Beste opvouwbare partytent

Je wilt even een lekker feestje geven in de tuin. Je wilt natuurlijk wel zorgen voor onderdak want anders kan de regen roet in het eten gooien. Je wilt graag een partytent opzetten, maar het enige nadeel hiervan is dat het lang duurt voordat je hem eenmaal in de benen hebt. Daarnaast heb je misschien wel ervaring dat ineens een aantal stokken verdwenen zijn, niet bepaald ideaal.

Je kunt dan ook kiezen voor een opvouwbare partytent. Deze heb je binnen no-time staan en afgebroken. In dit artikel gaan we in op de beste opvouwbare partytenten in onze ogen. Daarnaast geven we tips hoe je ze snel in de benen krijgt en gaan we in op een aantal alternatieven.

Top 2) Opvouwbare partytent

Een opvouwbare tent wordt ook wel verstaan onder een ‘Easy Up’ partytent of een inklapbare partytent. Hieronder lichten wij onze favoriete opvouwbare tenten voor je uit. Deze lijst is opgesteld aan de hand van eigen ervaring, prijs/kwaliteit verhouding, waterdichtheid, beoordelingen van klanten en het opzetgemak. Je kunt hier zelf alle opvouwbare partytenten ontdekken.

Tekst loopt door onder de producten

1) LifeGoods Partytent – 3×3 m – Easy Up – Opvouwbaar – Waterdicht – Draagtas met Wieltjes – Beige

We vinden het persoonlijk belangrijk dat wee normale en eerlijke prijs betalen voor een kwalitatieve opvouwbare partytent. Het moet zijn werk doen en we verwachten geen speciale functies. Wanneer jij dit ook hebt, dan raden we aan om te kijken naar de LifeGoods Easy Up Partytent.

Deze opvouwbare partytent zet je in no-time op. De partytent is al in elkaar gezet, je moet alleen de harmonica uitklappen. Dit doe je door simpelweg door met de poten (tegelijkertijd) naar achteren te lopen. Vervolgens kun je de poten vastklikken met de drukknop. Tenslotte bevestig je het doek aan het frame en met behulp van de meegeleverde zandzakken en scheerlijnen zet je de partytent vast. Dit is ook afhankelijk van het weer of dit noodzakelijk is, maar wordt wel altijd aangeraden.

Deze opvouwbare partytent is uitstekend en heeft een grootte van drie bij drie meter. Met behulp van de opbergzak hou je de partytent mooi en kun je er jarenlang van genieten. Deze variant is ook verkrijgbaar waar er afneembare zijkanten mee worden geleverd. Hierdoor maak je de partytent winddicht. De opvouwbare partytent is verkrijgbaar in de kleuren: beige, grijs, blauw en wit. Alles wordt meegeleverd om je partytent neer te zetten als een huis. Daarnaast is hij bestendig tegen een harde regenbui, wat ook niet onbelangrijk is.

LifeGoods Partytent - 3x3 m - Easy Up - Opvouwbaar - Waterdicht - Draagtas met Wieltjes - Beige

★★★★★
169,99
Bol.com
as of 9 juli 2024 15:59

2) Easy up 3x3m grijs luxe zonder zijwanden partytent opvouwbaar

Heb je liever een goedkopere variant? Kijk dan naar deze variant. Deze partytent is eenvoudig op te zetten. Je kunt hem alleen opzetten, maar fijnste is als je dit met zijn tweeën doet. Deze partytent is minder stevig dan onze nummer 1, alleen je betaald er ook aanzienlijk minder geld voor.

Het doek van deze opvouwbare partytent is afgewerkt met een speciale pvc-coating waardoor die waterdicht is. Bij deze grootte kunnen ongeveer 8 tot 12 personen onder de tent staan. Je kunt de opvouwbare partytent afstellen op de gewenste hoogte. Er worden vier gewichtszakken meegeleverd zodat je inklapbare partytent niet zomaar wegwaait. Over het algemeen zijn klanten ook tevreden over deze inklapbare partytent.

