Formule 1 cadeau, dit zijn onze beste tips

De sport formule 1 is de afgelopen jaar ontzettend populair geworden. Dit komt mede doordat Max Verstappen zich 2021 promoveerde tot wereldkampioen. Daarnaast zijn de verschillen tussen F1 teams de laatste tijd steeds kleiner geworden, waardoor ook de races spannender zijn geworden.

Wil je binnenkort een cadeau geven aan een formule 1 liefhebber? Dan gaan wij je daar verder mee helpen. Een uniek F1 cadeau vinden is wellicht lastig, daarom hebben wij een lijst opgesteld met allerlei cadeau ideeën. We hebben met een aantal mensen gebrainstormd en hebben het hele internet afgestruind om tot deze lijst te komen. Veel leesplezier 🙂

1) Een potje karten

Alle F1 coureurs zijn begonnen met het karten. Daar hebben ze de basis gelegd. Een potje karten is ontzettend leuk om te doen. In een heat van 10 á 12 minuten race je tegen vrienden of andere mensen. Op sommige websites staat dat je minimaal 8 jaar en 1,25m moet zijn, maar vraag dit voor de zekerheid even na. Een leuk cadeau voor de F1 liefhebber.

2) Formule 1 Modelauto

Een modelauto van een formule 1 wagen mag niet ontbreken in de slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar van vrijwel ieder team. Deze modelauto’s worden voornamelijk als cadeau gegeven. De modelauto’s zijn precies nagemaakt zoals in het echt. Aan ieder detail is gedacht.

3) Formule 1 shirt/ polo

Wanneer we kijken naar een formule 1 wedstrijd, dan moeten we natuurlijk onze superheld aanmoedigen. Om echt in de sferen te komen dragen we allemaal een formule 1 t-shirt/polo. Dit fenomeen zien we ook vaak terug wanneer we een wedstrijd kijken van het Nederlands elftal. Ze zijn verkrijgbaar in iedere maat. Je hebt ook F1 teamvesten en truien. Check daarnaast ook even de F1 jassen. Shop hier formule 1 kleding.

4) Formule 1 Posters

De formule 1 posters zijn ontzettend gaaf. Ze worden een bijzondere blikvanger in iedere leefruimte. Je kunt deze posters inlijsten of in een poster hanger bevestigen. Vooral leuk om boven het bed te hangen. Ze zijn van stevig materiaal en hebben fantastische kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afbeeldingen.

5) Netflix abonnement

Op Netflix staat de serie: ‘Formula 1; drive to survive’. In deze serie filmen krijg je een inkijkje achter de schermen van het formule 1 seizoen. Momenteel staat er vier seizoenen online. Je krijgt niet alleen in een inkijkje van de coureurs, maar ook van de managers, hoofdkantoren, contracten en noem maar op.  

6) F1 boeken

Er zijn talloze formule 1 boeken beschikbaar die ontzettend leuk zijn om te lezen. Je hebt boeken van de bekende commentator Olav Mol: hierin staat alles wat je moet weten over het formule 1 seizoen. Denk bijvoorbeeld hoeveel geld ieder team te besteden heeft, regels, waar er geracet wordt etc. Je kunt ook kiezen voor de Max Verstappen biografie, die ook goede reviews krijgt.

7) Formule 1 pet

Er worden veel petten gedragen in de Formule 1 wereld. Wanneer iemand een race heeft gewonnen doen ze de pet op. Hierin pronken de sponsoren en geeft het team net iets meer charme. Je kunt een formule 1 pet ook als cadeau geven voor iemand die bijna iedere week naar formule 1 kijkt. Bekijk hier alle formule 1 petten.

8) Racen op Zandvoort

Je kunt in supercars racen op Zandvoort. Het is niet het goedkoopste F1 cadeau, maar wel ontzettend gaaf om te krijgen. Iedereen met een geldig rijbewijs en 18 jaar of ouder is kan racen op deze baan. Het duurt de hele dag en je racet in verschillende snelle wagens. Als je de portemonnee wilt trekken, dan is dit het cadeau om te geven.

9) Diamond painting formule 1

Ken je het fenomeen Diamond Painting? Dit is de afgelopen jaren razend populair geworden. Met behulp van kleine diamantjes (steentjes) en een canvas kun je een ontzettend mooi ‘schilderij’ maken. We zien dat de diamond painting canvassen van Max Verstappen en andere formule 1 wagens veel reviews krijgen. De moeite waard om eens naar formule 1 diamond painting canvassen te kijken.

