Goede stiften voor volwassenen

Met een aantal stiften kun je hele leuke en mooie dingen maken. We zien dat tekenen nog een ontzettend populaire hobby is onder volwassenen. Het is dan wel belangrijk dat je beschikt over een set van kwalitatieve stiften.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende stiften voor volwassenen. Daarnaast hebben we onze keuze op een rijtje als het gaat om deze kleurstiften. Overigens hebben we ook nog een aantal andere tips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier met lezen!

Top 3) Beste stiften voor volwassenen

Hieronder gaan we in op de beste stiften voor volwassenen. We hebben er een aantal getest, kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding en de reviews van klanten.

1) STABILO Pen 68 – Premium Viltstift – Metalen Etui – 30 Verschillende Kleuren

Wanneer je op zoek bent naar kwalitatieve en premium viltstiften, dan is dit één van de beste keuzes. Dit komt door een aantal redenen. Allereerst worden er in dit pakket 30 verschillende stiften geleverd met daarin de kleuren die je het meest gebruikt. Stabilo is één van de marktleiders als het gaat om schrijven, tekenen en kleuren. We kennen wellicht allemaal de stabilo pen van vroeger nog.

Wanneer je een stift gebruikt kun je de dop op de achterkant zetten. Hierdoor raak je de dop van de stift nooit kwijt. De kleuren zijn egaal. Hierdoor heb je dus niet dat één kleur donkerder is dan een andere kleur. De inkt droogt snel, hierdoor heb je geen last dat je hand vol onder de kleuren komt. Deze pennen hebben relatief een dunne punt waardoor je mooie dingen kunt tekenen. Gemiddeld krijgt deze vilstiften pakket van Stabilo een 9,4 uit meer dan 235 reviews. Kortom: een aanrader voor wanneer je op zoek bent naar kwalitatieve stiften. Bekijk hier alle Stabilo Pen 68 pakketten.

+ Dunne(re) punt (1mm)

+ Ideaal voor strakke lijnen en kleinere oppervlakten

+ Hoge kwaliteit, eerlijke prijs.

+ Verkrijgbaar in sets van 30 en 40

+ Beste keus voor volwassenen

+ Gemiddelde beoordeling van een 9,4 uit 235 reviews

STABILO Pen 68 - Premium Viltstift - Metalen Etui - 40 Verschillende Kleuren

★★★★★
33,21
Bol.com
as of 9 mei 2024 08:20

2) STABILO Power – Viltstift – Tot 8 Weken Zonder Dop – Etui Met 30 Kleuren

Mocht je op zoek zijn naar iets stiften met een dikkere punt, dan moet je Stabilo Power versie hebben. Dit is vooral ideaal wanneer je grotere oppervlaktes wilt (in)tekenen. We zien in de reviews dat deze stiften niet alleen bij kinderen in smaak vallen, maar ook voornamelijk bij volwassenen.

Dit komt voornamelijk door de kwaliteit dat Stabilo kan leveren. Je betaald in verhouding een eerlijke prijs voor deze stiften waar je lang van kunt genieten. De stiften drogen niet snel uit. Je kunt zelfs 8 weken de dop er af laten zonder dat ze uitdrogen. Net zoals de vorige heeft de Stabilo Power ook ontzettend goede reviews. Al sinds 2015 scoort dit product een beoordeling 9 uit meer dan 325 reviews.

+ Medium punt (2mm)

+ Ideaal bij het kleuren van grotere oppervlakten

+ Scherpe prijs

+ Verkrijgbaar in sets van 6 en 30

+ Gemiddelde beoordeling van 9 uit 325 reviews

STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop - Etui Met 30 Kleuren

★★★★★
8,91
Bol.com
as of 9 mei 2024 08:20

3) Bruynzeel Expression blik 25 super viltstiften – met witte wis-stift

Zoals aangegeven is Stabilo echt de betere als het gaat om viltstiften. Ga je kijken naar één van de concurrent, dan kom je als snel bij Bruynzeel uit. Met deze stiften kun je zowel dunne als dikke lijnen tekenen. Met een speciale witte stift kun je een gedeelte afdekken waardoor je er niet met een andere kleur overheen kan. Deze set is speciaal gemaakt voor volwassenen die ervan houden om creatief bezig te zijn. Mocht je dus op zoek zijn naar een goed alternatief merk, kijk dan vooral even tussen de Bruynzeel stiften voor volwassenen.