Easy up 3x3m grijs luxe zonder zijwanden partytent opvouwbaar

★★★★★
92,00
Bol.com
as of 9 juli 2024 15:59

Let goed op de lengte en breedte van de inklapbare partytent

De grootte van de partytent is essentieel als je er één gaat aanschaffen. Wanneer je een tuinfeestje gaat geven wil je natuurlijk wel dat iedereen droog kan staan als het gaat regenen. Daarnaast moet de partytent ook passen in tuin. De meest gekozen maat is 3 bij 3 meter. Echter heb je ook inklapbare partytenten in andere maten zoals 3 bij 4, 3 bij 6 en 4 bij 4. Bij de meeste webshops heb je handige filters waarmee je kunt filteren op eigenschappen. Met behulp van deze filters vind jij in een mum van tijd de partytent dat bij jou past.

Op deze manier zet je een opvouwbare partytent op

Zoals aangegeven zet je heel eenvoudig een opvouwbare partytent op. We raden aan om dit met zijn tweeën te doen, maar als je er handigheid in krijgt kun je dit ook alleen doen. Er staan ook allerlei video’s op YouTube waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit doet. Volg de onderstaande stappen om de inklapbare partytent op te zetten.

  1. Haal de partytent eerst uit de meegeleverde tas.
  2. Zet de opvouwbare partytent met het frame op de poten.
  3. Trek vervolgens alle poten uit elkaar. Wellicht kan er een lipje zijn wat de poten bij elkaar houdt, maak deze dan eerst even los.
  4. Trek het frame halverwege uit (nog niet maximaal dus). Daarmee zorg je ervoor dat je het doek makkelijk over het dak heen kunt halen.
  5. Trek het doek over de inklapbare partytent heen. Zorg ervoor dat de hoeken van het doek precies op de hoeken van de partytent vallen.
  6. Trek vervolgens het frame maximaal uit zodat je het doek op spanning krijgt.
  7. Schuif vervolgens de poten aan de onderkant uit op de gewenste hoogte.
  8. Tenslotte kun je opvouwbare partytent verankeren met haringen of verzwaringszakken.
  9. Fluitje van een cent, de partytent staat binnen 2 minuten!

Opvouwbare partytent huren of kopen?

Enige nadeel van een partytent is dat je hem vaak maar één of twee keer in het jaar gebruikt. Je kunt ook overwegen om een partytent te huren, maar dit is vaak financieel niet voordelig. Vaak kost het huren van een partytent al snel €50,- euro per dag. Je moet hem vaak dan ook nog ophalen en weer netjes afleveren. Zelf er één aanschaffen en een aantal keer gebruiken ben je al snel financieel voordeliger. Overtuigd om er één aan te schaffen? Bedenk je dan wel even goed dat partytent (opgevouwd) nog aardig veel ruimte in beslag neemt. Het is dus wel van belang dat je de ruimte hebt om er één op te bergen.

Kiezen tussen een opvouwbare partytent of een normale partytent?

Een inklapbare partytent is ideaal voor momenten wanneer je niet heel veel tijd hebt om een partytent op te zetten. Daarnaast is het ideaal voor mensen die niet heel handig zijn met de handen. Je hebt de partytent binnen no-time staan en je kunt hem ook heel eenvoudig weer afbreken. Het is dan ook ideaal als je zo’n partytent in de schuur hebt liggen en onverwachts een regenbui komt. Echter zijn ze wel bedoeld voor een tijdelijke overkapping.

Wil je een partytent gebruiken voor een permanente overkapping? Dan raden we aan om te kijken naar een normale partytent. Deze zijn namelijk net iets steviger door het frame wat je in elkaar moet klikken. Als je een inklapbare partytent permanent gebruikt, dan zal het dak eerder bezwijken onder de druk. Hou hier goed rekening mee wanneer je een inklapbare partytent gaat aanschaffen.

Succes met het opzetten van je inklapbare partytent

Hopelijk ben je helemaal overtuigd van de inklapbare partytenten. We wensen je heel veel plezier met het opzetten van zo’n partytent. Wanneer je er niet uit komt, kijk dan vooral even op YouTube. Er staan talloze video’s online zodat je een beter beeld krijgt van deze speciale tenten. Je hebt hem zo staan, dus daar wordt iedereen blij van. Je feestje kan doorgaan en iedereen staat droog. Veel plezier met de party. Onlangs schreven we ook een artikel over een oprolbare tuinslang, opvouwbare reistas, inklapbaar bad, opvouwbare bbq en opvouwbaar bureau.