Bedankjes voor de kraamzorg en de verloskundige

Ze zijn onmisbaar bij de bevalling van een kind. De kraamverzorgers en de verloskundige(n). Je wilt ze graag bedanken voor het werk dat ze de gehele periode geboden hebben. In dit artikel hebben we een aantal cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet zodat je de verloskundige en/of de kraamzorg op een leuke en waardige manier kan bedanken.

De leukste bedankjes voor de kraamhulp en/of verloskundige!

We hebben een aantal kraamverzorgers en verloskundigen gevraagd wat zij leuk vinden om te krijgen. Hieronder geven we je ideeën zodat je een eindje op weg bent. Mocht je zelf willen kijken? Bol.com heeft een algemene bedank cadeaus pagina opgezet zodat je zelf kunt shoppen.

1) Chocolade of ander lekker eten

Alle verpleegkundigen, maar ook kraamverzorgers en verloskundigen vinden het fijn om eten te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere chocolade. Een doosje Merci, bonbons of Ferroro kan namelijk al een leuk en lekker gebaar zijn. Bekijk hier de beste chocoladecadeaus van dit moment.

2) Een mooie bos bloemen

Bloemen, daar houden mensen van. Denk aan een mooie Calla, Gerbera, Tulpen of rozen bloemen.  Het is leuk om ze te krijgen omdat ze zo lekker ruiken. Daarnaast zijn ze kleurrijk waar je helemaal vrolijk van wordt. Immers worden bloemen vaker gebruikt om iemand te bedanken.

3) Geschenkset of douchepakketje

Bestel een prachtige geschenkset voor vrouwen of mannen. Vaak bevat het doucheschuim, bodyscrub, body crème en een hair & body mist. Je kunt eventueel ook bruisballen kopen die je in het bad kan gooien. Het is een leuk cadeau en bedankje om te geven. Het heeft namelijk een heerlijke geur, dus wie maak je daar nou niet blij mee?

4) Persoonlijk kaartje

Soms krijg je meerdere kraamhulp medewerkers of verloskundigen. We begrijpen dat je ze soms niet allemaal (groots) kan bedanken. Je kunt eventueel het geboortekaartje naar de medewerkers sturen met daarin een handgeschreven boodschap waar je ze in bedankt. 

5) Flesje rode wijn of speciaal bier

Waar worden mensen blij van? Lekker eten is daar één van, maar een gezellig drankje ook. Je kunt altijd kijken naar een lekker flesje rode wijn of speciaal bier. Ze zullen op een positieve manier terugkijken op de periode!

6) Woodwick knisperende kaars

Je hebt ze vast wel eens gezien of gehoord, de knisperende kaars van Woodwick. Het is een heerlijk cadeau om te geven. In dit artikel hebben we alles geschreven over de WoodWick knisperende kaarsen.

7) Vraag zelf aan ze wat ze willen krijgen

Kraamverzorgers en verloskundigen krijgen vaker cadeautjes van mensen die bevallen zijn van een baby. Wellicht wil je een bedankje geven waar ze uiteindelijk ook iets aan hebben en waar ze blij van worden. Vind je het heel erg lastig? Vraag dan gewoon wat ze willen krijgen als bedankje. Ze zullen het zeker waarderen!  

8) Cadeaubon

Weet je echt niet wat je moet geven, maar wil je wel heel graag wat geven. Geef haar dan een cadeaubon. Je hebt bijvoorbeeld cadeaukaarten van grote platformen zoals bol.com. De verloskundige of kraamhulp kan dan zelf bepalen wat ze ervoor kopen. Hierdoor weet je zeker dat het in de smaak valt.

Je kunt ook een cadeaubon kopen waarin je misschien niet zo snel aan denkt. Denk bijvoorbeeld een bioscoopbon, plantenbon, restaurantbon of bladcadeau bon. 

Wel of geen cadeau voor de kraamzorg?

Ze stonden vaak altijd voor je klaar, de kraamzorg en de verloskundige(n). De verloskundige helpt je voor, tijdens en na je zwangerschap. Ze controleert niet alleen de gezondheid van jou en je baby, maar zij/hij was er ook om naar je te luisteren. Je kunt al je vragen, angsten en problemen met de verloskundige bespreken. Tenslotte heb je een bepaalde band met elkaar opgebouwd.

De kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamhulp assisteert de verloskundige bij de bevalling. Na de geboorte begeleiden en adviseren ze je over hoe je de baby zelfstandig kan verzorgen. Hierdoor kun je eraan wennen en na een loop van tijd kun je de dagelijkse werkzaamheden zelf oppakken. Tenslotte helpen ze je ook in het huis, ze verwennen je met een fijn ontbijt of maken het huis schoon.

Het is niet verplicht om de kraamzorg en verloskundigen (extra) te bedanken, ze doen immers ook hun werk. Toch geven ze hun ziel en zaligheid in de geboorte van je kind. Een kleinigheidje zullen ze daarom zeker waarderen. De kraamzorg/verloskundige wereld is immers klein, dus grote kans dat je ze vaker tegenkomt bij een ‘nieuwe’ geboorte. Soms kan een klein gebaar al genoeg zijn.