Meer dan 10 unieke tennis cadeau ideeën!

Een leuk tennis cadeau vinden is nog niet zo heel makkelijk. De meeste tennissers hebben namelijk bijna alles al, maar je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen. Wij kennen deze frustratie dus gaan we in dit artikel je inspireren met cadeaus en gadgets die je kunt geven aan een tennisser. We hebben zowel grappige cadeau’s, als cadeau’s opgenomen waar je echt iets aan hebt. We hebben geprobeerd om met ieder budget rekening te houden.

1) Broekje met zakken

Dit is een must-have voor tennissers, een tennisbroekje. Wanneer je serveert heb je altijd twee ballen bij je, één in je hand en één in je zak of onder het rokje. Wanneer je de eerste bal verkeerd serveert kun je direct de tweede bal er bij pakken.  Bij sommige beginners zie je nog wel eens dat ze gewoon een voetbal broekje gebruiken, die niet over deze zakken beschikken.

Denk daarnaast ook aan andere tenniskleding zoals een polo, witte sportsokken of tops voor vrouwelijke tennissers. In de winter kan het nog wel eens afkoelen, dus een trainingsjasje, thermokleding of sport handschoenen kunnen ook een leuk en functioneel cadeau zijn.

2) Sporthorloge of smartwatch

Tennissers zijn veelal sportieve mensen. Wanneer je op zoek bent naar een ‘duur’ cadeau, overweeg dan om een sporthorloge of smartwatch aan te schaffen. Het meet je activiteiten en verbetert je levensstijl. Daarnaast brengt het je snel op de hoogte van berichten en oproepen. Tenslotte bevat allerlei gave functies, denk bijvoorbeeld aan het luisteren van muziek via je smartwatch of navigeren van A naar B!

3) Tennisballen

Ballen hebben een relatief korte levensduur. Nja, ze zijn niet kapot te krijgen, maar naar loop van tijd gaat de druk er af en stuiteren ze niet zo hard meer. Dit gaat ten koste van de spelvreugde en het niveau. Professionele spelers zeggen namelijk na één of twee keer spelen dat de ballen al versleten zijn, maar dat is voor recreanten onzin. Maar het is altijd goed om te investeren in nieuwe tennisballen. Je hebt overigens ook druk loze tennisballen die extra lang meegaan.

4) Padel accessoires

Padel is een sport die de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden. Je ziet deze banen ook steeds meer bij tennisverenigingen. Daarom wordt deze sport daarom ook veel gespeeld door tennissers, omdat het veel weg heeft van deze sport. Overweeg om een padel racket, Padel ballen of andere padel accessoires aan te schaffen als tennis cadeau. Onlangs schreven we een artikel over het beste padel cadeau.

5) Drankpakketje of pakket met lekkernijen

Tennissers zijn vaak gezellige mensen en Bourgondiërs. Na een tennis potje wordt er namelijk vaak even nagezeten met de tegenstanders onder genot van een hapje en een drankje. Overweeg daarom om een drankpakketje of een pakket aan te schaffen met allerlei lekkernijen. Dit is wellicht een saai cadeau, maar komt altijd van pas en kun je zelf samenstellen bij een drogisterij of supermarkt. 

6) Tennis tas

Wanneer je naar de tennis gaat, moet je allerlei dingen meenemen. Denk aan sportschoenen, tennis ballen, tennisracket, handdoek, sportjasje en eventueel drinken en eten. Als je nog even iets wilt drinken, dan ga je met de fiets naar de vereniging. Vooral het tennisracket is onhandig om mee te nemen in je handen op de fiets, maar je hebt maar twee handen. Overweeg daarom om een tennis tas als cadeau te geven. Deze tassen hebben een speciaal vak waar je het tennisracket kunt opbergen en daarnaast vakken voor de overige spullen.

7) Tennisschoenen

Tennissen doen we op diverse ondergronden, namelijk op gravel, kunstgras, gras of in de zaal. We raden aan om eens te kijken naar de tennisschoenen van de jarige. De schoenen hebben namelijk veel invloed op je sportprestaties.

