Top 3 | Rituals autoparfum

We brengen veel van onze tijd door in onze auto. Dit vervoermiddel gebruiken we voornamelijk om op ons werk te kunnen komen. Iedere autobestuurder raden we aan om Rituals autoparfum te gebruiken. Het ruikt ontzettend lekker en het is een feestje om in de auto te stappen. Medebestuurders zullen zeggen: ‘poeh, wat ruikt het hier lekker’, dat wil jij toch ook?

In dit artikel lichten we de lekkerste Rituals autoparfum voor je uit. Daarnaast geven we tips hoe jij voordelig deze geurtjes kunt scoren op het internet. Overigens gaan we ook in hoelang je ervan kunt genieten, hoe je het gebruikt, op welke wijze je de autoparfum kunt bevestigen en wat eventueel de alternatieven zijn. Kortom: alles wat je moet weten over Rituals autoparfum lees je in dit artikel.

Top 3) De lekkerste Rituals autoparfum

Autoparfum wordt ook wel verstaan onder een autoluchtverfrisser. Het kan na loop van tijd een beetje gaan stinken in je auto, met autoparfum creëer je een lekkere en frisse geur in je bolide. Hieronder lichten we de lekkerste Rituals autoparfum voor je uit. We hebben diverse autoparfums geroken, kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding en houden de reviews van andere klanten in ons achterhoofd. Het is overigens ook een ontzettend leuke gift om te geven tijdens de feestdagen of verjaardagen.

1) RITUALS The Ritual of Homme Car Perfume – 6 ml

Luxe autoparfum, daar zijn we naar op zoek. Zo’n geur wat je echt ruikt wanneer je de auto instapt. The Ritual of Homme Car parfum staat bij ons zeker weten op nummer 1. Zoals rituals het beschrijft: ‘Aromatische autoparfum met de krachtige geur van amber en musk’. Het ruikt naar onze ogen een beetje naar vanille en hout. De homme serie is uit origine bedoeld voor mannen, maar mijn vriendin vindt het ook een heerlijke frisse geur. In deze set wordt een 2e set meegeleverd zodat je er één kunt vervangen. Je kunt totaal dus ongeveer 12 tot 16 weken genieten van deze fijne autoparfum. De houder wordt ook meegeleverd in dit pakket.

Het is moeilijk om de geur te beschrijven, dus raden we aan om het gewoon te ervaren. Wij vinden persoonlijk het fijn dat het niet naar een WC luchtverfrisser ruikt. Een moderne, lekkere geur voor in de auto. De moderne houten houder zorgt ook voor een stijlvolle uitstraling. Deze set krijgt ontzettend goede reviews. Zo scoort het gemiddeld een 9 uit meer dan 100 reviews. Een aanrader!

RITUALS The Ritual of Homme Car Perfume - 6 ml

28,86
Bol.com
as of 18 juli 2024 11:53

2) RITUALS The Ritual of Sakura Car Perfume – 6 ml

Hou je meer van een subtiel en fris bloesem geur? Kijk dan naar de Ritual of Sakura Car Parfum. De Sakura collectie zit al jarenlang in het assortiment is niet weg te denken uit het aanbod. Uit origine is het meer een geurtje voor vrouwen, maar als man vind ik de geur niet storend. Zelf zegt Rituals het volgende over de autoparfum: ‘Frisse autoparfum met je favoriete geur van kersenbloesem en rijstmelk’. Kortom, een lekkere bloemachtige geur.

In dit pakket wordt de moderne stijlvolle houten houder en twee vullingen geleverd. Je kunt het de geurhouder makkelijk bevestigen aan je ventilatierooster. Je kut hier mee over lezen verder op in dit artikel. Het geeft een lichte geur af en is niet overheersend.

RITUALS The Ritual of Sakura Car Perfume - 6 ml

★★★★★
20,90
Bol.com
as of 18 juli 2024 11:53

3) RITUALS The Ritual of Sport – Car Perfume – 6 ml

Mocht je een speciale geur willen hebben die je niet standaard ruikt, kijk dan naar Ritual Of sport car parfum. Rituals geeft het volgende aan ‘Aromatische autoparfum van de rokerige geur van leer, warme tonkaboon en kruidachtige patchouli’. In onze ogen ruikt het meer naar tabak.

Persoonlijk zijn we niet fan van deze parfum, maar we snappen dat mensen net iets een uniekere geur willen proberen. Dat is de reden waarom we deze hebben opgenomen in onze keuze lijst. Net zoals bij de bovenstaande twee autoparfums wordt de houder en twee refills geleverd.

RITUALS The Ritual of Sport - Car Perfume - 6 ml

★★★★★
30,32
Bol.com
as of 18 juli 2024 11:53

Welke Rituals autoparfum geurtjes zijn er allemaal?

Het assortiment van autogeurtjes veranderd telkens. Hou het aanbod dus goed in de gaten wanneer je een nieuw geurtje gaat kopen. Je kunt hier het gehele assortiment Rituals autoparfum vinden. Momenteel zijn de volgende geurtjes beschikbaar. Deze kun je ook allemaal navullen:

 • Sakura Car (kersenbloem & rijstmelk)
 • Homme Car (Amber & Musk)
 • Sports (Leer, warme tankabon & kruidachtige patchouli)
 • Karma Car (Witte lotus aroma & Witte thee)
 • Mehr Car (zoete sinaasappel & cederhout)

Hoelang gaat Rituals autoparfum mee?

Rituals geeft aan dat je ongeveer 6 tot 8 weken kunt genieten van de autoparfum. In de reviews zien we dit ook terug. Zo geeft iemand aan dat de geur nog steeds aanwezig is na 2 maanden. De geur is vooral aan het begin sterk aanwezig, wellicht iets teveel, maar na loop van tijd vlakt het iets af en geeft het de juiste hoeveelheid. Na twee maand zul je weinig meer van de geur merken en kun je overgaan tot een eventuele refill.

