Bath Bucket: Een opvouwbaar bad

Het is heerlijk om even in bad te zitten. Vooral wanneer je een dag hard hebt gewerkt of als het buiten lekker koud is. Helaas heeft niet iedereen de beschikking tot een vast bad. Wellicht komt dit door ruimtegebrek of de hoge aanschafkosten. Gelukkig is daar iets op bedacht, de bath bucket!

Nu hoor ik je denken, een bath bucket? Ja! Het is een synoniem voor een (vrijstaand) opvouwbaar bad, opvouwbad en inklapbaar bad. Ze zijn voornamelijk geschikt voor volwassenen. Je schaft niet iedere dag een bath bucket aan. In dit artikel lichten we onze favorieten uit en geven we aan waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen.

Top 2) Bath bucket

Om het je makkelijker te maken lichten we graag onze favorieten uit. De lijst hebben we samengesteld aan de hand van data (zoekgedrag), klantbeoordelingen, prijs en de productkwaliteit. We lichten hieronder de beste uit, de beste goedkoopste en de beste op basis van prijs/kwaliteit. Verder op in dit artikel vertellen we je exact hoe een bath bucket werkt.

1) EKEO – Zitbad Bath Bucket XL – 125 cm – Ligbad – Zitbad

Het beste inklapbare bad als het gaat om prijs/kwaliteit is deze van het merk EKEO. Dit komt door talloze redenen. Deze Bath Bucket is een XL-variant en is daarom ‘groot’ in zijn formaat als het gaat om een opvouwbaar bad. De Bath Bucket is 125cm lang, 52 cm breed en 64cm hoog. Je kunt je benen prima kwijt, maar sommige mensen ervaren het als ‘iets te krap’. 

Wanneer je hem niet gebruikt kun je hem eenvoudig opvouwen en opbergen. Bij het bad wordt een bakje meegeleverd. Deze kun je aan de zijkant van het bad bevestigen waar je badaccessoires in kunt bewaren. Met de meegeleverde afvoerslag kun je het bad leeg laten lopen (bijvoorbeeld in het doucheputje). Je kunt overigens het bad ook buiten neerzetten tijdens warme zomerdagen.

Waarom wij zo fan zijn? Wegens de grootte, het lichte materiaal en de prijs/kwaliteit.. Maar daarnaast zien we dat andere klanten ook lovend zijn over het inklapbare bad van EKEO. Inmiddels heeft het bad meer dan 450 reviews verzameld met een beoordeling van een 9! Zo zegt een klant het volgende:

  • Ik twijfelde heel lang of ik dit bad moest kopen. Had ik het maar eerder gekocht! Het bad past perfect in een kleine badkamer, voelt stevig aan en het afvoersysteem werkt prima.

Tenslotte valt het op dat ontzettend veel mensen op zoek zijn naar dit specifieke merk. Dit zien we terug hoe vaak op het merk wordt gezocht. Hiermee kunnen we concluderen dat veel mensen specifiek op zoek zijn naar dit bad. Kijk eventueel dit YouTube video zodat je een beter beeld krijgt van het bad.

EKEO - Zitbad Bath Bucket XL - 125 cm - Ligbad - Zitbad - Zwart

★★★★★
79,95
Bol.com
as of 19 mei 2024 18:21

2) HelloBath® Opvouwbaar bad Antraciet – 140 CM lang – Zitbad voor volwassenen – Inklapbaar Bad – Bath Bucket – Model: Oliver – Incl. Badlamp, Badkussen en Afvoerslang tot 3 meter.

Ga je meer voor kwaliteit en comfort? Dan moet je deze bathbucket van HelloBath overwegen. Het zitgedeelte is 118 centimeter lang, 37 centimeter breed en 53 centimeter breed. Wanneer je het bad inklapt, dan heeft het een formaat van 140 centimeter lang en 20 centimeter hoog. Je klapt eenvoudig de poten uit en vervolgens kun je de bodem naar boven drukken. Vervolgens kun je hem weer netjes opbergen met de meegeleverde opberghoes.

Uniek aan dit opvouwbaar bad zijn de accessoires. Er worden vier delen meegeleverd die je boven het bad kunt bevestigen. Hierdoor blijft het bad langer warm. Daarnaast kun je ook nog je drankje, tablet of je telefoon op de deksel zetten. Met de drie meter lange afvoerslang kun je het water makkelijk laten weglopen. Er zit een badkussen bij waardoor je net iets comfortabeler in bad kunt zitten. Tenslotte zorgt het lichtje voor een extra onspannen sfeer.

Kortom, je kunt het bad makkelijk opzetten en is groot (XXL) genoeg om je benen languit te leggen. Als je 1,70 bent en rechtop zit dan kun je de benen languit leggen. Het bad heeft inmiddels 200 reviews verzameld en heeft een beoordeling van een 9,4.

