De beste nekkruik voor nekpijn en koudere dagen!

Heb je ook wel eens last van nekpijn? Dan ben je zeker niet de enige. Ongeveer twee op de drie mensen heeft in het leven wel eens last van nekpijn. Pijn in de nek wordt vaak ‘vervelend’ en ‘irritant’ ervaren. Meestal is er geen duidelijke oorzaak en gaat het na loop van tijd weg.

Toch kan de pijn zo heftig worden ervaren waardoor je het graag wil verlichten. Het advies is warmte of specifieke gelletjes. In dit artikel lichten we uit hoe een nek kruik de pijn in je nek kan verlichten of voor warmte kan zorgen tijdens de koudere dagen. We lichten de beste nekkruik voor je uit en geven je andere tips voor je nekklachten.

Wat is een nek kruik?

Een kruik is een fles of zak die gevuld is met warm water en die vaak dient om het bed te verwarmen. Een nekkruik is een kruik die specifiek voor de nek is gemaakt. Je kunt deze fles precies om je nek dragen zodat je nek en de bovenrug wordt verwarmd. Je kunt de kruik opwarmen door middel van heet water (bijv met een waterkoker) of met een magnetron.

Een nek kruik wordt vaak gebruikt wanneer je last hebt van een gespannen, pijnlijke of stijve nek. Warmte helpt namelijk je spieren ontspannen. Zodra de pijn vervolgens is afgenomen kun je proberen om de spieren soepeler te bewegen. Daarnaast zie je dat nekkruiken ook vaak gebruikt worden in de herfst en de winter tijdens de koudere dagen.

De beste nekkruik

We nemen aan dat je graag je nek en boven rug wil verwarmen. We hebben daarom ook gekeken naar betere alternatieven dan een nekkruik. Natuurlijk hebben ook een aantal goede nekkruiken in dit lijst je opgenomen. Hier kijken we voornamelijk naar de beoordelingen en de prijs/kwaliteit verhouding.

1)  LifeGoods Shiatsu Massagekussen – Elektrisch – Nek en Schouder – Warmtefunctie met Infrarood – Zwart

Wil je echt een goed apparaat voor je stijve of pijnlijke? Kies dan de Massagekussen met warmte functie van LifeGoods. Dit apparaat kun je eenvoudig om je nek bevestigen. Het grote voordeel ten opzichte ven een normale nek kruik is dat er geen water aan te pas komt. Je zet gewoon het apparaat aan je pijnlijke nek zal voorzien worden van warmte. Het apparaat zal na 15 minuten automatisch uitgaan.

Naast de warmte functie beschikt het ook over 8 roterende massageknoppen. Je kunt kiezen uit drie verschillende intensiteitsstanden en je kunt de warmte functie ook uitzetten. Het masseert wisselend en diep. Je kunt het apparaat gebruiken voor je hele lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je rug, benen, kuiten of je middel.

We zijn lovend over dit apparaat, net zoals andere mensen die een 5 sterren beoordelingen hebben gegeven. Het is een duur apparaat, maar je krijgt er heerlijke massages voor terug. Daarnaast verlicht het ook nog eens je nek en schouderklachten. Je hebt ook massagekussens die er veel op lijken die iets goedkoper zijn, maar ook net iets minder luxe zijn.

LifeGoods Shiatsu Massagekussen - Elektrisch - Nek en Schouder - Zwart

★★★★★
79,99
35,99
Bol.com
as of 14 juli 2024 21:48

2) Kufl Nekkruik van PVC grijs – kruik met extra zachte fleece hoes

Ben je op zoek naar een ‘normale’ kruik die je om je nek kan wikkelen? Kijk dan eens naar de Kufl Nekkruik. Je kunt deze nek kruik eenvoudig vullen met warm/heet water. Het fleece materiaal is super zacht en ook nog eens wasbaar. Het is daarom een comfortabele kruik die je ook bijvoorbeeld tijdens het werk kan dragen. De warmte zal het je pijn in de nek verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kufl Nekkruik van PVC grijs - kruik met extra zachte fleece hoes - warmwaterkruik voor de nek - verlicht nek-, rug- en schouderpijn door warmtebehandeling

★★★★★
25,99
Bol.com
as of 14 juli 2024 21:48

3) Invotis Nekkruik

Ga je liever voor iets mindere kwaliteit en een goedkopere prijs? Kijk dan even naar de Invotis nekkruik. Deze kruik doet gewoon wat het moet doen, maar is niet de luxe in zijn soort. Het is ideaal te gebruiken voor je nek en rugklachten.

Invotis Nekkruik

★★★★★
17,99
Bol.com
as of 14 juli 2024 21:48

Alternatieven en tips voor je nekpijn

Er zijn ook andere alternatieven die je nekpijn kunnen verlichten. Het is namelijk hartstikke vervelend dat je de nek niet meer kan bewegen door de stijfheid. Hieronder geven we je een aantal tips en alternatieven tegen deze vervelende klachten.

Warmte pleisters

De warmte pleisters kunnen je klachten op elke plek van je lichaam verlichten. In de plijsters zit tijgerbalsem verwerkt, dat na loop van tijd warm wordt. Sommige mensen zijn er lovend over, sommige helemaal niet. Je kunt ze bijvoorbeeld voor het slapen gaan op je nek plakken. Vervolgens sta je op met een (soepelere) nek.

Warme douche straal

Warmte, dat is één van de beste adviezen voor je nekklachten. Heb je momenteel veel last van je nek? Stap dan snel onder de douche en zet de warme straal op je stijve nek. De warmte zal ervoor zorgen dat je spieren gaan ontspannen waardoor de pijn een beetje weg zal trekken.

Tijgerbalsem

Hierboven werd het ook al even vernoemd, maar tijgerbalsem kan de pijn ook verlichten. Deze zalf kan je rustig even insmeren in je nek. De zalf zal je spieren uit de knoop halen en ervoor zorgen dat ze weer soepeler voelen.

Blijf bewegen en een massage kan helpen

Zorg dat je nek niet te stijf wordt. Probeer je nek voorzichtig te oefenen. Buig je hoofd bijvoorbeeld een aantal keer naar achteren en naar voren. Vervolgens van links naar rechts. Als dit te pijn doet, ga het dan niet overbelasten. Eventueel kan een massage ook de pijn verlichten.

Kijk naar je omgeving

Ervaar je veel stress of staat de airco altijd op jou gericht? Dit kunnen redenen zijn voor je nekklachten. Loop even na waarom je last hebt gekregen van de nek. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.