Muziek cadeau | Bekijk hier 26 originele Gifts

Elke dag komt er wel muziek voorbij. Wanneer je in de auto zit en naar de radio luistert, op kantoor werkt of in de kroeg staat. Muziek zorgt ervoor dat we ons beter kunnen presteren. Daarnaast verenigd muziek, we genieten samen van de muziek.  Overigens kunnen we met muziek ook onze emoties uiten. We begrijpen dat daarom veel muziekliefhebbers zo genieten van muziek en het maken daarvan.

Wil je een cadeau geven aan een muziekliefhebber? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben allerlei cadeaus in dit artikel opgenomen die met muziek hebben te maken. We hopen dat je hiermee een leuk muziek cadeau kan vinden.  Maar eerlijk is eerlijk, we vonden het ontzettend lastig om een gepast cadeau te vinden. Je kunt ook onze andere cadeau lijstjes bekijken als je er niet helemaal uit komt.

PS: wil je graag een speelgoed als cadeau geven aan een kind waar muziek uit komt? We hebben een speciale lijst gemaakt met muziek cadeau’s speciaal voor kinderen!

1) Een goede koptelefoon

Muziek komt nog beter binnen waar het geluid perfect is. We raden daarom iedereen aan om een goede koptelefoon aan te schaffen. Het liefst met noise cancelling, zodat je helemaal kunt afzonderen van de wereld en de buitenwereld niet meer hoort. Dit is vooral ideaal wanneer je met het openbaar vervoer reist of je even goed wil concentreren.

2) Lessenaar (muziekstandaard)

Veel muziekliefhebbers maken muziek met behulp van een muziekinstrument. Denk bijvoorbeeld het spelen van gitaar of viool. Daarbij is het van belang dat je noten kunt aflezen van een papiertje of tablet. Met behulp van een lessenaar gaat dat heel makkelijk. Zo’n lessenaar kun je vaak inklappen en meenemen naar de les.

3) Microfoon

Wellicht klinkt het raar, maar veel muziekliefhebbers willen hun gezang of muziek graag terug horen en eventueel op het internet zetten. Een fijne microfoon is dan ook een must. De meeste (goede) microfoons hebben een arm, hierdoor ben je iets flexibeler dan met een staander. Een leuk cadeau voor iemand die van muziek houdt.

4) Kaartje voor een concert of (muziek) musical

Met een kaartje voor een muziek concert zit je altijd goed. Het is toch altijd anders als je bij een concert bent dan dat je het op de radio hoort. Heeft hij of zij een favoriete zanger? Kijk dan eens of diegene binnenkort een keer optreedt in Nederland. Daarnaast heb je ook een aantal muziek musicals die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

5) Lamp in een muzieknoot vorm

De muzieknoot is één van de belangrijkste tekens in de muziek. Hierdoor weet je precies op welke manier je een liedje of ritme kan spelen. Er zijn een aantal leuke lampen verkrijgbaar in de vorm van een muzieknoot. Deze kun je mooi als decoratie wegzetten in de slaapkamer of in de woonkamer.

6) Een lp-speler en/of LP platen

Om de muziek ‘echt’ te kunnen voelen moet je het afspelen met een LP plaat. Onlangs schreven we al hoe je LP platen aan de muur kunt hangen. Daarnaast gaven we in een ander artikel aan hoe je LP platen het beste kunt schoonmaken. Heeft je muziekliefhebber nog geen lp-speler? Schaf er dan eventueel één aan. Daarnaast kun je ook LP platen als cadeau geven zodat de verzameling groter wordt. Heeft hij of zij daarnaast al een mooie houder waar hij/zij de LP platen kan opbergen? Deze zijn ook ontzettend populair.

7) Muursticker in muziek thema

Een andere manier om het huis op te fleuren met het thema: muziek. Er zijn allerlei muurstickers verkrijgbaar met dit leuke thema. Denk bijvoorbeeld een aantal noten, een gitaar, een DJ of headset. Wellicht is het een leuk cadeau om te geven aan een muziekliefhebber.

