Meer dan 14 leuke golf cadeaus vind je hier!

Golfen, een balsport waarbij je een kleine, harde bal met een golfclub in een hole (gat) moet slaan. Golf vergt zowel lichamelijk als mentale inspanning. Het is een leuke sport die door diverse doelgroepen wordt gespeeld. Bijvoorbeeld ouderen, die genieten van hun pensioen, of jongeren, die lekker ontspannend op zondag een balletje willen slaan. Het is lastig om een leuk en uniek golf cadeau te vinden. In dit artikel gaan we je een eindje op weg helpen. We raden aan om het gehele artikel te lezen, waardoor je zeker weet dat je alle golf cadeaus hebt gezien. Veel succes met het zoeken van het juiste cadeau!

Leuke golf cadeaus staan voor je klaar!

We hebben rekening gehouden met zowel de beginnende golfer als de ervaren golfer. Hou er daarnaast rekening mee dat de sport golf een relatief dure sport is, maar gelukkig zijn er ook betaalbare golf cadeaus die je kunt geven aan een golfliefhebber. 

1) Golf boeken

Als beginnende golfer kan je het golfregelexamen halen. Het examen is bedoeld om beginnende golfers veilig te laten spelen en dat ze de basisregels kennen. Wanneer je eenmaal het examen hebt behaald, dan blijft het certificaat onbeperkt geldig. Het is daarom leuk om een golf boek aan te schaffen waardoor je de sport beter leert kennen. Daarnaast leggen ze in bepaalde boeken uit hoe je de perfecte swing kan leren.

2) Golf Swing Trainer

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat is een spreekwoord wat veel beginnende golfers zullen horen. De swing is één van de belangrijkste onderdelen van het golfen. Wanneer je de swing verkeerd aanleert zal je eerder last krijgen van blessures en zal de kwaliteit van het golfen niet verbeteren. Met behulp van een Golfswing corrector zorg je ervoor dat de elleboog recht blijft bij de swing. Het helpt je uiteindelijk om je swing te verbeteren.

3) Golf chipping net

Ook dit artikel wordt geschaald onder trainingsmateriaal. Als je golf wilt oefenen, dan moet je vaak naar de golfbaan. Met behulp van een golf chipping set kun je de chips in je achtertuin oefenen. Met een handige golfkooi kun je effectief je skills trainen. Het is een leuk cadeau om aan een beginnende golfer te geven.  

4) Balmarker

In de golfwereld heeft iedereen een balmarker. De balmarker wordt gebruikt in de putting green: dit is het (mooie gemaaide deel) dat dicht bij de hole ligt. Wanneer je met meerdere mensen speelt, dan is het niet de bedoeling dat je tegen een andere golfbal aan kan slaan. Voornamelijk, wanneer je aan het putten bent (je bent bijna bij de hole) mag er geen andere bal in de weg liggen. Diegene die niet aan de beurt is raapt zijn eigen bal op, maar je moet wel precies weten waar je de bal hebt opgeraapt. Dit doe je met behulp van een zogenaamde balmarker. Wanneer jij aan de beurt bent leg je de bal weer op de plek en raap je de balmarker weer op. Nu kun je proberen om de bal te putten!

5) Golf tees

Een golf tee is gemaakt van plastic of van hout. Het steekt iets uit de grond vanaf de afslagplaats. Je legt de golfbal op de golf tee. Op deze manier komt de golfbal hoger van de grond, waardoor je hem makkelijker kan raken. Daarnaast heb je minder weerstand waardoor je de bal veel harder kan slaan. Enige nadeel, zo’n golf tee wil nog wel eens kapotgaan. Daardoor is het een ideaal cadeau voor een golfer!

6) Golfballen

Wanneer je zelf de golfbaan op gaat, dan heb je eigen ballen nodig. Je raakt ze nog wel eens kwijt. Wanneer je wilt oefenen op het afslaan van de bal, dan is het handig dat je beschikt over heel veel ballen. Je gaat namelijk niet na elke keer afslaan de bal ophalen. Je hebt nooit een tekort aan golfballen. Kijk goed naar de reviews zodat je weet hoe andere golfers over de golfballen denken.

