Hoe vaak past Nederland in Rusland, Amerika en China?

Nederland is het 133e na grootste land op aarde. Dat is nog niet eens 1% van de hele landmassa verdeeld over de gehele wereld. Totaal zijn er 234 landen gemeten. Maar is dit groot in verhouding met grote landen zoals Amerika, Rusland, Canada en China?

In dit artikel gaan we je precies vertellen hoe groot deze landen zijn in oppervlakte. Op basis van het aantal vierkante meter kunnen we berekenen hoe vaak Nederland in een land bepaald land past. We maken onderscheid in landoppervlakte en totaaloppervlakte. In de totale oppervlakte is water zoals meren, stuwmeren en rivieren ook meegerekend. De berekeningen op landoppervlakte zijn het betrouwbaarst!

Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. We hebben alleen de oppervlakte van Nederland (Holland) meegenomen in deze statistieken.

Leuk voor in huis: wereldkaart of een wereldbol

Allereerst: topografie, we hebben het allemaal wel gehad op school. Het is een deel van aardrijkskunde dat zich bezighoudt met kaarten, landen en de ligging van de landen. Een wereldbol is een leuk item dat je in de woonkamer of slaapkamer kunt zetten. Er zijn zelfs wereldbollen die licht geven.

Als alternatief heb je ook de ‘landkaarten’. We zijn zelf fan van de houten wereldkaart die je kunt gebruiken als muurdecoratie. Deze wanddecoratie wordt ook veel gegeven als cadeau voor een verjaardag. Een leuk item om te kopen!

Zo groot is Nederland

Zoals we weten is Nederland een klein en fijn land. Het land is ongeveer Noord naar Zuid 300 kilometer lang en van Oost naar West 200 kilometer breed. Nederland beschikt over een totale oppervlakte van 41.850 vierkante meter. Daarvan is 33.720 vierkante meter landoppervlakte, de overige 8130m2 is wateroppervlakte.

Het inwonersaantal van Nederland is 17,44 miljoen. Nederland is een dichtbevolkt land. Dit betekent dat er in verhouding veel mensen op een klein oppervlakte bij elkaar wonen. Dit betekent dat er 517 mensen per vierkante meter in Nederland wonen.

Hoe vaak past Nederland in Rusland?

Rusland is het grootste land op aarde. Het land ligt voor een deel in Azië en een deel van Europa. Het land heeft een landoppervlakte van 17.098.242 in vierkante meters. Dat is 11% van al het land op de wereldbol. Het inwonersaantal van Rusland is 144,1 miljoen.

Nederland past qua landoppervlakte 507 keer in Rusland. De totale oppervlakte (land + water) van Nederland past 408 keer in Rusland, dit komt omdat Rusland nauwelijks water oppervlakte bevat. Qua inwoners past Nederland 8 keer in Rusland. Rusland is dus een dunbevolkt land.  We kunnen dus wel stellen dat Rusland een stuk groter is dan Nederland!

Hoe vaak past Nederland in Amerika (VS)?

Amerika is een continent. Het woord onderverdeeld in Noord-, midden en Zuid Amerika. Toch wordt Amerika ook veel in de volksmond de Verenigde staten (VS) genoemd. Het machtige land dat bekend staat om de gele taxi’s, wallstreet, legaal wapenbezit en fastfood. We gaan dieper in op de grootte van het land de Verenigde Staten.

Amerika (VS) is het vier na grootste land ter wereld als het gaat om landmassa. Het landmassa is 9.147.420 km2 groot. Dit is 6,1% van al het land dat bestaat op de wereld. De totale oppervlakte in vierkante meters van Amerika is 9.372.610. Amerika beschikt over 329,5 miljoen inwoners, dat is een stuk groter dan bijvoorbeeld Rusland.

Amerika past qua landoppervlakte 271 keer in Nederland. Als we kijken naar het aantal inwoners, dan past Nederland zo 18 keer in Amerika. In Amerika wonen er zo 34 mensen per vierkante meter, hiermee kunnen we wel stellen dat Amerika een dunbevolkt land is.

Hoe vaak past Nederland is China?

China, het land van de Chinese muur, de miljoenenstad Hongkong en de zogenaamde Chinatowns. Het is het twee na grootste land op aarde. Echter staat het mysterieuze land wel op nummer één als het gaat om het aantal inwoners.

China heeft een landoppervlakte van 9.093.510 vierkante meter. Het aantal inwoners bedraagt 1402 miljoen mensen. China is 269 keer groter dan Nederland. Maar qua inwoners is het wel 79 keer zo groot als Nederland. China voert sinds 1980 een strikt geboortebeleid om overpopulatie tegen te gaan. Zo mag het maximumaantal kinderen per stel maar twee kinderen zijn.

Hoe vaak past Nederland in Duitsland?

Duitsland is een buurland van Nederland. Het land staat bekend om de Duitse taal, Oktoberfest en de bekende kerstmarkten die ieder jaar worden gehouden. De landoppervlakte van Duitsland is 348.560 vierkante meter. Het aantal inwoners in Duitsland bedraagt 83,24 miljoen mensen.

Duitsland is qua landoppervlakte 10 keer zo groot als Nederland. Qua inwoners is het land 4 keer groter dan Nederland.

Hoe vaak past Nederland in Belgie?

Belgie, het andere buurland van Nederland. Belgie staat bekend om zijn lekkere speciaal bier, het natuurgebied de Ardennen en de Vlaamse Friet. Het land van Belgie is 30.280 vierkante meters groot. Dit is dus iets groter dan van Nederland. In Belgie wonen 11,56 miljoen mensen.

 Nederland past dus niet in België (30.280 vs 33.720). Nederland is dus qua oppervlakte en het aantal inwoners groter dan België.

Hoe vaak past Nederland in Frankrijk?

Een ander land dat we kennen is Frankrijk. Het land staat bekend om de Eiffel oren, de invasie stranden en natuurlijk het lekkere stokbrood. Qua oppervlakte is het veel Groter dan Nederland.

Frankrijk heeft een landoppervlakte van 547.557 vierkante meters. Het aantal inwoners in Frankrijk 67,39 miljoen mensen. Nederland past dus ongeveer zestien keer in Frankrijk. Wat betreft het aantal inwoners is Frankrijk 3,8 keer zo groot als Nederland. Opvallend is dus dat Frankrijk groter is dan Duitsland!

Hoe je zelf kunt berekenen hoe vaak Nederland in een bepaald land past!

Staat je land er niet tussen? Wees niet getreurd, je kunt zelf ook heel eenvoudig berekenen hoe vaak Nederland in een ander land past. Zoek simpelweg op ‘LAND Size’ in de zoekmachine. Vervolgens deel je het aantal vierkante meters van het desbetreffende land door het aantal meters van Nederland. Hier komt vervolgens een factor uit.

Let wel even goed op hoe het aantal vierkante meters is berekend. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen het aantal vierkante meters in landmassa en zeemassa.