8) Muziek sokken

Ben je op zoek naar een iets kleiner muziek cadeautje? Kijk dan eens naar de muziek sokken. Deze sokken hebben te maken met het thema muziek. Zo staat er op één paar sokken een aantal gitaren afgebeeld, de ander een paar muzieknoten en ga zo maar door. Over het algemeen zijn het sokken waar je vrolijk van wordt!

9) Ukelele

Gitaar leren spelen doe je veel makkelijker met een ukelele. Een bijkomend voordeel is dat ze ook niet de hoofdprijs kosten en het een leuke manier is om kennis te maken met muziek. Je kunt eventueel ook een specifiek boek aanschaffen waardoor het nog makkelijker wordt om het instrument te leren spelen.

10) Soundbar

Zoals we al aangaven: het geluid bij de muziekliefhebber moet ideaal zijn; ook wanneer je naar een concert kijkt op de televisie. Mocht hij of zij nog geen soundbar hebben en het budget er is beschikbaar, kijk dan eens naar zo’n mooie muziek staaf. Je zult de kwaliteit van het geluid direct horen wanneer je televisie kijkt. 

11) Stemapparaat

Het is ontzettend belangrijk dat je muziekinstrument goed is afgestemd. Dit kun je doen met een speciaal stemapparaat. Je zet deze op de kop van je instrument zoals bas, gitaar, viool en ukelele. De display geeft vervolgens aan of de snaar hoger of lager gestemd moet worden. We zien dat veel mensen er al heel blij mee zijn geworden. 

12) (Draadloze) speaker

 We gaan regelmatig de deur uit en willen daar eventueel ook naar onze favoriete muziek luisteren. Denk bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent en even op de hotelkamer naar Michael Jackson wilt luisteren. Een draadloze speaker is dan ideaal. Met behulp van bluetooth maak je heel eenvoudig verbinding met je telefoon en de draadloze speaker.

13) Kalimba set (duimpiano)

Voor diegene die elke dag bezig is met muziek, moet zeker weten een keer een kalimba set hebben aangeraakt. Met deze duimpiano kun je ontzettend mooie klanken maken. Bij sommige kalimba setjes wordt er een boekje meegeleverd waar liedjes in staan. Deze kun je dan heel makkelijk oefenen.

14) Muziek onderzetters

Onderzetters zijn ontzettend handig zodat we geen kringen op de tafel krijgen. Als muziekliefhebber moeten deze natuurlijk te maken hebben met het thema muziek. Op het internet kun je heel veel verschillende onderzetters vinden die te maken hebben met het thema muziek.

15) Muziek poster, schilderij of diamond painting.

Je hebt daarnaast ook allerlei posters en schilderijen die te maken hebben met muziek. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete zanger of waar noten op staan afgebeeld. Over het algemeen zijn de muziek posters iets goedkoper, maar daarbij heb je wel een posterhanger bij nodig. Daarnaast kun je met muziek Diamond Painting met behulp van kleine steentjes je eigen ‘tekening’ maken.

16) Gitaar snijplank

Een ander leuk cadeau dat je kunt geven aan een muziek liefhebber is een gitaar snijplank. Deze houten snijplanken kun je ook mooi wegzetten in je keuken. Zo wordt het huis weer iets leuker en het heeft te maken met muziek. Er zijn weinig mensen die deze gave snijplanken in huis hebben.

17) Muziek klok

Met behulp van de klok weten we hoe laat het is. Een klok is ideaal in bijna iedere ruimte. Deze unieke klokken hebben te maken met muziek. Waarschijnlijk niet het eerste cadeau waar je aan zult denken, maar wellicht is het iets voor jou.

