Contact opnemen met Spotify klantenservice, zo doe je dat!

Spotify is één van de meest gebruikte dagelijkse app ter wereld. Wereldwijd gebruiken mensen de streamingdienst om naar de lievelingsmuziek of podcast te kunnen luisteren. Je hebt met behulp van de Spotify app toegang tot miljoenen nummers. Het is ideaal en je kunt het gratis gebruiken.

Je kunt individueel een abonnement afnemen voor €9,95. Je kunt dan ook muziek downloaden zodat je niet onnodig je internet bundel hoeft leeg te trekken, je hebt geen last meer van reclames en kan je onbeperkt nummers overslaan. Kortom: een ideale app die het dagelijkse leven beter maakt. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je contact opneemt met Spotify, maar wees je er wel van bewust: ze kunnen dit iedere dag aanpassen.

Problemen met Spotfy

Toch kun je ook problemen hebben met de applicatie. Zo zijn er gebruikers die last hebben dat Spotfiy telkens pauzeert, of dat de Spotify telkens vanzelf afsluit, zich afvragen hoe je het adres kan wijzigen, je niet meer kan inloggen in Spotify, hoe je het wachtwoord kan veranderen van je Spotify account en ga zo maar door. Het liefst wil je dan contact opnemen met de klantenservice, maar bedenk je wel; Spotfiy heeft 158 miljoen betalende abonnees. Daarboven op komen nog de niet betalen abbonees. 

De beste en snelste tips: check de FAQ en Community

Spotify heeft daarom een uitgebreide FAQ opgesteld. In de FAQ wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen. Als je problemen zelf hebt met de app, dan kun je het beste de applicatie opnieuw downloaden of de software van je smartphone updaten. Indien je iets wilt wijzigen aan het abonnement of je account, dan kun je dit vaak in de sectie van je account doen.

Daarnaast heb je de Spotify Community. Gebruikers kunnen een forum starten over een bepaald probleem of functie. Andere Spotify leden kunnen hier verolgens op reageren. Zo zijn er bepaalde ‘Spotify Legends’ op het forum  die vrijwel op iedere post reageren. Wellicht kan hier je hier de oplossing ook in vinden!

Contact opnemen met de klantenservice van Spotify

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt: Spotify wil mensen preventief zoveel mogelijk helpen, want anders kunnen ze de druk niet aan. Wil je toch contact opnemen met de klantenservice van Spotfiy? Er zijn helaas niet heel veel mogelijkheden. Spotify heeft namelijk geen telefoonnummer waar je heen kunt bellen of een live chat waarmee je direct met een medewerker kan live chatten.

Dit zie je overigens vaker bij grotere platformen, denk aan Google, Facebook en Instagram. Toch kun je een soort van e-mail sturen naar het platform, dit doe je op de volgende manier.

  1. Ga naar de volgende pagina: https://support.spotify.com/nl/contact-spotify-support/
  2. Login met je Spotify Account. Indien je niet in kunt loggen, probeer dan in te loggen met een ander account (van bijvoorbeeld een familielid of vriend)
  3. Klik vervolgens de categorie aan waar je een vraag over hebt.
  4. Vervolgens krijg je uitleg over de kwestie waar je een probleem over hebt. Ben je nog niet verder geholpen? Klik dan door op de knop ‘ik heb nog steeds hulp nodig’. Indien deze knop niet tevoorschijn komt, klik dan telkens op ‘overig’.
  5. Vervolgens kom je bij stap 4/4. Het duurt even voordat deze pagina geladen wordt. Je moet even je naam en de vraag versturen.
  6. Het kan een aantal dagen duren voordat je reactie krijgt van Spotify, dit is ook afhankelijk van de drukte bij het platform.

Tip wanneer je contact opneemt met de klantenservice van Spotfiy

Zorg ervoor dat je zoveel relevante informatie meestuurt in de vraag naar Spotify. Ze kunnen je dan zo snel mogelijk helpen. Denk bijvoorbeeld aan het account ID, factuurnummer, welke smartphone je gebruikt, welke software je gebruikt, wat eventueel je e-mailadres is en wat je NAW-gegevens zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de vraag die je wilt stellen aan het platform. Maar op deze manier kunnen ze wel het account herleiden en je eventueel beter verder helpen.

Contact met Spotify opnemen als Artiest

Heb je een fanatisch nummer uitgebracht en wil je als artiest contact opnemen met Spotify, dan moet je naar deze pagina van Spotify Artiest gaan (https://artists.spotify.com/contact). Je kunt ook eventueel de stappen doorlopen om je aan te melden als artiest. Indien je dan nog vragen hebt dan kun je altijd het specifieke contact formulier invullen.

Hopelijk ben je verder gekomen!

We hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing wordt gevonden voor het probleem. Houdt er rekening mee dat je niet direct een oplossing hebt wanneer je contact opneemt. Zorg er dus voor dat je alle handleidingen en community posts hebt bekeken op de website van Spotify.