Kleuren op nummer voor volwassenen

Met een potlood en een wit papier kun je al je creatief kwijt. Het is namelijk ontzettend leuk om iets te tekenen of in te kleuren. Na loop van tijd wordt je schilderij of tekening steeds completer en kun je gaan werken aan het eindresultaat. Kleuren op nummer voor volwassenen is de laatste jaren echt weer een trend geworden.

Het is namelijk ontzettend rustgevend en een leuke hobby voor in je vrijetijd. In dit artikel lichten we de leukste boeken uit voor kleuren op nummer, speciaal voor volwassenen. Daarnaast gaan we dieper in op diamond painting, een soortgelijk fenomeen dat de laatste jaren veel gedaan wordt door volwassenen. Tenslotte lichten we alle hulpmiddelen uit zodat je goed aan de slag kan met deze tekeningen.

De leukste boeken voor kleuren op nummer voor volwassenen

Deze boeken worden ook wel kleurpuzzels genoemd. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Dit hebben we onder andere gedaan door te kijken naar de dikte van het papier, de tekeningen, prijs/kwaliteit en de beoordelingen van klanten. Het is leuke hobby voor de donkere dagen. Zelf alle kleuren op nummer voor volwassenen boeken ontdekken? Ga dan direct door naar de webshop.

1) Kleuren op nummer

Dit boek is de populairste variant als het gaat om kleuren op nummer voor volwassenen. Alle tekeningen hebben een A4 formaat. Naar mate je de hokjes hebt ingevuld, hoe meer je de tekening tot leven ziet komen. Je kunt de hokjes invullen met een potlood, stift, verf of fineliner. De tekeningen zijn wel een uitdaging, maar het werkt wel ontspannend.

Dit kleurboek scoort een beoordeling van een 9 uit meer dan 135 reviews. Het grote voordeel is dat de bladzijdes stevig zijn en het met een stift niet doordrukt. Het leuke is dat je van tevoren niet weet wat je gaat tekenen, dat maakt het extra leuk. De prijs/kwaliteit verhouding is fantastisch, dus dit is onze beste aanrader. Het boek bestaat overigens uit 96 bladzijden.

Kleuren op nummer

★★★★★
12,50
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

2) Deel 2: Kleuren op nummer – Dieren editie

Hou je van dieren en vind je ze leuk om te tekenen? Dan is deze kleuren op nummer editie echt iets voor jou. Dit boek bestaat uit 30 prachtige dieren. Alle tekeningen zijn van A4 formaat, net zoals de voorgaande variant. Daarnaast zijn ze allemaal enkelbedrukt, hierdoor heb je geen last dat ze doordrukken. Let wel goed op dat de vakjes en nummers redelijk klein zijn. Het is daarom wel belangrijk dat je goed kunt zien of de beschikking hebt over een bril. Net zoals de voorgaande krijgt dit kleurboek veel positieve reviews. Een aanrader in onze ogen!

Kleuren op nummer 2

★★★★★
12,50
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

3) Deel 3: Kleuren op nummer – Skyline editie

De opvolger van deel 2, deel 3 is van dezelfde ontwerper en skylines staan hier centraal. Als je alle vakjes op de juiste wijze hebt ingevuld, dan krijg je een ontzettend mooie skyline te zien. Je zult verbluft zijn van het resultaat dat je gemaakt hebt. Het is een boek waar je urenlang mee kunt vermaken. Maak je hoofd even leeg en teken een aantal vakjes in. Dit boek bestaat uit 30 tekeningen. We zien zelfs in de beoordelingen dat klanten het boek vaker hebben aangeschaft. Kortom: een aanrader voor een betaalbare prijs.

Kleuren op nummer 3

★★★★★
16,99
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

4) Deel 5: kleuren op nummer – Winter wonderland

We slaan deel 4 – kunstwerken even over, want deze viel bij ons niet zo goed in de smaak. Wij tekenen vaak in de winterperiode. Lekker warm bij de kachel te genieten van de open haard en een boekje om te tekenen. Deze variant gaat daar op in: winter wonderland editie. Net zoals de anderen mag je verwachten dat het papier dik is en niet doordrukt.

Kleuren op nummer 5

★★★★★
12,50
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

5) Kleuren op Nummer voor Volwassenen | Alle Boeken | Inclusief Bijpassende Potloden

Wil je een compleet pakket met kleuren op nummer voor volwassenen? Kijk dan naar dit exemplaar. Bij dit product ontvang je drie verschillende boeken met in totaal 111 kleurplaten. Het unieke is dat je ook 48 grafische kleurpotloden erbij ontvangt. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste kleuren in huis hebt en je kunt een tijdje verder met dit pakket.