HelloBath® Opvouwbaar bad Antraciet - 140 CM lang - Zitbad voor volwassenen - Inklapbaar Bad - Bath Bucket - Model: Oliver - Incl. Badlamp, Badkussen en Afvoerslang tot 3 meter.

★★★★★
169,00
Bol.com
as of 19 mei 2024 18:21

3) Opvouwbaar babybadje: Babybadje 3 in 1 opvouwbaar – Inclusief badkussen – Thermometer ingebouwd – model 2023

Ben je specifiek op zoek naar een babybadje die opvouwbaar is? Dan raden we aan om naar deze variant te kijken. Je wilt natuurlijk het beste voor je kleine baby. Dit is een 3 in 1 opvouwbare babybadje. Het badje bevat een thermometer en een bad kussen. Het is kwalitatief stevig en het neemt nauwelijks ruimte in beslag doordat je hem kunt inklappen. Het opvouwbare babybadje is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Je kunt hier het hele assortiment opvouwbare babybadjes ontdekken.

Babybadje 3 in 1 opvouwbaar - Inclusief badkussen - Thermometer ingebouwd - model 2023 - Blauw

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 19 mei 2024 18:21

Zo werkt een opvouwbaar bad

Een opvouwbaar bad werkt eigenlijk heel simpel. Het lijkt op een normaal bad, maar het grootste voordeel is dat hij verplaatsbaar is. Hierdoor kun je hem overal neerzetten waar je maar wilt. Ze worden zowel voor volwassenen als peuters gebruikt. Je kunt het bad opvouwen en vervolgens netjes opbergen in de kast.

De toevoer en afvoer is niet zoals je gewend bent bij een normaal bad. Het bad kun je vullen met de normale doucheslang of via een kraantje. De afvoer gaat eigenlijk heel simpel via een afvoerslang. Deze slang kun je vervolgens bij een putje plaatsen zodat het water weg kan lopen. Het grote voordeel is dat je het bad zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Net zoals bij een normaal bad kun je het bad badschuim of een badbom gebruiken. Het is een ideale (goedkope en alternatieve) manier wanneer je geen beschikking hebt over een vast bad.

Dit moet je weten bij het kopen van een Bath Bucket

Je koopt niet iedere dag een bath bucket. Daarom willen we je graag vertellen waar je op moet letten als je er een aan gaat schaffen. Je wilt natuurlijk niet voor verassingen komen te staan.

1. Over het algemeen kleiner en smaller

Eerlijk is eerlijk, over het algemeen is de Bath Bucket kleiner dan een normaal bad. Als we de negatieve ervaringen bekijken, dan gaat het merendeels over de grootte van het bad. Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel mensen tevreden over de grootte. Je kunt dus vaak niet helemaal gestrekt liggen zoals je dat in een normaal bad wel kunt. We raden dus aan om naar de grootste variant te kijken.

2. Zorg voor ruimte

Waarschijnlijk is er een reden dat je geen bad hebt in huis. Een reden kan de afmetingen van je huis zijn. Het is van belang dat je de ruimte hebt om het bad neer te kunnen zetten. Daarnaast is het van belang dat je het bad natuurlijk ergens op kan bergen. Uiteindelijk moet je ook een plek hebben waar je het water in kan afvoeren (bijvoorbeeld een putje of emmer).

3. Reviews van klanten en uitproberen

De beste tip die we je kunnen geven is het lezen van reviews. Reviews geven namelijk een goed beeld van de prestaties van een bath bucket. Als je positief bent maar nog twijfelt, dan raden we aan om er één te bestellen. Mocht je er achteraf toch niet zo tevreden over zijn, dan kun je hem vaak kosteloos retourneren.

4. Bijhorende accessoires (zoals een kussen)

Sommige klanten ‘klagen’ over het comfort van het opvouwbare bad. We raden daarom aan om goed te kijken naar bijhorende accessoires. Een kussen die je in het bad kan leggen is daarom geen overbodige luxe. Daarnaast is het altijd fijn om een badbom tot je beschikking te hebben.

Waar kun je een bath bucket kopen?

Een bath bucket kun je kopen bij bol.com en andere webshops. Wij raden aan om de bath bucket bij bol.com te bestellen. Hier kun je profiteren van gratis verzending en retourneren. Daarnaast weet je zeker dat de klantenservice je verder helpt met al je vragen. Daarnaast zijn er heel veel wederverkopers die een opklapbad verkopen op het platform. Hierdoor weet je vaak zeker dat je het voor de beste prijs koopt.

Relax!

We hopen dat je nu meer te weten bent gekomen over een inklapbaar bad. Het is inmiddels een verbeterd alternatief geworden van het teiltje. Met het bad kun je optimaal relaxen en kun je alle negatieve gedachten even uit je hoofd zetten. Je kunt helemaal even tot je zelf komen. We wensen je veel succes met het maken van de keuze. Onlangs schreven we ook al een artikel over een opvouwbare partytent, een inklapbare bbq, opvouwbare reistas en een inklapbaar bureau.