Top 4 | De beste camping wasmachines

Even heerlijk naar de camping, één van de mooiste momenten van het jaar. Lekker met de caravan op pad of even in de tent kamperen. Het is fijn om even in de buitenwereld te zijn. Nergens aan denken en vakantie vieren!

Echter heb je vaak geen wasmachine bij de hand op de camping. Want hoe krijg je de kleren schoon als je op de camping bent? In dit artikel gaan we je alles vertellen over camping wasmachines. Deze wasmachines worden ook wel mini-wasmachines genoemd. Gelukkig zijn er ook alternatieven, daar gaan we je ook meer over vertellen in dit artikel.

De beste camping wasmachines van dit moment

Allereerst gaan we in op de beste camping wasmachines, ze lijken op een emmer. We hebben voornamelijk gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast kijken we naar het gemak, de grootte en beoordelingen van klanten. Eerlijk is eerlijk, het is een fantastische gadget om op de camping bij je te hebben.

1) Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge – Kleine camping wasmachine – met Bovenlader

Ben je op zoek naar een degelijke kleine wasmachine voor de camping? Dan is het zeker weten de moeite waard om deze eens te bekijken van het merk Lowander. Het heeft een prima prijs en de kwaliteit is prima. Binnen 15 minuten heb je maximaal 3 kilo wasgoed gewassen. Nadat het wasgoed is gewassen kun je het laten drogen met de ingebouwde centrifuge. De bak is licht van gewicht, compact en energiezuinig. Ideaal voor wanneer je op vakantie gaat. Dit blijkt uit de positieve reviews die andere klanten hebben gegeven. Kortom: alles wat je nodig bent voor het wassen van je kleding vind je in deze kleine wasmachine.

Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge - Kleine camping wasmachine - met Bovenlader

★★★★★
69,99
Bol.com
as of 15 september 2024 19:37

2) Adler AD8051 wasmachine, wit/blauw

De bestseller op het grote platform Amazon: de Adler AD8051. Je moet dit product niet gaan vergelijken met een volautomatische wasmachine, dan kom je bedrogen uit. Je legt eenvoudig je wasgoed in het apparaat. Vervolgens leg je iets waspoeder middel in de kleine wasmachine. Vervolgens kun je met behulp van een emmer water in de wasmachine stoppen. Dit hoeft niet allemaal heet water te zijn, maar minimaal 1/5 van het water is wel gewenst. Vervolgens kun je de timer zetten op 10 minuten. De camping wasmachine zal vervolgens beginnen met het proces. Nadat de wasmachine klaar is kun je met het tuitje het vieze water verwijderen. Je kunt het wasgoed vervolgens op een rekje hangen, maar ook droog krijgen met de ingebouwde centrifuge. Een ideaal hulpmiddel voor op de camping voor een keurige prijs.

3) George Napoli Mini Wasmachine – Inclusief Afstandsbediening – 2kg Wascapaciteit

Gebruikers van dit apparaat noemen het ‘een geinig’ ding. Maar het doet wat het moet doen: je kleren schoonmaken. Je kunt dit apparaat ook gebruiken voor het afwassen van je borden en glazen. Dat is natuurlijk ook ideaal wanneer je op de camping staat met je tent of caravan.

Je kunt dit apparaat aan de zijkant van een simpele emmer of bak plaatsen. Vervolgens stop je het wasgoed, water en waspoeder in de bak. Vervolgens zet je het apparaat aan en zorgt ervoor dat je kleren of vaat schoon wordt. Je kunt het apparaat opladen met behulp van een micro usb stekker.

George Napoli Mini Wasmachine - Inclusief Afstandsbediening - 2kg Wascapaciteit

★★★★★
35,95
Bol.com
as of 15 september 2024 19:37

4) De keuze van de ANWB: Salora mini wasmachine

En tenslotte de keuze van de ANWB: de Salori Mini wasmachine die ook veel gebruikt wordt op camping. In principe lijkt het veel op de bovenstaande, maar zijn ze net iets qua design mooier afgewerkt. Door het compacte formaat worden ze ook veel gebruikt in studentenhuizen. De recensies zijn wisselvallig van dit product. Je betaald iets meer, maar dan heb je wel een degelijk apparaat. We raden dit product aan wanneer je er elke week gebruik van wilt maken.

