Herbruikbare ijsblokjes, zo krijg je drinken koud

Lauw drinken, dat is waar de meeste mensen een hekel aan hebben. Wanneer je merkt dat het drinken lauw is wil je het liefste het drinken laten staan en niet meer opdrinken. Het maakt dan niet uit het een heerlijke Malibu Cola of een glas water is.

Een grote en goede koelkast is dan een must. Echter heeft niet iedereen de beschikking over een (extra) koelkast speciaal voor het drinken. De uitkomst is dan: ijsklontjes. Toch zitten hier ook nadelen aan, dus raden we aan om herbruikbare Ijsblokjes te gebruiken. We gaan in dit artikel in op dit handige hulpmiddel en welke je moet kopen.

Ijsblokjes, een must-have voor in de zomer

In de zomer even lekker genieten van een drankje. De drankjes moeten natuurlijk wel koud zijn zodat je er (extra) van kan genieten. Met behulp van een ijsklontje kun je het drinken lekker koud krijgen en houden. Echter ‘klagen’ veel mensen doordat het ijsklontje het drinken snel ‘waterig’ maakt. Dit is natuurlijk zonde van je lekkere drankje. Je kunt daarom beter ijsklontjes die herbruikbaar zijn gebruiken.

Hoe werken herbruikbare ijsblokjes?

Herbruikbare ijsklontjes doen hetzelfde als normale ijsklontjes, namelijk je drinken koud houden en maken. Echter smelten ze niet, zoals we dat wel gewend bent bij normale ijsklontjes. Het grote voordeel van de herbruikbare ijsklontjes is dat ze geen smaak afgeven en je drinken niet waterig wordt.

De herbruikbare ijsklont moet je ook (ongeveer 3 uur) in de vriezer leggen. Vervolgens kun je ze in je drinken leggen. Nadat je het gebruikt hebt kun je ze even afspoelen met water en vervolgens weer in de vriezer leggen. Hierdoor kun je hem vaker gebruiken.

De beste herbruikbare ijsklontjes voor de zomer!

Er zijn verschillende herbruikbare ijsblokjes op de markt. Gelukkig kosten ze niet de hele wereld, dus is het vaak een eenmalige investering. Kijk ook even goed naar de reviews van de producten zodat je zeker weet dat het product aan je wensen voldoet.

1) 9 herbruikbare natuursteen ijsklontjes

Onbetwist voor ons de nummer 1, de natuursteen herbruikbare ijsklontjes. Ze zijn eigenlijk gemaakt voor Whiskey glazen, maar ze kunnen ook gewoon gebruikt worden voor frisdrank, sap, water, wijn en andere drankjes. De ijsklontjes smelten niet, geven geen smaak af, maar houden wel je drankje koud. Hierdoor hoef je nooit meer te klooien met water en dergelijke. Je hebt ze in verschillende setjes. Het wordt ook vaak als cadeau gekocht voor verjaardagen. Het grote voordeel is dat je ook direct 9 herbruikbare ijsklontjes hebt. Als je bezoek hebt, dan weet je zeker dat iedereen een ijskoud drankje heeft.

Whiskey Stones - Herbruikbare ijsblokjes - Ice cubes Set van 9 stuks

★★★★★
11,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 07:42

2) Kikkerland herbruikbare Ijsblokjes

het merk Kikkerland. Deze worden verkocht in een set van 30. Je kunt kiezen voor transparante ijsblokjes, maar ook ijsblokjes met een kleur. Net zoals de voorgaande zal je ijsklont niet smelten. Aan de beoordelingen zien we dat deze herbruikbare ijsblokjes in de smaak vallen. Ze zijn daarnaast ook nog verkrijgbaar in een kleuren variant. Klanten zijn vooral tevreden over de kwaliteit, het aantal herbruikbare ijsblokjes, praktisch en voldoet aan de verwachting.

Kikkerland Herbruikbare ijsblokjes (set van 30) - Ijsblokjesvorm - Transparant

★★★★★
10,00
Bol.com
as of 18 juni 2024 07:42

Alternatief voor herbruikbare ijsklontjes

De experts geven aan dat je het beste één groot ijsblok in je drinken kan doen. Een groot ijsblok smelt minder snel, wat betekent dat er minder water in je drankje komt. Als je dus normale ijsblokjes wilt gebruiken, dan is het motto: ‘hoe groter, hoe beter’.

Schaf bijvoorbeeld een ice cube vorm aan die je normaal gebruikt voor whiskey glazen. Hierdoor maak je XXL-ijsklonten waardoor het ijs niet zo snel gaat smelten, waardoor je drinken ook niet waterig wordt!

Verschillende vormpjes ijsklontjes

Met behulp van siliconen vormpjes kun je heel simpel (normale) ijsklontjes maken. Zo heb je vormpjes van varkentjes, legoblokjes of hartjes. Je doet water in het vormpje, legt de vormpjes in de vriezer en na een uur zijn de ijsklontjes klaar. Voornamelijk kinderen vinden het leuk wanneer de ijsklont in een vormpje is gemaakt.

Ijszakken

Je hebt ze vast wel eens zien liggen in de supermarkt: echte ijszakken. IJszakken zijn plastic zakjes gevuld met water die je in de vriezer kunt leggen. Ze zijn handig omdat je ze kunt vormen en aanpassen aan de ruimte in je koelbox of glas. Je hebt hierdoor direct ijs in de vriezer liggen en deze kun je direct gebruiken voor je drankjes.

Bevroren fruit

Je kunt natuurlijk ook fruit in de vriezer leggen. IJszakken zijn plastic zakjes gevuld met water die je in de vriezer kunt leggen. Ze zijn handig omdat je ze kunt vormen en aanpassen aan de ruimte in je koelbox of glas. Daarnaast kun je nog het volgende doen: snijd stukjes fruit, zoals aardbeien, ananas of citroen, en leg ze in de vriezer. Bevroren fruit geeft een subtiele smaak aan je drankje en werkt als een natuurlijk koelmiddel.

Groot ijsblok in de maat van een bierkrat

IJsklontjes met bier is natuurlijk niet heel prettig. Wist je dat er specifieke grote ijsblokken zijn die je in je kratje bier kan zetten? Hierdoor kun je de flesjes Grolsch koud houden. Binnen 30 minuten zal je bier met 10 graden koeler worden. Dit is ideaal wanneer je gaat vissen, BBQ’en of op vakantie bent.

DL IJsblok - groot ijsblok in de maat van een bierkrat

★★★★★
20,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 07:42

Overweeg om een extra kleine koelkast aan te schaffen

Heel veel mensen hebben een specifieke koelkast speciaal voor het drinken. Dit is voornamelijk ideaal tijdens de zomer, want dan pak je nog wel eens een drankje of heb je een feestje. Je hebt al relatief voor een klein bedrag een kleine koelkast waar je drinken in kan pakken. We wensen je alvast veel plezier met het drinken van je koude drankje!