Ontdek de leukste verpleegkundige cadeau’s

Verpleegkundigen zijn goud waard in onze samenleving. Ze zijn het hart van de zorg. Zonder hun valt de gehele gezondheidszorg weg. Het is flink aanpoten in de zorg. Er zijn vaak grote tekorten en de vraag naar zorg wordt steeds groter. Dat is één van de redenen dat ze alle respect moeten krijgen. Is er een verpleegkundige geslaagd of jarig? Dan hebben ze natuurlijk een leuk cadeau verdient. Maar wat is nou een origineel en leuk cadeau voor een verpleegkundige? Daar gaan we je in dit artikel verder mee helpen!

De leukste cadeaus voor verpleegkundigen!

Gelukkig hebben verpleegkundigen heel veel dingen nodig voor het werk. Sommige dingen worden geregeld op het werk, maar de meeste hulpmiddelen nemen ze vaak zelf mee naar het werk. We hebben een aantal verpleegkundigen gevraagd van welk cadeau ze blij worden.  Hieronder gaan we in op functionele, maar ook leuke cadeaus voor zorg medewerkers.

1) Sanita klompen

Hygiëne, dat is een woord dat heel belangrijk is voor verpleegkundigen. Ze weten namelijk precies waar bacteriën zitten, waardoor je ze ook heel vaak ziet handen wassen. De meeste verpleegkundigen hebben speciale schoenen voor het werk, voornamelijk wanneer je in het ziekenhuis werkt. Deze Sanita klompen maak je makkelijk schoon en kun je eenvoudig uittrekken. Daarnaast is het vaak in het ziekenhuis warm, waardoor je met een dichte schoenen eerder zweetvoeten krijgt. Een leuk, maar ook functioneel cadeau voor verpleegkundigen.

2) Medische sokken

De sokken zijn bij verpleegkundigen goed zichtbaar. Dit komt onder andere door de Sanita klompen die ze dragen. Daarom zie je veel verpleegkundigen met hippe en medische sokken. Je hebt bijvoorbeeld het merk Medsocks. Dit zijn leuke sokken met medische patroontjes voor onder de witte outfit. Bovendien steunen ze een met een deel van de opbrengst een aantal goede doelen. Je kunt ook voor een opvallendere sokken gaan. Bijvoorbeeld deze vrolijke sokken waar een gezicht opstaat.

3) Verpleegkundige horloge

Verpleegkundigen mogen geen sierraden of horloges dragen in de zorg. Dit komt omdat je van patiënt naar patiënt gaat. Door het dragen van sierraden of horloges kunnen ze micro-organismen meenemen waardoor er veel meer kans is op een besmetting. Ze hebben daarom ook de smartphone vaak op een aparte plek liggen. Overigens hangen vaak alleen op patiënten kamers of in de woonkamer alleen klokken. Hierdoor zijn de verpleegkundige horloges razend populair. Tijd is key bij verpleegkundigen. Ze kunnen hiermee de ademhaling/pols tellen of simpelweg gebruiken om de tijd in gaten te houden voor medicatie of andere belangrijke dingen.

4) Kocher, verbandschaar en chirurgische schaar

De kocher, verbandschaar en een normale schaar zijn de belangrijkste hulpmiddelen van een verpleegkundige. De verbandschaar is er natuurlijk om verband te knippen. Een normale schaar wordt gebruikt om verpakkingen open te maken of een pleister af te knippen van een rolletje. Met een kocher kun je bloedvaten of weefsel afklemmen of vastpakken. Dit wordt ook veel gebruikt bij infuussystemen zodat de patiënt niet te snel of te veel binnenkrijgt. We raden aan om deze hulpmiddelen ‘uniek’ te maken. Iedere verpleegkundige neemt er één mee naar het werk, dus je wilt natuurlijk wel je eigen gereedschap kunnen herkennen.

5) Een goede zaklamp

Verpleegkundigen hebben verschillende diensten. Vroege dienst, late dienst of nachtdienst. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat het in het donker niet altijd fijn is om verpleegkundige te zijn. Je weet namelijk niet wat je tegenkomt in het donker. Je wilt in de nachtdienst ook niet telkens de grote lampen aan doen, want dan worden er misschien andere mensen wakker. Een goede zaklamp is daarom een must. Het is handig dat er een klipje aan zit zodat de verpleegkundige deze aan het witte pak kan bevestigen. Een zaklamp met een touwtje kan ook handig zijn waardoor je hem een infuuspaal kan hangen.

