Globebar: een wereldbol met drank

Een unieke manier om je drank te bewaren is in een globebar. Een globebar staat ook wel bekend als een wereldbol met drank. Het is een echte eye-catcher voor in huis. Deze (houten) wereldbollen met klep zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en prijsklassen.

We begrijpen dat je niet elk dag een globebar aanschaft. We gaan in dit artikel je meer vertellen over deze unieke meubel. We laten onze keuzes zien als het gaat om de wereldbollen met drank. Elke globebar heeft namelijk zijn eigen design en eigenschappen. Daarnaast gaan we in op een aantal alternatieven. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt over globebars. Onlangs schreven we ook een artikel met de leukste bardecoratie voor je eigen kroeg.

Onze top 4) Wereldbol met drank

Heb jij ook liefde voor drank? Dan mag een globebar niet ontbreken in je huis. Je dure whiskey moet natuurlijk op een unieke manier bewaard worden. We gaan hieronder in op onze keuzes globebars. Dit is gebasseerd op onze smaak, prijs/kwaliteit en beoordelingen van klanten.

1) Brulo Wereldbol Globe bar – Wijnrek – ⌀ 33 cm – Bruin – Vespucci

Wanneer je op zoek bent naar een wereldbol waar je drank in kunt opslaan, dan raden we aan om deze van Brulo eens te bekijken. Je kunt hier alle globebars van Brulo bekijken. Een leuke globebar voor een uitstekende prijs. Deze variant is verkrijgbaar in 20 verschillende soorten. Deze variant is 88cm hoog. De breedte totaal is 44.2cm. De wereldbol die in het meubel is verwerkt is 33cm breed.

Deze globebar beschikt over kaarten die gebaseerd zijn op de 17e eeuw. Daarnaast beschikt de wereldbol over allerlei versieringen van belangrijke gebouwen, dieren en schepen. Deze elementen zal je terugvinden aan de binnenkant en buitenkant van de wereldbol. Je kunt ongeveer 3 à 4 flessen drank kwijt in de bol, maar dit is ook afhankelijk van de type fles drank. Daarnaast kun je onderin op het plateau ook nog een aantal flessen kwijt. Een leuke eyecatcher om in de woonkamer te plaatsen.

Dit merk heeft zowel een uitvoering waar de wereldbol een diameter heeft van 33cm, 36cm en 45cm. Hoe groter de diameter van de wereldbol, hoe grotere flessen erin kunnen. Heb je grote whiskey flessen? Dan raden we aan om te kijken naar een 36 of 45cm variant. Check eventueel het aantal centimeters dat je in de kast hebt staan.

Brulo Wereldbol Globe bar - Wijnrek - ⌀ 33 cm - Bruin - Vespucci

★★★★★
119,00
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:48

2) Costway – Wijnrek – Globebar – Wijnbar – Wereldbol bar – ⌀ 45 cm – Bruin

Persoonlijk zijn we van een houten wereldbol. Voor ons mag de kleur dan ook echt bruin zijn zoals we dat van hout zijn gewend. Hierdoor zien de tekeningen en de wereldkaart er nog mooier uit. Daarom zien we deze globebar van het merk Costway aan als een goede nummer 2.

Deze wereldbol waar je drank in kunt zetten is verkrijgbaar in drie soorten. Ze hebben allemaal een donkere bruine kleur. Daarnaast zitten de verschillen onder deze varianten vooral in de diameters. Hoe breder het meubel, hoe meer je betaalt. Het heeft een geweldige retro-look. De vier massief houten poten zorgen voor de stabiliteit. Je kunt de wereldbol makkelijk schoonmaken met een zachte doek.

Costway - Wijnrek - Globebar - Wijnbar - Wereldbol bar - ⌀ 45 cm - Bruin

149,00
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:48

3) vidaXL – Dressoir Globebar Columbus 47 cm 60774

VidaXL staat bekend om producten aan te bieden voor een scherpe prijs. Deze producten voldoen ook aan de kwaliteit wat je mag verwachten. We willen je daarom ook laten overwegen om eens te kijken naar deze wereldbol met drank.

