Top 3 | Stokpaard

Een hobby en sport dat is overgewaaid uit Finland: het stokpaard rijden. Het houdt in dat je rent met een paardenkop met een houten stok daaronder. Sinds een aantal jaar zie je ook steeds meer in Nederland. Ze worden ook veel gebruikt voor speelgoed voor kinderen. Sommige kinderen zijn zo gek van paarden dat er iedere dag wel mee willen spelen. Met een stokpaard kun jij als kind je eigen paard in huis halen. Het is ook nog eens goed voor de conditie.

In dit artikel vertellen we je graag meer over het stokpaard. We lichten onze top vier stokpaardjes voor je uit. Daarnaast geven we nog een aantal tips hoe je het speelgoed nog leuker kunt maken. Overigens geven we je ook een aantal tips waar je rekening mee moet houden als je een stokpaardje aanschaft.

Top 3) Leukste stokpaarden

Hieronder gaan we in op de leukste stokpaardjes. Natuurlijk heeft het heel veel met smaak te maken. Gelukkig zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en paardenhoofdjes. De lijst is gebaseerd op onze smaak, prijs/kwaliteit verhouding en de beoordelingen van klanten. Ontdek hier zelf alle stokpaarden.

1) Playwood – Stokpaard zwart met geluid

Dit stokpaardje van Playwood is onze favoriet. Dit komt voornamelijk door de prijs/kwaliteit verhouding van dit stokpaardje. Deze stokpaard is verkrijgbaar in vier verschillende paardjes. De totale lengte van dit stokpaardje is 95cm en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. De onderkant van de stok beschikt houten wielen die mee kunnen draaien. Hierdoor zit je soepeler op het paardje. Kers op de taart is dat deze stokpaard ook geluid kan maken. Er worden batterijen meegeleverd en je kunt deze makkelijk verwisselen. Zodra je op de oren drukt zal het paard een hinnik geluid maken. De reviews van dit stokpaardje zijn ook uitstekend. Het stokpaardje scoort een 9 uit meer dan 40 reviews.

Playwood - Stokpaard zwart met geluid

★★★★★
25,89
Bol.com
as of 16 april 2024 10:41

2) Byastrup Stokpaard Junior 30 x 15 x 68 cm Hout Gestippeld

Het leukste stokpaardje staat op naam van deze van Byastrup. Ze zijn wel iets duurder, maar beschikken over lang haar (lange manen). Deze kun je dus dagelijks kammen waardoor het voor kinderen echt een maatje wordt. Deze is verkrijgbaar in zes verschillende varianten: zwart, wit, grijs, blond en bruin. De stokpaard heeft een totale lengte van 68cm. Wanneer je veel gebruik wilt maken van hindernissen dan is dit een ideale lengte. Bij het merk Byastrup kun je ook allerlei accessoires aanschaffen voor de stokpaarden. Denk bijvoorbeeld aan een houten paardenverzorgingsset of een rozet die je op het paardje kunt plakken. Je zult er jarenlang plezier van beleven.

Byastrup Stokpaard Junior 30 x 15 x 68 cm Hout Gestippeld

★★★★★
47,00
Bol.com
as of 16 april 2024 10:41

3) Johntoy Stokpaard Met Geluid

Een ander stokpaard met geluid. Gallopeer met deze stokpaard door het huis en doe net alsof je op een echt paard rijdt. Deze stokpaard heeft een totale lengte van 95 centimeter. Deze variant scoort ook voornamelijk goed op prijs/kwaliteit verhouding en de beoordelingen van andere klanten. De stokpaard beschikt over een paarden geluid. Er wordt een batterij meegeleverd.

Johntoy Stokpaard Met Geluid

★★★★★
25,50
Bol.com
as of 16 april 2024 10:41

Kijk goed naar de lengte van het stokpaardje

We raden aan om goed te kijken naar de lengte van het stokpaardje. De meeste stokpaardjes zijn zo ongeveer 65cm of 95cm lang. Kijk daarbij goed naar de totale lengte van het stokpaardje. Bij sommige stokpaardjes wordt namelijk (ook) de lengte van de stok vermeld. Over het algemeen zijn stokpaardjes bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar.

We zien in veel reviews dat kinderen van drie rustig met een stokpaardje kunnen spelen van 95cm. Wil je ze veel binnen gebruiken? Dan is het wellicht verstandig om een variant te kopen van ongeveer 65 centimeter. Hiermee loop je minder risico dat kinderen iets omstoten of krassen maken op de muren. Een kortere variant is ook fijner als je veel gebruik wilt gaan maken van hindernissen. Je tikt dan minder snel een hindernis aan. Wil je als volwassene spelen met een stokpaard? Kijk dan naar een variant van minimaal 90cm.

Dressuur of racen?

Kinderen kunnen helemaal losgaan met een stokpaard. Je kunt namelijk ridders of cowboy spelen, maar ook manage naspelen. Kinderen kunnen buiten dressuur oefenen in de achtertuin. Overigens kun je er ook mee knuffelen. Als je een variant hebt lange manen dan kun je ze ook kammen en er hele dag mee knuffelen.

Er zijn ook NK wedstrijden op het gebied van dressuur. Je kunt ook over allerlei hindernissen springen. Het is dan wel van belang dat je een aantal hindernissen in huis haalt. Er zijn specifieke hindernissen verkrijgbaar, maar die zijn in onze ogen aan de dure kant. Je kunt daarom beter zelf je eigen hindernissen maken met eventueel een houten balk.  

Stokpaardje rijden is overgewaaid uit Finland

De trend is ongeveer vanaf 2017 overgewaaid uit Finland. Stokpaard wordt ook wel verstaan onder ‘Hobby Horse’. Stokpaard rijden is een (wereldwijde) georganiseerde sport. In Nederland worden er ook steeds meer wedstrijden georganiseerd en ze worden steeds meer een succes. Op YouTube kun je ook allerlei video’s vinden over deze sport. In 2016 deden ongeveer 10.000 mensen ‘Hobby Horse’ in Finland. Waarschijnlijk is dit getal in de afgelopen jaren steeds meer gegroeid.

Hoppelen op je stokpaard!

Met een stokpaardje kun je overal naar toe galopperen. We zien dat ons nichtje er ontzettend veel plezier van heeft. Grote voordeel is dat ze hun fantasie kwijt kunnen en daarnaast ook beweging krijgen. Het is stevig speelgoed en gaat lang mee. Overweeg wel goed of je er één wilt met geluid, of zonder. Het geluid kan voor volwassenen na loop van tijd een beetje irritant worden. Een leuk cadeau om te geven aan één van je kinderen!