8) Boeken over tennis

We lezen allemaal wel eens een boek. Je hebt speciale boeken die over tennis gaan. Denk bijvoorbeeld boeken hoe je de concentratie, wilskracht en vertrouwen kan verbeteren voor een tennis wedstrijd. Ook de biografieën van bijvoorbeeld Federer en Nadal zijn leuk om te lezen.

9) Beachball, tafeltennis of badminton set

Tafeltennis, beachball en badminton hebben veel weg van de sport tennis. Je zult dus merken dat tennissers deze sporten ook leuk vinden. Wanneer je op vakantie gaat heb je vaak niet de beschikking over een tennisbaan, dus dan is het ideale moment om deze sporten te beoefenen. Kijk daarom eens naar accessoires voor deze sporten!

10) Hoofdband, zweetbandjes of een pet

Veel tennissers dragen een hoofdband of zweetbandje, zo stralen ze meer uit op de tennisbaan. Een pet zorgt ervoor dat je geen last hebt van de zon op zonnige dagen. Deze dingen zijn leuke en eventueel grappige cadeau’s om te geven aan een tennisliefhebber.

11) Spannen van de snaren en tennisgrip

Nog meer relatieve kleine cadeaus voor tennissers, het bespannen van je racket en tennisgrip. Een tennis racket beschikt over allerlei snaren. Na een loop van tijd zal elke bespanning na een tijd zijn elastische en dempende kwaliteit verliezen, hierdoor kun je minder hard en goed terugslaan. Je kunt de tennis racket laten brengen naar iemand die opnieuw kan bespannen. Als cadeau kun je bijvoorbeeld hier een ‘tegoedbon’ voor geven.

Daarnaast is tennisgrip ook belangrijk bij een tennis racket. Waar je de racket vasthoudt, zit namelijk grip. Dit zorgt ervoor dat je het racket op een comfortabele wijze kan vasthouden tijdens het tennissen.

12) Waterflessen of bidons

Je moet goed blijven drinken tijdens het tennissen. Je wilt natuurlijk niet hele tijd plastic waterflesjes meenemen. Een bidon of een waterfles is daarom een functioneel cadeau om te geven aan een tennisser. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een dopper, maar ook de nieuwe Air Up drinkfles is razend populair.

14) Racket en tennis dempers

Een racket koop je eens in de zoveel tijd. Maar het is altijd leuk en goed om een nieuwe racket te kopen als cadeau. Daarnaast zorgen de tennis dempers ervoor dat het geluid gedempt wordt wanneer de bal van je racket springt. Er zijn een aantal grappige dempers die je op het racket kan bevestigen.

15) Sportvoeding

Naast het drinken van water, kun je ook investeren in sportvoeding tijdens een wedstrijd. Je hebt bijvoorbeeld energie repen en sportgelletjes in verschillende smaken, waardoor je meer energie krijgt tijdens een wedstrijd. Op platformen zoals bol.com en Amazon worden er goede beoordelingen gegeven aan deze repen, dus het is altijd de moeite waard om het eens te overwegen!

16) Speciaal voor kinderen: tennistrainer

Om kinderen in aanraking te laten komen met tennis raden we de tennis trainer aan. Het is een ideale trainingspartner voor de tennis. Je vult de trainer eerst met zand, vervolgens kun je de trainer op een harde ondergrond plaatsen. Vervolgens kun je de bal met je racket wegslaan. Omdat de bal aan een touwtje zit zal de bal terugkomen, waardoor je in je eentje beter kan worden in deze mooie sport.

17) Kaartje voor een professionele tenniswedstrijd (of toernooi)

We kunnen tennis live volgen via de televisie. Maar als tennis fan moet je minimaal één keer een grandslam mee hebben gemaakt. Hoe gaaf is het namelijk om Roger Federer of Nadal te zien spelen voor je eigen ogen. Je zult versteld staan van het hoge niveau. Je kunt ook naar kleinschalige toernooien gaan waar je top 100 ATP of WTA spelers kunt zien spelen.

Het perfecte cadeau voor de tennisliefhebbers!

Hopelijk heb je het perfecte tennis cadeau kunnen vinden met behulp van de bovenstaande ideeën. Hoeft het niet speciaal met tennis te maken? Kijk dan eens deze cadeau ideeën op bol.com.  We wensen je veel plezier op de verjaardag en het geven van je tennis cadeau!