Bruynzeel Expression blik 25 super viltstiften - met witte wis-stift

18,95
Bol.com
as of 9 mei 2024 08:20

Stiften of potloden?

Wanneer jezelf iets gaat tekenen, dan is het van belang om jezelf goed af te vragen welk gereedschap je gaat gebruiken. Eén van de meest voorkomende vragen wanneer je een stift of een potlood moet gebruiken. Ieder schrijfgerei heeft zijn eigen voor en nadelen.

Stift

Stiften hebben het voordeel dat je er direct mee aan de slag kunt. Ze geven een iets dikkere en vollere kleur dan bijvoorbeeld een potlood. Ze zijn overigens verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur. Nadeel van een stift is dat ze uit kunnen drogen wanneer je de dop voor langere tijd er niet meer op hebt. Daarnaast kunnen ze eventueel doordrukken op bepaald papier en geven ze eventueel kleur af wanneer je er met de hand overheen wrijft.

Potlood

Potloden geven vrijwel niets af. Ze hebben een dunnere punt waarmee je kaarsrechte dunne lijnen kan trekken. Grote voordeel is dat je met een potlood nog dingen kan uitgummen wanneer je net niet tevreden bent over het resultaat. Nadeel van potloden is dat de punt kan afbreken en je soms de puntenslijper moet gebruiken voor een scherpe punt. Hier komt wel wat troep vanaf, maar dit kun je eenvoudig opvangen met een bakje. Ze zijn goedkoop en kunnen niet uitdrogen.

Hoe moet je stiften bewaren?

Het allerbelangrijkste is dat je de stiften zoveel mogelijk bij elkaar bewaard. Dit kan in een organizer zijn, maar ook in een grote etui of de verpakking waar de stiften in worden geleverd. Het mooiste is dat je ze geordend hebt op kleur.

Het is van belang dat je de gebruiksaanwijzingen goed opvolgt. Daarin staat namelijk exact beschreven op welke wijze je ze moet bewaren. Vaak is het handig om de stiften op de kop te bewaren. De dop van de stift dus naar beneden. Hierdoor weet je zeker dat ze niet uitdrogen. Daarnaast zijn er ook veel stiften die horizontaal bewaard moeten worden. Het is verstandig om de gebruiksaanwijzing goed te bestuderen.

Zo zorg je ervoor dat stiften niet door drukken

Het is natuurlijk ontzettend zonde dat stiften doordrukken. We raden aan om onze top drie te bekijken. Deze stiften drukken namelijk niet door. Daarnaast kun je eventueel ook een los papier pakken en er een (oude) krant onder stoppen. Op deze manier beschadig je niet je mooie eetkamertafel.

Mocht je dit niet zo wenselijk vinden, kijk dan naar marker papier. Dit is zwaarder papier en heeft een glad, plat oppervlak zodat het niet door kan drukken. Je ziet dit papier ook vaak terug in vergaderzalen wanneer er iets op geschreven moet worden. Dit papier werkt het beste in combinatie met een aquamarkers of alcohol markers.

Veel plezier met de stiften voor volwassenen!

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden over speciale stiften voor volwassenen. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over dit onderwerp. Mocht je nog meer van het onderwerp willen afweten, neem dan gerust contact met ons op. Overigens hebben we onlangs ook een artikel geschreven over kleuren op nummer voor volwassenen. Ideaal wanneer je goede stiften gaat kopen!