10) Ticket voor een F1 wedstrijd

Formule 1 races worden gehouden over de gehele wereld. Dichtbij is dat momenteel in Nederland (Zandvoort), België (Spa), Italië, Spanje (Barcelona), Monaco, Engeland (Silverstone), Oostenrijk en Hongarije. Als formule 1 liefhebber moet je minimaal één race in je leven hebben bijgewoond.

11) Formule 1 (LEGO) bouwset

Het is leuk om een formule 1 (na) te bouwen. Je hebt verschillende F1 bouwpakketten waarmee je dit kunt doen. Alle materialen worden meegeleverd en stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. LEGO Technic heeft ook een bouwpakket waar je met lego blokjes een F1 wagen kunt nabouwen.

12) Formule 1 Speelgoed racebaan

Op zoek naar een F1 cadeau voor een jonge liefhebber? Kijk dan naar een F1 speelgoed racebaan. Uit de reviews zien we dat kinderen er enorme pret mee hebben, dus daar kan het niet aan liggen. Je kunt hem eenvoudig wegzetten in de speelkamer.

13) Formule 1 sleutelhanger

De formule 1 sleutelhanger is een leuk (klein) cadeautje. Denk bijvoorbeeld aan een leuke formule 1 band die je aan de sleutel kunt bevestigen. Daarnaast heb je ook hele kleine F1 wagens die je kunt toevoegen aan de sleutelbos. Je kunt je pas echt een F1 fan noemen wanneer je deze hebt!

14) Formule 1 sokken

Als echte liefhebber mogen de F1 sokken niet ontbreken. Op deze sokken staat iets afgebeeld wat te maken heeft met formule 1. Denk aan een raceauto, de nummers van Max of de zwart witte vlag. Een leuk cadeau om te geven!

15) Formule 1 op de spelcomputer

Formule 1 heeft ook zijn eigen game die je kunt spelen op de spelcomputer. Je kunt zowel offline als online spelen. Je kunt zelfs de optie instellen om zelf te schakelen. Wanneer je nog beginner bent, dan raden we aan om deze instelling uit te zetten. De F1 Game is beschikbaar voor PS4, PS5 en Xbox. Je kunt eventueel ook kijken naar stuurtjes voor de spelcomputer.

16) Formule 1 rugzak

Ga in stijl de weg op met een formule 1 rugzak. Voornamelijk de rugzakken van Red bull zijn populair. Dit kun je zien aan het aantal reviews wat het product op diverse platformen heeft verzameld. Daarnaast zijn ze ook nog praktisch wanneer je naar het werk, school of de sportvereniging gaat.

17) Formule 1 puzzel

Waarschijnlijk heb je wel eens een puzzel gezien van Jan van Haasteren. Deze puzzels zijn ontzettend mooi afgewerkt. Het puzzelen is een gezellige bezigheid, vooral wanneer het buiten donker is.  Het formule 1 thema maken deze puzzels helemaal af als cadeau voor een F1 liefhebber. Bekijk hier alle F1 puzzels.

18) Formule 1 lamp

Maak de slaapkamer helemaal af met een F1 lamp. Dit is vooral leuk voor de jongere mensen onder ons. Je hebt een Formule 1 3D lamp, waarbij er een F1 auto geprojecteerd wordt. Daarnaast heb je ook lampen die te maken hebben met het formule 1 thema.

19) Formule 1 muurstickers

Opvolgend aan de vorige, Formule 1 muurstickers maken de slaapkamer net iets leuker. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Je hebt ook ronde muurstickers waar de plattegronden van circuits zijn afgebeeld. Neem eens een kijkje tussen de verschillende F1 muurstickers.

20) Auto parfum

Veel (echte) F1 liefhebbers hebben ook oog voor de techniek achter de wagens. Ze weten exact hoeveel vermogen de motor heeft, welke materialen beter zijn en waarom de één harder gaat dan de ander. Wellicht heeft hij of zij ook veel oog voor zijn eigen auto. Om iedere dag met (meer) plezier in de auto te stappen raden we aan om eens te kijken naar auto parfum. Dit cadeau komt altijd van pas. Je leest hier alles wat je moet weten over rituals autoparfum.

21) Finish vlag

Wellicht nog een leuk cadeau voor de jongeren onder ons: de welbekende zwart witte finish vlag. Deze kun je als decoratie gebruiken in je slaapkamer of voor het zwaaien bij formule 1 wedstrijden. Wellicht een cadeau dat in de smaak kan vallen.

Snel je cadeau scoren!

We hopen dat je met het lijstje iets dichterbij bent gekomen bij de keuze voor je F1 cadeau. We raden aan om eens tussen alle F1 artikelen te kijken zodat je op de hoogte bent van alle leuke producten. Neem ook eens een kijkje tussen ons andere cadeau lijsten voor meer inspiratie.