6) Pennenhouder

Waar laat een verpleegkundige zijn pennen tijdens het werken? Natuurlijk! In een pennenhouder die ze aan de uniform bevestigen. Eén van de grootste ergernissen van een verpleegkundige is om telkens naar een pen te zoeken. Met een pennenhouder weet je zeker dat je een pen altijd bij de hand hebt. De pennenhouder is ideaal want dan weet je zeker dat ze niet uit het uniform vallen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

7) Voetenmassage

De hele dag staan en lopen eist zijn tol van de voeten van een verpleegkundige. Verwen ze daarom met een heerlijke voeten massage apparaat. Je hebt met zo’n apparaat vaak meerdere standen. Elke stand staat voor een specifieke massage. Denk bijvoorbeeld aan shiatsu massage, drukpunten massage of compressie massage. Je kunt de apparaten vaak instellen naar je eigen wensen. Pijnverlichting en ontspannend.

8) Oordopjes en slaapmaskers

Zorgmedewerkers werken in de overdag, maar ook in de nacht. Het kan daarom voorkomen dat ze overdag (wanneer het licht is) moeten slapen. Niet iedereen beschikt dan over een fijne omgeving. Het is te licht in de kamer waardoor de verpleegkundige niet fijn kan slapen. Denk ook aan het geluid, want herrie zorgt er ook voor dat je niet kunt slapen overdag. Met behulp van slaap oordopjes en een slaapmasker kun je heerlijk slapen en opladen voor de volgende dienst. Ergens is het ook nog wel een geinig cadeau!

9) Heerlijke parfumset of verwenset

Eerlijk is eerlijk: verpleegkundigen zijn nette mensen. Dit komt omdat ze dit gewend zijn van de opleiding. Ze wassen meerdere keren op een dag de handen. Ze willen er namelijk niet voor zorgen dat andere mensen besmet raken met een bepaalde ziekte. Deze (soms extreme) hygiëne kwaal nemen ze ook mee naar huis. Een heerlijke parfum set of een douche set zullen ze dan ook extreem kunnen waarderen. Denk ook aan geurstokjes, handzeep of een knisperende geurkaarsen van WoodWick.

10) Fleece vesten

Vesten zijn handig op het werk. Soms kan het best koud zijn op het werk. Denk bijvoorbeeld wanneer je een nachtdienst hebt en een patiënt moet opzoeken. Met je dikke jas kun je patiënt niet goed helpen natuurlijk. Met een heerlijk warme fleece vest zorg je ervoor dat je het warm hebt en ook nog eens flexibel bent.  

Verpleegkundige met pensioen, geef dit cadeau

Gefeliciteerd! Je collega met gaat met pensioen. Waarschijnlijk loopt ze al een tijdje mee op het werk, dus daarom wil je haar extra in het zonnetje zetten. Maar wat geef je nou als afscheidscadeau voor een verpleegkundige die met pensioen gaat. We hebben onlangs een artikel geschreven met cadeaus die je aan ouderen kunt geven.

Daarnaast kun je ook natuurlijk een cadeau geven als aandenken. Maak bijvoorbeeld een map met allemaal leuke kaartjes, teksten, herinneringen en foto’s.  Vraag is je team aardig groot, dus je kunt best wat geld gezamenlijk inzamelen. Vraag haar wat ze graag wilt hebben. Daarnaast kun je ook kijken naar een weekendje weg of een wellness arrangement. Geef hem of haar een waardig afscheid met een goede speech, ze heeft immers haar hele ziel en zaligheid in de strijd gegooid.

Veel plezier met het geven van je verpleegkundige cadeau!

Hopelijk heb je een passend cadeau kunnen vinden voor een verpleegkundige. Het maakt dan ook niet uit of ze net geslaagd, afgestudeerd is of met pensioen gaat. De dag van de verpleging is immers 12 mei waar ze ook vaak verwend worden. En denk eraan; elk cadeau dat je geeft is goed.