Salora WMR5350 - Wasmachine - Compact - Recreatie - Studenten

★★★★★
115,00
Bol.com
as of 15 september 2024 19:37

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camping wasmachine

Je schaft niet iedere dag een camping wasmachine aan. We willen je graag daarom graag helpen bij de aanschaf daarvan. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kopen van een camping wasmachine.

Gewicht en grootte

Eén van de belangrijkste onderdelen van een wasmachine op de camping: het gewicht en de grootte. Je hebt natuurlijk niet heel ruimte in de caravan of auto. Het is daarom belangrijk dat hij niet te groot en te zwaar is. Hou dus rekening met de ruimte die je hebt.

Het aantal kilo’s wasgoed

Met hoeveel mensen ga je op vakantie? Hoeveel wasgoed ben je van plan om te gaan wassen? Dat zijn twee belangrijke vragen die je moet stellen wanneer je een wasmachine gaat aanschaffen. Over het algemeen heb je mini wasmachines waar je 2 á 5 kilo wasgoed per keer kunt wassen.

Met droger of zonder

Je hebt mini wasmachines met centrifuge en zonder. Een centrifuge is een ander woord voor een droger. Dit is handig, maar geen must natuurlijk. Dit komt omdat je vaak de kleren op de camping laat drogen met behulp van een droogrek. Vaak zijn deze centrifuges niet de beste.

Handmatig of elektrisch

Je hebt handmatige en elektrische wasmachines. Soms ga je kamperen op een plek waar je geen elektriciteit hebt. Dan is een handmatige wasmachine ideaal. Je kunt ook kiezen voor een elektrische wasmachine op de camping. Let dan even goed op het aantal wattage, want het zal niet de eerste keer zijn dat de stoppen erdoor vliegen.

Prijs/kwaliteit

En tenslotte is de prijs/kwaliteit verhouding. Je wilt natuurlijk een eerlijke prijs betalen voor je wasmachine voor op de camping. We raden aan om naar de beoordelingen te kijken van het product. Kijk ook op meerdere webshops naar ervaringen van klanten. Zo krijg je een goed beeld van de prestaties van het product. Bekijk hier onder een aantal mini wasmachines.

Alternatieven voor een wasmachine caravan

Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieven voor een wasmachine op de caravan. Hieronder lees je daar meer over.

Maak gebruik van de wasmachine op de camping zelf

Steeds meer campings beschikken over een wasserette. Als je schone kleren belangrijk vindt, ga dan op zoek naar een camping die wasmachines hebben staan. Ga bijvoorbeeld naar de website van de ANWB. Daar heb je een specifiek filter met ‘Wasmachine op de camping’.

Een wasmachine op de camping werkt heel simpel. Vaak moet je een muntje kopen of afhalen bij de receptie. Vervolgens stop je het wasgoed in de wasmachine. Zodra alles in de wasmachine is, kun je het muntje in het kastje van de wasmachine stoppen. Vervolgens zal de wasmachine beginnen met draaien.

Zoek een wasserette in de buurt

Geen wasserette op de camping? Wees niet getreurd! Je kunt ook altijd op zoek naar een wasserette in de buurt. In vrijwel iedere grote stad zit een wasserette. Ze wassen het voor je en je hebt de keuze om het te laten strijken. Je betaalt waarschijnlijk wel iets meer, maar dan heb je het wasgoed wel weer mooi schoon.

Neem genoeg kleren mee

Eerlijk is eerlijk, kijk even om je heen op de camping; niet iedereen heeft zijn mooiste kleren aangetrokken. Je bent immers aan het genieten van je vrije tijd. Je ziet daarom dat veel mannen en jongens de hele dagen in de zwembroek lopen. Want als het mooi weer is, dan zoeken we vaak het water op. Je kunt daarom misschien beter iets meer kleren meenemen dan normaal. Zo kun je eventueel het wasgoed opsparen en wanneer je weer thuis bent gaan wassen. Als je dan toch te kort komt, dan kan je altijd nog een wasserette op zoeken.