Kun je met PayPal betalen bij bol.com?

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Boeken, kleding, gadgets of eten. Bijna alles wat je kunt bedenken kun je kopen op dit grote platform. Veel mensen beginnen daarom ook de zoektocht op bol.com naar de producten die ze willen kopen.

Je kunt via verschillende betaalmethoden je bestelling afronden op het platform. Echter hebben ze een machtpositie opgebouwd waardoor ze een beperkt aanbod aan betaalmethoden aanbieden. In dit artikel gaan we in op de verschillende betaalmethoden en hoe je eventueel alsnog met een bepaalde methode kunt betalen die ze standaard niet aanbieden.

Kun je met PayPal betalen bij bol.com?

PayPal is een onlinesysteem waarmee je snel en makkelijk internetaankopen kunt betalen.

Bol.com biedt de betaalmethode PayPal niet aan in de webshop. Je kunt de bestelling betalen met iDeal, achteraf-betalen, creditcard of de Belgische methode bancontact. Dit komt omdat deze betaalmethoden allemaal ‘gratis’ zijn. Iets verder in dit artikel gaan we daar dieper op in.

Hoe je alsnog met PayPal bij bol kan betalen

Wees niet getreurd, gelukkig is er een omleiding waardoor je alsnog met PayPal bij bol.com kan betalen. We weten niet hoelang deze optie mogelijk is, maar het is de moeite waard om het te proberen.

Het gouden middel is daarin de cadeaukaart van bol.com. Het is de kunst om een webshop te vinden waar je een bol.com cadeaukaart kan kopen die de betaalmethode PayPal methode aanbieden. Momenteel biedt bijvoorbeeld de webshop kaartdirect deze methode aan. Hierdoor betaal je indirect met PayPal bij de grote web gigant. Volg de onderstaande stappen.

  1. Zoek een webshop op waar je een bol.com cadeaukaart kan aanschaffen. Kijk of ze de betaalmethode PayPal aanbieden.
  2. Schaf bij de webshop een bol.com cadeaukaart aan. Bij sommige webshops krijg je direct na betaling een e-mail met daarin de code voor de cadeaukaart. Andere webshops sturen fysiek een cadeaukaart op. De voorkeur gaat uit naar een code die je krijgt via de e-mail zodat je direct kunt betalen.
  3. Zoek de producten op bij bol.com en rond de bestelling af.
  4. Voer de cadeaukaart in.

Echter zitten er wel een aantal nadelen aan deze methode. Wanneer je bijvoorbeeld een product wil bestellen van €12,95, dan heb je een cadeaukaart nodig van €25,-. Wanneer je betaalt, zal de resterende 12,05 als tegoed in je bol.com account blijven staan.

PayPal is daarnaast een ‘dure’ betaalmethode voor webshops, daarom zie je dat veel Nederlandse webshops deze methode niet aanbieden. Als ze deze methode wel aanbieden, dan brengen ze vaak extra kosten hiervoor in rekening. Hierdoor kan je bestelling een paar euro duurder worden.

Huh, betalen voor een betaalmethode?

Ja, het is echt waar. Als jij een betaling doet, dan verloopt dit via een dienst (provider). Deze dienst moet ook het systeem onderhouden/verbeteren en daardoor geld verdienen. Dit gebeurt bij vrijwel iedere betaling. Ook wanneer je een pinbetaling uitvoert in de supermarkt. Een pin transactie kost gemiddeld €0,05 tot en met €0,20.

Dit gebeurt dus ook bij PayPal. Echter zijn de kosten zo hoog dat het voor webshops niet aantrekkelijk is om deze betaalmethode gratis aan te bieden. Een PayPal bestelling kost zo €0,35 per transactie + 3,4% van de bestelling. Betaal je dus een bestelling van €50,- met PayPal, dan moet de webshop €2,05 aan PayPal betalen. Je kunt dus voorstellen dat dit een beste kostenpost kan zijn wanneer duizenden bestelling per maand via PayPal wordt betaald.

Daarom pushen de meeste webshops je naar iDeal betaalmethode. De kosten zijn hier namelijk veel lager en wordt het veel meer gebruikt in Nederland. De gemiddelde iDeal kosten per transactie liggen ongeveer tussen de €0,25 en €0,35 cent. Dit is dus veel goedkoper dan PayPal!