Een voetenkussen, ideaal voor diverse situaties

Waarschijnlijk heb je er al eens eerder van gehoord, het voetenkussen. Een leuke en handige accessoire die je kunt kopen. Wanneer je voetenkussen hebt ingetikt in Google, dan bedoel je waarschijnlijk een voeten verwarmer. Toch merken we ook dat mensen bij het zoeken van een voetenkussen op zoek zijn naar een kussen die je onder je voet kan leggen wanneer je bijvoorbeeld een operatie hebt ondergaan of wanneer je in bed ligt. Desalniettemin, we gaan de drie soorten voetenkussens uitlichten en vertellen je alles over deze ondersteunende en warme kussens!

Voetenkussens als hulpmiddel voor je rug, benen of lange werkdagen

Als je last hebt van je rug, heupen of benen na een lange werkdagen, dan kan een voetenkussen voor in bed, bank of onder het bureau uitkomst bieden. Het wordt ook wel een benenverhoger genoemd. Door de ergonomische hoek krijgt de achterkant van de hiel en de knie een ondersteuning. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en wordt de druk op de onderrug verminderd.

De voetenkussens worden ook veel gebruikt bij beroepen waar je veel bij zit. Met behulp van een voetenkussen creëer je een betere houding.  Daarnaast kun je de voeten lekker neerzetten op een zacht kussen.

De beste voetenkussens voor in bed en bureau

Zoek niet langer door en bekijk onze lijst met kussens die je kunt gebruiken op kantoor of in bed. We hebben hier ook voornamelijk gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding, de funcites en de beoordeling van klanten.

1) Ergonomische voetensteun Blue Lion – Voetenkussen voor zithouding thuis of op kantoor – Voetsteun bureau tegen rugpijn – Anti slip

Zit je veel op een stoel en krijg je na een tijd last van het lange zitten? Schaf dan een ergonomische voetensteun aan die eenvoudig onder het bureau kan schuiven. Deze voetensteun beschikt over een anti-slip onderkant, verminderd pijn en is een extra hoog design. Je hebt ook een variant waarbij je de hoogte kan verstellen, maar is iets duurder.

Ergonomische voetensteun Blue Lion - Voetenkussen voor zithouding thuis of op kantoor - Voetsteun bureau tegen rugpijn - Anti slip

★★★★★
35,95
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

2) Leg Raiser – Harley – Kussen – 63 x 46 cm – Hoogte verstelbaar

Heb je in de nacht tijdens het slapengaan last van je onderrug? Kies dan een voetenkussen dat je in bed kan leggen. Deze leg raiser kun je op hoogte verstellen, dus kun je op maat maken voor jouw situatie. Klanten die het product hebben gebruikt zijn ook lovend over deze kussen. Het geeft verlichting in pijn omdat je bekken worden gekanteld, ideaal!

Leg Raiser - Harley - Kussen - Hoogte verstelbaar

★★★★★
76,00
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

3) LifeGoods Voetensteun Ergonomisch – Zwart

Ben je gewoon op zoek naar een prima voetensteun, maar wil je daar gewoon niet veel geld aan uitgeven? Dat snappen we. We raden dan deze LifeGoods Voetensteun aan. Het is een voetensteun dat zijn werk doet en ideaal is in verschillende situaties.

LifeGoods Voetensteun Ergonomisch - Verstelbare Voetenbank Bureau - Actieve Zithouding en Anti-Slip

★★★★★
26,99
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

Voetenkussens voor warmte

Brr, heb je soms ook zo koude voeten? Dan zijn de voetenverwarmers echt iets voor jou. Je hebt elekrische, en non-elektrische voetenverwarmers. Deze voetenkussens passen heerlijk om je voeten en zorgen ervoor dat je voeten op temperatuur komen en blijven. Elektrische voetenkussens beschikken over verschillende warmtestanden. Je kunt dus zelf de temperatuur bepalen van de kussens. De elektrische voetenverwarmers zijn voornamelijk populair onder ouderen.

Je hebt overigens ook voetenverwarmers die niet op elektriciteit werken. Ze werken namelijk hetzelfde als normale sloffen, alleen ideaal bij het televisie kijken, spelletjes spelen op de computer of bij het lezen van een boek. Je hebt ze in verschillende soorten stijlen. Denk bijvoorbeeld in een vorm van een luiaard, haai, hond, pinguïn of schildpad.

De fijnste voetenverwarmers

Het is van belang om je af te vragen of je een elektrische voetenverwarmer wil of niet. Ze zijn iets duurder, maar je kunt ze vaak wel op de gewenste temperatuur afstemmen. Daarnaast zijn ze vaak ook gewoon te gebruiken als een normale voetenverwarmer. Let er wel op dat ze gevoed moeten worden met elektriciteit via het stopcontact, ze werken namelijk niet op batterijen.

Vaak zie je ook dat veel mensen voorkeur hebben voor een bepaalde kleur of stijl. Hieronder gaan we dieper in op de voetenverwarmers die voor ons de voorkeur krijgen. We hebben voornamelijk naar de prijs/kwaliteit verhouding.

1) LifeGoods Elektrische Voetenwarmer – Voetenzak met Timer en Overhittingsbeveiliging – Wasbaar – Synthetisch Wol en Microplush – 100W – Volwassenen/Dames/Heren – Grijs

Ben je op zoek naar een elektrische voetenverwarmer? Dan moet je kijken naar die van LifeGoods. De voetenverwarmer beschikt over drie warmtestanden. Je kunt kiezen uit laag, middel of hoog die variëren van 53 tot 65 graden. Binnen vijf a vijftien minuten is de voetenverwarmer opgewarmd en kun je gaan genieten. De voetenverwarmer gaat automatisch na 90 minuten uit zodat je veilig kan ontstannen.

De zachte pluché binnenkant is af te nemen waardoor je hem kan wassen. De totale snoerlengte is 2,40m. Dus hoogstwaarschijnlijk kan je gewoon op je favoriete plek blijven zitten.

LifeGoods Elektrische Voetenwarmer - Voetenzak met Timer en Overhittingsbeveiliging

★★★★★
29,49
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

Normale voetenverwarmer met een thema

Ben je meer van de sloffen en hoef je geen elektrische voetenverwarmer? Kies er dan één met een grappig thema van merken zoals Senza, Balvi of Cozy. Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten. Bij deze voetenverwarmers ligt de nadruk meer op de ‘normale’ warmte en het leuke design!

1) Alpina Elektrische Voetenwarmer – Wasbaar – 3 Warmtestanden – Donkergrijs

De elektrische voetenverwarmer van Alpina lijkt veel op die van LifeGoods. Echter is deze iets goedkoper dan de andere variant en beschikt ook over drie warmtestanden. Het kussen is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Echter zien we wisselende beoordeling op het platform. Sommige gebruikers klagen over de warmte van de voetenverwarmer, dus je kunt beter iets meer uitgeven voor een warm voetenkussen.

Alpina Elektrische Voetenwarmer - 3 Warmtestanden

★★★★★
26,99
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

Voetenkussen gebruiken na een operatie

Tenslotte gebruik je ook vaak een kussen voor je voeten nadat een operatie. Je moet vaak met je been iets hoger liggen en dat wil je natuurlijk laten rusten op een zachte ondergrond. De beste kussens na een operatie zijn de hele zachte kussens.

Je hebt ook speciale voeten hangmatten. Ze worden vaak gebruikt wanneer je op reis gaat in het vliegtuig. Dit is ideaal omdat je in het vliegtuig weinig beenruimte hebt. Hierdoor kun je comfortabeler in het vliegtuig stappen.