De beste afstand bestuurbare auto voor kinderen

Een afstand bestuurbare auto is leuk speelgoed voor kinderen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Daarnaast is het stukje veiligheid een belangrijk aspect bij het aanschaffen van een bestuurbare auto die je op afstand kun bedienen. Maar één ding is zeker, het is heel leuk speelgoed om te kopen. In dit artikel gaan we je alles uitleggen over de afstand bestuurbare auto’s voor kinderen. Denk aan welke soorten er zijn, waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n auto en welke in onze ogen de beste zijn!

Welke soorten afstand bestuurbare auto’s voor kinderen zijn er allemaal?

Er zijn twee soorten bestuurbare auto’s die je op afstand kan bestuderen. Eén is de grotere variant, de kinderauto, waar je als peuter in kan zitten. Daarnaast heb je ook de ‘normale’ bestuurbare auto zoals we die van vroeger kennen. We gaan hieronder dieper in op de twee varianten.

1) Kinderauto die op afstand te besturen is

We hebben allemaal wel eens een kinderauto gezien. Deze auto biedt plaats voor één of twee peuters en kan op afstand bestuurd worden door de ouders. Je ziet ze vaak in een mooie BMW of Audi-design. Ze zijn verkrijgbaar voor kinderen van 1 tot en met 8 jaar. Ze kunnen vaak maximaal 4 kilometer per uur en worden elektrisch aangedreven. De peuters hebben beschikking tot een voetpedaal, maar ouders kunnen de auto ook op afstand besturen met een afstandsbediening. Deze auto is vooral leuk voor peuters die zelf nog niet een auto kunnen besturen. Naar mate ze ouder worden, kunnen ze de auto ook zelf gaan besturen. Helaas zit er wel een nadeel aan, ze zijn flink duurder dan de normale bestuurbare auto’s.

De beste kinderauto die je op afstand kan bestuderen

Eerlijk gezegd hebben we niet heel veel ervaring met het kopen van een kinderauto. De elektrische accu is namelijk één van de belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van een kinderauto. Mocht je de beste willen hebben, dan kun je het beste contact opnemen met een specialist. Echter hebben wij zelf ook onderzoek gedaan en wij kwamen uit op de volgende kinderauto: Mercedes GLA45, 12 volt kinderauto.

Deze auto is het populairst bij de grootste websites die kinderauto’s aanbieden. De maximale snelheid is 4,5 km per uur en is belastbaar tot 30KG. De afstand bestuurbare kinderauto is geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar. De auto beschikt over allerlei functies, denk aan twee echte deuren, motorgeluid bij het starten, MP3 uitgang voor het afspelen van eigen muziek en is afgewerkt met hoog glans lak. Je kunt hem makkelijk in elkaar zetten. Uit diverse reviews van allerlei webshops is dit één van de betere kinderauto’s!

Mercedes GLA45, 12 volt kinderauto, met soft-start en muziek! - accu auto voor kinderen - elektrische kinderauto + afstandsbediening

★★★★★
179,99
Bol.com
as of 16 mei 2024 09:42

2) De normale bestuurbare auto die je op afstand kan besturen.

Je hebt daarnaast ook de normale bestuurbare auto die we kennen. Ze worden ook wel RC-Auto’s genoemd. Het is niet alleen leuk speelgoed voor kinderen, maar we zien ook regelmatig vaders urenlang plezier hebben met het speeltuig. Ze kunnen veel harder (20km/per uur) dan de kinderauto’s. Het zijn vaak auto’s die op schaal zijn nagemaakt. Het is in onze ogen voornamelijk speelgoed voor de iets oudere kinderen, alhoewel fabrikantmerken aangeven dat ze ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar.

De beste ‘normale’ bestuurbare auto’s voor kinderen

We lichten hieronder de beste normale bestuurbare auto’s voor kinderen uit. We hebben hier onderscheid gemaakt tussen peuters, kleuters en voor kinderen. We hebben hier voornamelijk gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding van de producten. Dit hebben onder andere gedaan door te kijken naar de populariteit en de beoordelingen van de producten.

Beste afstand bestuurbare auto’s voor een peuter

Vanaf het moment dat je kind twee wordt, dan is hij/zij officieel peuter. Deze periode loopt duurt tot de leeftijd van 4 jaar. Een kind van drie is dus ook een peuter.  Zoals we aangaven is een kinderauto de ideale bestuurbare auto die je op afstand kan besturen voor je kind. Overigens heb je ook kleine autootjes die je als ware naar achteren kan trekken waardoor ze vervolgens met een vaart naar voren gaan.  Vaak vinden peuters het al superleuk dat er iets beweegt!

Snelheid, sterkte en het design maakt nog niet zoveel uit bij een peuter als het gaat om een bestuurbare auto. Het gaat meer om de vorm en een betaalbare prijs. We raden daarom aan om er één aan te schaffen van de merken Carrera of DeAO. Voornamelijk op Amazon zijn er goedkopere varianten!