18) Muziek beeldje

Een beeldje kun je mooi wegzetten in de slaap of woonkamer. Je hebt allerlei beeldjes die te maken hebben met muziek. Denk bijvoorbeeld aan een mooie muzieknoot, een persoon die gitaar aan het spelen is of een mondharp. Wellicht zit er een mooi beeldje tussen die je kunt geven als cadeau.

19) Theelepels in de vorm van een gitaar

Dit is één van de geniaalste muziek cadeaus die je kunt geven: de theelepels in de vorm van een gitaar. We zien uit de reviews dat ze in de smaak vallen. Ze hebben een fraai design en het zijn gewoon ontzettend leuke lepels. Een echte aanrader om te geven als muziek cadeau.

20) Muziek boeken

Wellicht is het leuk om een muziek boek als cadeau te geven. Bij een muziek cadeau kun je aan heel veel verschillende dingen denken. Je hebt boeken waar verteld wordt hoe je een bepaald muziekinstrument op de juiste wijze kan spelen, een biografie van bijvoorbeeld de Beatles of in verhaalvorm.

21) Schaf een muziekinstrument aan

Als muziekliefhebber is het leuk om een muzikant te worden. Je hebt hier wel een muziekinstrument voor nodig. Eerder gaven we al de Ukelele aan, maar er zijn nog ontzettend veel andere muziekinstrumenten. Denk bijvoorbeeld aan een piano, drumstel, keyboard, viool, harp, gitaar en blokfluit. Wellicht is het een leuk cadeau om te geven.

Speciale muziek cadeau’s voor kinderen!

We hebben ook aan de kinderen gedacht. We hebben hier onder een aantal muziek speelgoed op een rijtje gezet. Muziek is namelijk ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Geef een leuk muziek cadeau aan een kind!

22) Muziekinstrumenten set van hout

Als je ‘muziek speelgoed’ intikt op bol.com, dan komen de muziekinstrumenten van hout het eerst naar boven. Dit betekent dat ze ontzettend populair zijn. Dit kun je ook terug zien in het aantal reviews dat ze krijgen. Zo’n houten set beschikt over allerlei verschillende muziekinstrumenten. Een leuk cadeau voor een kind.

23) Dansende Cactus

Dit product is ontzettend populair geworden door social media video’s. Hou je peuter, baby en vrienden urenlang bezig met de dansende cactus. Uit de reviews zien we dat kinderen er urenlang mee vermaken. Doe hem aan en vul de kamer met positieve energie. Batterijen worden meegeleverd.

24) Geluidboekjes

Jonge kinderen vinden het ontzettend leuk om boeken te lezen, maar deze boekjes beschikken over geluid. De boekjes beschikken vaak over kleurrijke plaatjes. De deuntjes zorgen ervoor dat je kind zelfs mee gaat dansen. Wanneer je op zoek bent naar een muziek cadeau voor een kind, dan is dit een ideale optie.

25) Loopwagen met muziek

De loopwagens met muziek zijn ook ontzettend gaaf. Met behulp van de loopwagen leert je kind lopen, stapje voor stapje. Zo’n loopwagen beschikt over ontzettend veel deuntjes en liedjes. Uit de reviews zien we dat ouders de deuntjes ook leuk vinden. Ze zullen er uren mee zoet zijn.

26) Speciale koptelefoon voor kinderen

Kinderen houden ervan om een filmpje te kijken op de telefoon of tablet. Grote nadeel is dat het vaak voor veel herrie zorgt. Dit is niet ideaal, vooral niet wanneer je de hele woonkamer vol hebt zitten met mensen of in de auto zit. We zien dat de speciale koptelefoons voor kinderen de laatste jaren steeds populairder zijn geworden.

Hopelijk heb je een leuk muziek cadeau kunnen vinden

We hopen dat je een leuk cadeau hebt gevonden voor de muzikant of muziekliefhebber. Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, kijk dan eens verder naar andere cadeau lijstjes op onze website. Overigens kun je ook op bol.com inspiratie op doen met behulp van de cadeau generator. Veel plezier met het geven van het cadeau!