan hangen. Het zijn stevige haakjes en het product doet waar het voor gemaakt is. Uit de reviews zien we dat klanten lovend zijn over deze haakjes.

6) Verschillende (kleine) haakjes

Dit is één van de meest klassieke opties, maar nog steeds een hele goede. Je hebt ook gewoon de klassieke haakjes waar je de handdoek aan op kunt hangen. Je kunt kiezen voor één, twee, drie of meer haakjes. Ook deze zijn zelfklevend, hierdoor hoef je ze niet aan de muur te boren. Ze hebben een makkelijke plakstrip en zijn ook nog eens stijlvol in de badkamer.

Fijne badhanddoeken zijn een must

We raden om te investeren in goede, fijne en zachte handdoeken. Je gebruikt ze meerdere malen in de week. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer je er ook van kunt genieten. Daarnaast zijn kwalitatieve handdoeken ook veel fijner en comfortabeler voor je huid.  Zelf zijn we fan de handdoeken van het merk Byrklund. Deze handdoeken zijn verkrijgbaar in meerdere maten en kleuren. Ontdek hier verschillende (kwalitatieve) handdoeken.

Handdoeken opvouwen

Je kunt de handdoeken op verschillende manieren opvouwen. De meeste mensen vouwen hem op en stapelen de handdoeken vervolgens op. Maar wist je ook dat er andere methoden zijn om je handdoek te kunnen opvouwen? Denk bijvoorbeeld aan de oprolmethode. Hierdoor kun je aardig wat ruimte besparen. Kijk eens op YouTube en je ontdekt allerlei video’s waarin uitgelegd wordt hoe je handdoeken kunt opvouwen.

Gebruik pinterest voor inspiratie in de badkamer

We hopen dat je nu meer weet over het opbergen van je handdoeken in de badkamer. Onlangs schreven we ook al een artikel over het ophangen van een theedoek in een greeploze keuken en een opvouwbaar bad. Daarnaast schreven we een artikel over handdoekklemmen. Als laatste tip willen we je nog meegeven om Pinterest te gebruiken als inspiratie. Er zijn talloze voorbeelden waardoor je het wiel zelf niet meer hoeft uit te vinden.