Hondjes op wielen maken het verhuizen makkelijk!

Verhuizen kan een zware klus zijn. Alle meubels en andere zware spullen moeten van het éne huis naar het andere huis gebracht worden. Wanneer je gaat verhuizen raden we iedereen aan om hondjes op wielen te gebruiken. Zo worden ze in de volksmond genoemd, maar hedendaags staan ze ook bekend als meubelrollers.

Deze hondjes op wielen worden ook veel gebruikt bij het opzetten van festivals, theater en andere evenementen. In dit artikel gaan we de beste transportmeubels voor je uitlichten zodat je het voor jezelf gemakkelijk maakt tijdens het verhuizen.

Top 3) Meubelrollers

Hieronder gaan we in op onze keuze als het gaat om meubelrollers. Dit hebben we gedaan aan de hand van de prijs/kwaliteit verhouding, specificaties en beoordelingen van klanten. Liever zelf shoppen? Bekijk dan hier alle hondjes met wielen.

1) Kreator KRT670001 Transporthulp – tot 200 kg

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve, maar goedkope meubelroller, dan raden we aan om te kijken naar deze van het merk Kreator. De meubelroller heeft een draagkracht van 200 kilo, genoeg voor de meeste meubels die je wilt verhuizen. We raden aan om altijd meerdere hondjes op wielen te gebruiken. Hierdoor kun je de uiteinden van een meubel op de hondjes plaatsen en ze vooruit drukken. Dit product scoort gemiddeld een 9 uit meer dan 30 reviews.

Kreator KRT670001 Transporthulp - tot 200 kg

17,99
Bol.com
as of 17 mei 2024 10:13

2) Nibor® Meubelroller Set 4x Meubeltransporter Trolley Transporthulp – 5 Delig Meubelverplaatser – Meubelglijders – Meubel Roller – Meubelhondje – 800kg + GRATIS E-Book

Deze NIBOR meubelroller set is iets duurder, maar daarvoor ontvang je wel vijf meubelrollers. Ze hebben een draagkracht van 150 kilo per stuk. Daarnaast ontvang je een meubellift. Hierdoor kun je in je eentje de meubels op de meubelroller plaatsen. Ze meubelrollers zijn vloervriendelijk: ze laten geen strepen of krassen achter op de vloer. Veel mensen gingen je al voor. Namelijk 100 mensen gaven een gemiddelde beoordeling van een 9. Kortom: een ontzettend handig product.

Nibor® Meubelroller Set 4x Meubeltransporter Trolley Transporthulp - 5 Delig Meubelverplaatser - Meubelglijders - Meubel Roller - Meubelhondje - 800kg + GRATIS E-Book

★★★★★
49,99
Bol.com
as of 17 mei 2024 10:13

3) Havion | Meubel Verplaats Set | Meubel Roller Set | 5 Delig | 250 KG | Verplaats Wasmachines, Bedden, Kasten, Etc Met Gemak!

Nog een set waar meerdere meubelrollers worden geleverd. Ze zijn iets kleiner dan de gemiddelde meubelroller. Echter ben je ook veel goedkoper uit. Ze hebben een draagvermogen van 250 KG. Bij deze set wordt ook een meubellift meegeleverd zodat je alleen de meubels kunt verplaatsen. Een goedkopere variant, maar wel ontzettend handig wanneer je gaat verhuizen.

Havion | Meubel Verplaats Set | Meubel Roller Set | 5 Delig | 250 KG | Verplaats Wasmachines, Bedden, Kasten, Etc Met Gemak!

★★★★★
22,99
Bol.com
as of 17 mei 2024 10:13

Waarom je een meubelroller moet kopen

Sommige dingen zijn gewoon ontzettend zwaar bij het verhuizen. Denk aan een bank of een zwaar massief eiken eettafel. Waarschijnlijk heb je het nieuwe huis helemaal omgetoverd tot een echt paradijs. Alles is geverfd en nieuw, dat wil je graag zo laten. Wanneer het zwaar is wil je snel op de plek zetten. Bij plekken waar het minder breed is (zoals gang of deuropening) is de kans groot dat je ergens tegen aanloopt. Gevolg: schade in je nieuwe woning of meubel.