Carrera RC Mario Kart 8 Peach - Bestuurbare Quad - 2,4GHz - 1:20

★★★★★
39,99
Bol.com
as of 16 mei 2024 09:42

De beste bestuurbare auto’s voor kleuters

Een kleuter is een kind van vier of vijf jaar. Kleuters zijn vaak al instaat om de auto zelf te kunnen besturen. Deze auto mag redelijk hard gaan, maar niet te hard, omdat ze vaak het gevaar nog niet inzien. Toch is het wel gaaf dat de auto stevig is en al aantal stunts kan doen.

De beste in onze ogen voor kleuters is de Exost RC 360. Deze is relatief goedkoop, stevig en kan met zijn rode banden 360 graden spinnen. De auto kan op twee kanten rijden waarmee je gave stunts kan maken. De auto beschikt over een handige afstandsbediening. Zorg er wel voor dat je AA-batterijen bij aanschaft!

Exost RC 360 Cross II Stuntauto groen 1:18 - RC Auto - Bestuurbare Auto

★★★★★
25,99
Bol.com
as of 16 mei 2024 09:42

Bestuurbare auto voor kinderen boven de zes jaar en volwassenen

Wil je lekker gezamenlijk met je kind crossen met een bestuurbare auto? Dan verwacht je iets meer kwaliteit van de bestuurbare auto die op afstand te bedienen is. Het mag namelijk ook iets harder gaan dan de normale auto’s.

We raden de Logovision R99 bestuurbare auto aan. Deze heeft gigantisch goede reviews op het platform bol.com. Dit komt omdat de auto beschikt over een 4K camera. Je kunt deze RC namelijk ook bedienen met je smartphone, dus je hoeft geen aparte batterijen te kopen voor de afstandsbediening. De auto kan snelheden bereiken van 40 km per uur. Zowel geschikt voor buiten als binnen.

Logivision R99 Bestuurbare Auto met 4K Camera - RC Auto - Voor Volwassenen/Kinderen - Met Accu - voor Jongens/Meisjes - Monstertruck - Zwart/Blauw

★★★★★
44,99
Bol.com
as of 16 mei 2024 09:42

Waar je op moet opletten bij het aanschaffen van een afstand bestuurbare auto voor kinderen

Een bestuurbare auto voor je kind kopen doe je waarschijnlijk maar één of twee keer in je leven. We begrijpen daarom ook dat je graag wilt weten waar je op moet letten, zodat je de juiste keuze kan maken. We hebben hieronder even een aantal dingen genoteerd wat handig is om te weten.

Accu of batterij

Wil je een bestuurbare auto op accu, of één op batterij. Onze voorkeur gaat uit naar één op accu. Omdat je hem dan even aan de lader kunt stoppen en vervolgens weer kan racen. Je ziet wel vaak dat in de afstandsbediening (joystick) wel batterijen moeten. Kijk goed of deze worden meegeleverd in de doos en welke erin moeten.

Rijtijd & oplaadtijd

Hoe lang kun je rijden met een volle accu? Dat is een vraag dat je moet achterhalen wanneer je er één aanschaft. Zo zijn er reviews van mensen die zeggen: alleen 3 uur opladen voor 15 rijden, dat is natuurlijk waardeloos.  Dus als je twijfelt tussen twee exemplaren, kijk dan goed naar de rijtijd en de oplaadtijd.

Stevigheid

Denk goed na waar je de op afstand bestuurbare auto wilt gebruiken. Wil je er allerlei gekke stunts meedoen? Kies dan een auto die iets meer stevigheid biedt. Als je hem alleen thuis wilt gebruiken, dan is dit een minder belangrijk aspect.

De maximale snelheid

Let goed op de maximale snelheid van de bestuurbare auto. Er zijn namelijk bestuurbare auto’s die een topsnelheid kunnen halen van 55 km/per uur. Wil je liever niet dat deze grote snelheden worden behaald wegens de veiligheid? Kijk dan naar een auto die minder hard kan. De meeste bestuurbare auto’s voor kinderen gaan maximaal 25 km/per uur.

Type afstandsbediening

Je hebt verschillende afstandsbedieningen. Je hebt bijvoorbeeld een afstandsbediening die lijkt op een PlayStation controller, die je met twee handen bestuurd. Daarnaast heb je de controller die je met één hand moet bestuderen. Met deze twee type afstandsbedieningen heb je vaak aparte batterijen nodig. Tenslotte heb je de afstandsbediening met je smartphoe. Dit is één van de nieuwste en fijnste technieken omdat je de telefoon vaak altijd opgeladen hebt.

Op afstand

Je bent op zoek naar een auto die je op afstand kan besturen voor je kind. Maar wat moet de  maximale afstand zijn? Vaak hoef je daar niet druk over te maken. Maar bij de specificaties wordt vaak genoteerd wat de maximale bedieningsafstand is.

Beoordelingen van klanten en productinformatie

We kopen steeds meer via het internet. Het voordeel hiervan is dat klanten worden gevraagd om een beoordeling achter te laten. Als er reviews over het product zijn, lees ze dan. Kijk ook naar de gemiddelde beoordeling en op basis van hoeveel beoordelingen deze score is gebaseerd. Alle bovenstaande elementen kun je vaak terugvinden in de productreviews of de productinformatie van het product.

Lees ook: beste Walkie Talkie’s voor kinderen