Een afstudeer hoed, een fantastische gift!

Het diploma halen, één van de leuke momenten die je meemaakt in je leven. Waarschijnlijk heb je er vier jaar (of langer) voor gestreden. Je mag daarom als student best trots zijn op behaalde resultaat. Maak er daarom een feestje van wanneer je het diploma op gaat halen. Zodra je het papiertje binnen hebt, ga je nog één keer naar school voor een eindfoto. Een diploma hoed mag daar niet in ontbreken!

De voordeligste en leukste afstudeerhoedjes

Eigenlijk lijken de afstudeerhoedjes allemaal op elkaar. Echter hebben wij de beste afstudeerhoedjes voor je op een rijtje gezet. We raden aan om er meerdere in één keer te kopen, je bent dan veel goedkoper uit. Daarnaast is het een one-size formaat, dus je hoeft niet bang te zijn dat de hoed niet op je hoofd past!

1) Relaxdays 10x afstudeerhoed met kwastje

Wanneer je besloten hebt om met je hele klas afstudeerhoeden aan te schaffen, dan raden we aan om hier een pack van te bestellen. Je krijgt er direct 10 voor een schappelijke prijs. De hoed beschikt over het welbekende zwarte kwastje. De hoed is zoals gezegd one-size en past op elk hoofd. Het kan gebruikt worden bij de voltooiing van MBO, HBO en universitair niveau.

Relaxdays 10 x afstudeerhoed met kwastje, Graduation Cap, afstudeer hoed, academische hoed

39,50
Bol.com
as of 16 juni 2024 18:00

2) Benza Doctorolaal afstudeerhoed

Heb je er maar één nodig? Dan raden we deze aan. Deze afstudeerhoed doet wat je ervan mag verwachten. Het heeft een afmeting van 30cm bij 30cm en is geschikt voor een hoofdmaat van ca 58 – 59cm. Het is vrijwel voor ieder hoofd gemaakt. De afstudeerhoed beschikt ook over het kwastje.

Benza Doctoraal, Afstudeerhoed - Zwart

12,99
Bol.com
as of 16 juni 2024 18:00

Ook leuk: Afstudeer toga of een afstudeer sjerp

De afstudeertoga kennen we waarschijnlijk ook wel. Het maakt het ‘afstudeerpakje’ helemaal af in combinatie met de afstudeerhoed. Vaak zijn ze one-size. Overigens heb je ook toga’s waar een afstudeerhoed mee wordt geleverd.

Daarnaast is een afstudeer sjerp ook leuk. Deze is makkelijker aan te trekken en je loopt ‘minder’ voor schut. We zien dat deze afstudeer sjerp leuk is en in de smaak valt bij veel mensen. Deze meeste bovenstaande producten kunnen geleverd worden in de brievenbus.

Een afstudeerhoed zelf maken

Is het afstudeerfeestje vandaag en ben je te laat met het bestellen? Geen paniek, je kunt er zelf ook één maken. Op YouTube staan bomvol tutorials hoe je een afstudeer hoedje maakt. Je hebt sterk zwart karton/papier nodig, touw en wat lijm. Ben je niet zo creatief? Vraag jezelf dan af of iemand anders nog zo’n afstudeerhoedje in de kast heeft liggen!

Wat is een diploma hoed?

De zwarte vierkante afstudeerhoed is een modern symbool van intelligentie en superioriteit. De hoed beschikt over twee opvallende aspecten. Allereerst de vlakke bovenkant, dat lijkt op gereedschap van een metselaar dat bedoeld is om specie (beton) vast te houden. Aan deze hoed is een kwastje (tassel) bevestigd. Normaliter is de tassel zwart, maar kan ook een ander kleur hebben dat staat voor een bepaalde richting waar de persoon in is afgestudeerd.

De afstudeerhoed wordt ook wel een universiteitshoed, diploma muts, geslaagd hoedje of examen hoed genoemd.

De geschiedenis van de afstudeerhoed

Diploma-uitreikingen werden ook al in de 12e uitgevoerd. In de middeleeuwen werd de hoed gedragen als hoofddeksel in de schoolgebouwen. Tijdens de middeleeuwen werden namelijk extreem veel symbolen gebruikt. De vierkante cap werd een symbool voor onderscheiding en de toekenning van een graad.

De afstudeerhoeden werden voornamelijk gebruikt in Engeland en Amerika. Vervolgens is deze trend overgeslagen naar de rest van de wereld. Normaliter werd het alleen gebruikt bij universitair niveau, maar ze worden ook gebruikt wanneer je scholieren de stap maken naar het voortgezet onderwijs.

Veel plezier met het afstudeerfeestje!

We zijn trots op je dat je bent afgestudeerd. Geniet van deze tijd. Het is namelijk hartstikke leuk en waarschijnlijk gaat nu je ‘werk’ leven beginnen. Sla de kwast van links naar rechts en gooi hem zo hard mogelijk de lucht in. Geniet er van!