Kleuren op Nummer voor Volwassenen | Alle Boeken | Inclusief Bijpassende Potloden | Kleurboek voor volwassenen | Kleuren op Numm3r | Color by Number | Kleurrijk Holland! | Kleurrijk België | Buntes Deutschland | Kleurpotloden voor Volwassenen

★★★★★
44,99
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

Hulpmiddelen voor het kleuren op nummer

Wil je het professioneel aanpakken? Schaf dan een aantal handige gadgets aan die het kleuren comfortabeler of leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide set van kleurtjes, vergrootglas, gummen, potloodslijper en lessenaar. Hier kun je alle tekenaccessoires vinden.

Kleurpotloden

Bij kleuren op nummer heb je allerlei verschillende kleurtjes nodig. Het is daarom fijn als je de beschikking hebt over allerlei kleuren. Want hoe meer verschillende kleurtjes je kunt gebruiken, hoe mooier de tekening. Je hebt hele sets met allerlei verschillende kleurpotloden.

Tekenstiften

Je kunt ook stiften gebruiken bij het kleuren op nummer. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een set met 30 of 40 kleuren. De meeste kleurstiften zijn geurloos en drogen niet zo snel uit. Je hebt geen last van afgebroken punten en ze zorgen ervoor dat de tekening fantastisch wordt. Lees ons artikel met goede stiften voor volwassenen.

Vergrootglas

Het klinkt misschien gek, maar de nummers op de kleurplaten zijn soms ontzettend klein. Het is daarom bijvoorbeeld lastig te zijn of het nummer 6 of 8 staat. Het zou zonde zijn als je de verkeerde kleur inkleurt. Met behulp van een vergrootglas kun je de nummers beter zien en wordt het eindresultaat mooier. Dit is vooral geschikt voor mensen die niet heel goed meer kunnen zien.

Gum en puntenslijper

Ook cliché, maar dit heb je wel echt nodig bij het tekenen. Een tekengum zorgt ervoor dat je dingen ongedaan kunt maken, bijvoorbeeld het inkleuren van een verkeerde kleur. De puntenslijper zorgt ervoor dat je weer een strakke punt krijgt van je potlood. Hierdoor kun je de vakjes mooier inkleuren.

Lessenaar

Bepaalde volwassenen hebben last van de rug. Hierdoor is het niet heel fijn om voorovergebogen te vakjes te tekenen op kleur. Er zijn handige workstations beschikbaar, ook wel bekend als een lessenaar. Uit de reviews zien we dat ze voldoen aan de verwachtingen.

Workstation 50 x 75 cm lessenaar ezel

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 12 juli 2024 14:04

Kleuren op nummer kleurplaat zelf eerst uitprinten

Wil je het eerst zelf proberen voordat je een kleurboek aanschaft? Er zijn ook gratis kleurplaten online beschikbaar. Je moet ze dan zelf even uitprinten met een printer. Enige nadeel is dat het papier vaak iets minder dik is, waardoor het door kan drukken. Zoek bij Google afbeeldingen simpelweg op ‘kleuren op nummer’ of ‘color on number online’ en je ziet een aantal exemplaren voorbijkomen. Toch raden we aan om een boek aan te schaffen.

Een soort van kleuren op nummer: diamond painting

Ben je al bekend met het fenomeen diamond painting? Dit lijkt heel veel op kleuren op nummer. In plaats dat je het inkleurt met een stift of een potlood, leg je kleine diamantjes op kleur neer in een bepaald vak. Dit doe je met een speciale diamond painting pen. Ze zijn wel duurder, maar je kunt er ontzettend leuke schilderijen of kaarten mee maken. Als je wilt beginnen met diamond painting, dan raden we aan om een aantal dingen aan te schaffen.

Diamond painting frame

Het allerbelangrijkste bij diamond painting: het frame en de bijhorende diamantjes. Het mooiste aan diamond painting is dat je de mooiste schilderijen er mee kunt maken. Het is één van de leukste hobby’s voor creatievelingen. Je kunt kiezen tussen dieren, landschappen, skylines, bloemen, kaarten en ga zo maar door.

Sorteerdoos

Een sorteerdoos is een must have bij diamond painting. Op deze manier zorg je ervoor dat steentjes niet overal her en der liggen. Je kunt de steentjes op kleur sorteren. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste kleur pakt. De vakjes hebben genoeg ruimte om alle steentjes in te bewaren.

Diamond painting roller

Zorg ervoor dat de steentjes op de juiste wijze blijven liggen. Dit doe je met behulp van een diamond painting roller. Met deze plaklaag blijven alle diamantjes op de juiste plek zitten.  Zo kun je het kunstwerk zonder zorgen ophangen aan de muur. Een fijne tool bij opkomende steentjes.

Hopelijk weet je nu alles over kleuren op nummer voor volwassenen

We hopen oprecht dat je nu meer te weten bent gekomen over het kleuren op nummer voor volwassenen. Lijkt het je toch niet wat? Er zijn ook boeken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je bepaalde dingen kunt tekenen. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van dieren, het tekenen van mensen of tekenen van cartoons. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het leren tekenen.