Deze globebar heeft in de afgelopen jaren al een aantal reviews verzameld. De score uit 14 beoordeling komt uit op een 8,5. De globebar heeft een wereldbol diameter van 36cm. Klanten zijn vooral lovend over de kwaliteit, vormgeving, de kleur en de prijs/kwaliteit verhouding.

vidaXL - Dressoir Globebar Columbus 47 cm 60774

★★★★★
158,99
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:48

4) Zoffoli Minerva barglobe

Het merk zoffoli staat bekend om de kwalitatieve barglobes. Deze luxe wereldbollen worden ontworpen en gefabriceerd in Italië. Ze worden gefabriceerd vanuit kostbare en geselecteerde grondstoffen. Je kunt gewoon zien dat ze aan elk detail hebben gedacht. Zofolli is al sinds 1949 actief in deze markt.

Dat ze de specialist zijn op het gebied van barglobes kun je ook terugzien in de prijs. Ze zijn in verhouding veel duurder dan de andere varianten. Je ziet dit wel terug in de kwaliteit van de wereldbol. Voornamelijk in de tekeningen kun je elk detail zien. Er is ruimte voor vier flessen in de wereldbol, op de plaat onderin kunnen 9 flessen staan. Ontdek hier alle barglobes van het merk Zofolli.

Zoffoli Minerva Safari Barglobe op wielen

239,00
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:48

Alternatieven voor een globebar

Twijfel je nog over een globebar in je woonkamer? Dan willen we je graag kennis laten maken met een aantal alternatieven die ook veel worden gebruikt op drank op te slaan. Hopelijk kunnen we je met onze ideeën inspireren.

Flessenrek meubel of voor aan de muur.

In woonkamers zie je ook veel flessenrekken staan. Hier kun je ook allerlei wijnflessen en andere drankflessen in bewaren. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan industrieel of meer een houten kleur. Ze zijn overigens ook verkrijgbaar in verschillende groottes. Is je muur nog een beetje kaal? Dan kun je ook kiezen om een flessenrek aan de muur te bevestigen.

Whiskeykaraffen

Met een whiskey karaf kun je whiskey bewaren. Ze zien er heel sjiek en fraai uit. Je kunt ze bijvoorbeeld ergens neerzetten op een bijzettafeltje. De whiskey blijft net zolang goed dan wanneer je het in een normale fles hebt. Met een whiskey karaf krijg je een uniek gevoel bij het drinken van whiskey. We zien dat deze accessoire ook ontzettend veel reviews krijgen op platformen zoals bol.com, daarmee kun je concluderen dat ze populair zijn.

Losse wereldbol

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een losse (houten) wereldbol. Hiermee creëer je hetzelfde effect, alleen je kunt er geen drank in opslaan. Het grote voordeel is dat ze veel goedkoper zijn dan de wereldbollen waar je drank in kunt opslaan. Gelukkig zijn er verschillende varianten verkrijgbaar.

Tip: Zorg dat de wereldbol bij het interieur van je woning past

Ga je toch voor een wereldbol met drank? Dat kunnen we ook heel goed begrijpen. We willen je graag wel meegeven dat het belangrijk is dat de wereldbol past bij het interieur van je huis. Als we naar een globebar kijken, dan komt er een robuust en mannelijk gevoel naar boven.

Veel succes met de zoektocht naar een geschikte wereldbol met drank!

We hopen dat je met behulp van dit artikel iets meer weet over een globebar. We hebben het hele internet afgestruind naar de beste globebars. Echter merken we dat het aanbod niet extreem groot is. Als je er één gaat bestellen, dan raden we aan om ze bestellen op een grote platform zoals bol.com of Amazon. Bij deze platformen kun je namelijk de globebars kosteloos retourneren. We wensen je veel succes met de zoektocht naar een globebar dat bij jou past!