7) Markeer je eigen ballen

 Golfballen zijn aardig duur en je hebt er redelijk wat nodig. Op de golfbaan zijn er extreem veel verschillende golfballen, ook van andere mensen. Ze zijn allemaal wit en het is moeilijk om te herkennen van wie welke bal is. Je ziet daarom vaak dat er Golfbal stempel wordt gekocht als cadeau. Met behulp van deze set kun je ‘tekenen’ op de golfbal. Hierdoor herken je de bal meteen en weet je dat die van jou is.

8) Golfbalpick-ups

De echte golfliefhebbers zorgen dat ze alles bij de hand hebben. Een mooie gadget voor het golfen is daarom de golfbalpick-ups. Vooral als beginner sla je nog wel eens perongeluk de bal in de bosjes. Experts slaan nog wel eens een bal in de vijver. Een golfbal pick up zijn compacte hengels en kun je uitschuiven tot wel twee meter. Je hebt ook speciale pickups voor wanneer je de bal in het gat hebt geslagen, ideaal voor oudere mensen.

9) Luxe schoonmaakborstel voor je clubs

Ja, ook golfclubs hebben onderhoud nodig. Doordat je in het gras de ballen slaat kunnen de golfclubs vies worden. Een luxe schoonmaakborstel zou je zelf niet zo snel kopen, maar het is wel een ideaal golf cadeau. De speciale borstels zorgen ervoor dat je overal goed bij kan komen en hiermee de golfclubs weer mooi schoon krijgt. Je hebt immers ook speciale golf handdoeken. Met een schone club sla je namelijk veel verder en beter, een ideaal cadeau.

10) Golf Rangefinder

Hoe verder we in dit artikel komen, hoe serieuzer de cadeaus worden. Deze rangefinder is namelijk een cadeau voor de echte professional. Je hebt verschillende clubs, elk voor een specifieke afstand. Met behulp van een rangefinder kun je zien hoeveel meter je moet slaan richting de hole. Hierdoor kun je beter bepalen welke club je nodig bent en hoe hard je moet slaan. Bij de meeste rangefinders wordt er een opbergtas meegeleverd en kun ze opladen met behulp van een oplaadkabel.

11) Golfhorloges

De echte professionals dragen een speciaal golfhorloge. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Op het horloge kun je namelijk zien hoe ver je nog van de hole bent. Hierdoor weet je exact welke club je nodig bent en hoe hard je moet slaan. Aan het begin is het natuurlijk even wennen, maar na een loop van tijd zal je er blij mee zijn.

12) Golfkleding

Golfen is een chiqué sport. Je ziet dit ook voornamelijk in de kleren die ze dragen. Een geblokte golfbroek kan daarbij niet ontbreken. Of wat denk je van een nette blouse of polo? Dit zie je vaak bij de tennis terug. Daarnaast dragen veel golfers een pet zodat ze het beter kunnen overzien wanneer de zon schijnt. Een ideaal cadeau voor golfers zijn de golftruien en de golfvesten, het kan namelijk nog wel eens koud worden. Je doet natuurlijk geen jas aan omdat je de vrijheid nodig bent bij je swing. Golfhandschoenen zorgen er tenslotte voor meer grip!

13) Golfclubs

Je mag maximaal 14 clubs meenemen bij het golfen. Elke club staat voor een bepaalde afstand. Als beginner heb je ongeveer zeven clubs nodig. Je kunt ook gehele golfclubs sets kopen waardoor je alles in één keer in huis hebt. Kijk daarnaast ook goed naar golftrolley, dit heb je nodig om alles mee te kunnen nemen. Wellicht kun je dit beter gezamenlijk uitzoeken met de jarige job.

14) Golf op het toilet

Ben je meer op zoek naar een grappig cadeau? Kijk dan eens naar een kleine golfset waarmee je kunt spelen op het toilet. Overigens zie je deze golfsets ook wel eens op kantoor. In de kleinste kamer van het huis kun je dan je golfskills verbeteren. Alles wat je nodig bent wordt geleverd in de set.

Veel succes met het uitzoeken van het golf cadeau

Hopelijk heb je een passend golf cadeau kunnen vinden. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je ook altijd aan de jarige job vragen wat hij of zij graag wil krijgen voor de verjaardag. Je kunt altijd aangeven dat je bepaalde items zoals golfballen in overweging hebt genomen, maar niet weet wat zijn favoriet ballen zijn. Maar laten we heel eerlijk zijn: elk golf cadeau is al goed!