Je kunt deze zware meubels op de meubelroller kopen. Dit is vooral ideaal bij kozijnen. Je hoeft dan alleen te drukken en klein beetje meesturen. Hierdoor bespaar je zelf veel moeite met het tillen en is de kans kleiner dat je iets beschadigd. Kortom, een win win situatie.

Waar komt de term ‘hondjes op wielen’ vandaan?

We kunnen niet precies achterhalen waar deze term vandaan komt. Zoals je weet heeft een hond vier poten en zijn ze vaak klein. Wellicht dat de term daar vandaan komt. Daarnaast werd er vroeger gebruikt gemaakt van een hondenkar om zware spullen te transporteren. Tenslotte is er een uitdrukking: ‘Komt men over de hond, dan komt men ook over de staart. Dit komt neer als: Het zware werk wordt licht door een hond te gebruiken. Welke waar is, daar zitten we nog steeds over te twisten.

Wat nog meer handig is bij het verhuizen

Je wilt dat het verhuizen zo soepel mogelijk loopt. Het is zonde dat je meubels, muren of kozijnen schade oplopen door de verhuizing. We hebben een aantal hulpmiddelen nog op een rij gezet zodat je goed voorbereid bent. Je kunt hier alles vinden voor het verhuizen.

1) Verhuizendozen

Eén van de grootste nachtmerries bij het verhuizen. Het is één grote chaos en al je accessoires voor de keuken, woonkamer, toilet en slaapkamer staan door elkaar. Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen hebt. Deze stevige verhuisdozen kun je mooi op elkaar stapelen en voorzien van een label. Hierdoor weet je zeker dat je alles terug kan vinden.

2) Verpakkingsmateriaal

Waarschijnlijk helpen andere mensen zoals vrienden en familie je bij het verhuizen. Ze zien het gewoon als een werkdag en willen je graag helpen. Toch gaan ze anders met je spullen om dan dat jij dat zelf doet. We raden aan om fragiele producten zoals potjes, borden en dergelijke goed te verpakken. Dit doe je met speciaal verpakkingsmateriaal.

3) Verhuisdeken

Ben je bang dat je dure eettafel schade oploopt bij het transport? Schaf dan een verhuisdeken aan. Ze staan ook wel bekend als opslagdekens. Ze zijn lekker groot en je weet zeker dat je meubels beschermd zijn bij de verhuizing. Daarnaast zijn ze ook goed te gebruiken voor de bescherming van je opslag.

4) Spanbaden

Wellicht transporteer je grote meubels zoals een bed, een bank en eetkamertafel. Zorg ervoor dat het goed vast staat, want je wilt niet dat de meubels in de bus of aanhanger beginnen te schuiven. Dit is gevaarlijk voor medeweggebruikers en daarnaast worden je meubels beschadigd. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen wel een spanband, maar wel even goed om rekening mee te houden.

5) Steekwagen

De steekwagen lijkt veel op een hondje op wielen. Ze zijn alleen iets breder en geven net iets meer stevigheid dan zo’n klein hondje. Ook een fijn hulpmiddel wanneer je gaat verhuizen naar een andere woning.

Veel succes met verhuizen of het opzetten van een evenement

 We hopen dat je nu meer weet over hondjes op wielen. Je kunt ze eventueel ook zelf maken met behulp van een aantal transportwielen. Je moet dan wel even zorgen voor een sterke plank waar je deze wielen aan kunt bevestigen. Neem rustig de tijd bij het verhuizen en maak gebruik van een meubelroller. Hierdoor voorkom je een hoop ellende en blijft het verhuizen leuk!