Het is van belang dat je de eerste keer een exemplaar koopt waar een houder wordt meegeleverd. Deze kosten ongeveer €17,-. Vervolgens kun je een refill setje kopen. Deze worden per twee stuks geleverd voor een prijs van zo €15,-. Als je het hele jaar wilt genieten van parfum in de auto, dan ben je zo ongeveer €100,- euro kwijt. Voordeel is wel dat je telkens een andere geur kan kiezen als je voor Rituals kiest.

Hoe werkt Rituals parfum en hoe bevestig je deze in de auto?

De rituals autoparfum werkt heel eenvoudig. Zoals hierboven beschreven is het van belang dat je een rituals houder hebt waar je de parfum in kunt bevestigen. Je kunt deze houders herkennen aan de verticale houten balk look. Let hier dus goed op wanneer je één setje gaat aanschaffen.

De autoparfum bevestig je aan de ventilatierooster van je auto. De heerlijke lucht wordt verspreid via de luchtstroom dat uit je ventilatiesysteem komt van de auto. De autoparfum installeren doe je op de volgende manier:

 1. Klik de parfum in de houder.
 2. Haal eerst voorzichtig het lipje aan de achterkant uit de autoparfum. Dit is een soort van verzegeling wat je gewend bent bij meerdere producten.
 3. Klik de achterkant op de juiste manier in de houder. Dit zorgt ervoor dat de parfum goed blijft zitten. Je zult een klik horen.
 4. Bevestig de meegeleverde clip aan de houder. Het beste is om de clip in de midden aan de houder te bevestigen.
 5. Vervolgens kun je de clip (met daarbij de houder en autoparfum) bevestigen aan je ventilatierooster van de auto.

Dit kun je natuurlijk allemaal rustig nalezen met behulp van de meegeleverde installatiegids. Mocht je dit niet duidelijk genoeg vinden, kijk dan even op YouTube. Er zijn gelukkig al een aantal mensen je voor gegaan en hebben dit gefilmd.

Rituals autoparfum navulling (refill)

Is de geur na loop van tijd niet meer zo sterk meer? Kijk dan naar een Rituals autoparfum navulling. Zo’n navulling wordt ook wel een refill genoemd. Het voordeel is dat ze veel goedkoper zijn dan een complete ritual autoparfum (waar een houder wordt meegeverd). Daarnaast herbruik je de houder, dat is ook alleen maar duurzaam.

Voordeel van een Ritual navulling is dat je keer kunt kiezen uit een andere geur. Hierdoor raak je niet gewend aan aan de lucht en blijft het elke dag een feest om de auto in te stappen. Een refill gaat heel simpel, dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Haal de autoparfum uit je ventillatierooster.
 2. Haal het rekje en de clip aan de achterkant van de houder.
 3. Haal de ‘oude’ autoparfum uit de houder, vervolgens kun je de navulling weer in de houder stoppen. Zorg ervoor dat je de verzegeling voorzichtig van de autoparfum haalt.
 4. Vervolgens kun je de houder weer compleet maken met behulp van de clip en de achterkant. Tenslotte kun je de autoparfum weer in de houder plaatsen.

Is Rituals vaak in de aanbieding?

Nee, over het algemeen is Rituals niet een merk dat bekend staat om zijn leuke acties en aanbiedingen. Het is een relatief ‘premium’ merk en dat gevoel willen ze graag vasthouden. Je ziet overigens wel in de wintermaanden zoals bij Black Friday, Sinterklaas en Kerst dat ze wel bepaalde acties hebben. Over het algemeen schommelt het advies verkoop prijs bij vrijwel iedere wederverkoper tussen de €14,50 of €17,50.Op de website van Rituals brengen ze €1,95 aan verzendkosten in rekening wanneer je een bestelling plaatst onder de €20,-.

Rituals of een ander (B/C) merk?

Je zult vast afvragen: is het geurtje wel zoveel waard voor wat je betaald? Je kunt dit simpelweg ervaren door er één aan te schaffen. Overigens staat Rituals wel bekend als een ‘premium’ merk. Eerlijk is eerlijk: de geurtjes van Rituals zijn wel uniek en blijven ontzettend lang hangen. Wij zijn zelf overtuigd van de kwaliteit van Rituals. Zo nu en dan schaffen we een nieuw geurtje aan, maar we zitten niet het gehele jaar in een lekker ruikende auto.

Mocht je het toch te duur vinden, kijk dan eens naar een ander merk. De action verkoopt ook autoparfums, maar die gaan vaak niet langer mee dan een week. Wil je het een keer proberen, dan kun je daar natuurlijk ook mee beginnen.

Alternatief voor het merk Rituals is in onze ogen Poppy Grace Mate. Ze krijgen net zoals Rituals prima beoordelingen. Echter zie je wel dat ze veel minder beoordelingen hebben. Hiermee kun je concluderen dat ze veel minder populair zijn. Conclusie: Rituals blijft een goed en degelijk merk, je betaalt er iets meer voor, maar je kunt er ook lang van genieten. 

Kijk tenslotte ook eens naar geurbomen en geur spuitbusjes voor in de auto

We hopen dat je nu meer weet over rituals autoparfum. Mocht je toch een alternatief willen overwegen, kijk dan eens naar een geurboom voor in de auto. Deze geurbomen zijn goedkoper en krijgen ook goede reviews van klanten. De geurbomen kun je aan de binnenspiegel hangen. Daarnaast zijn er ook spuitbusjes die een heerlijke geur kunnen verspreiden in je auto.