Smalle zitverhoger voor in de auto, een handig item!

Probeer je drie kinderen op de achterbank van je auto te plaatsen? Waarschijnlijk heb je dan gemerkt dat de keuze voor een stoelverhoger heel belangrijk is in deze situatie omdat de ruimte beperkt is. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de smalle zitverhogers zodat je makkelijker een keuze kunt maken. In deze pagina vind je ook een lijst met daarin de beste smalle zitverhogers van dit moment. Daarnaast gaan we in hoe je de kids kunt vermaken op de achterbank!

De regels met betrekking tot een autostoel voor in de auto  

Volgens de rijksoverheid moeten kinderen tot en met 1,35 meter in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Dit moet altijd, het maakt daarin niet of je kind nou in je eigen auto zit of van iemand anders. Een babyautostoeltje, kinderautostoeltje, of een zittingsverhoger vallen onder een autokinderzitje.

Smalle zitverhogers worden voor één doel gebruikt. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat de gordel op de juiste manier is geplaatst: laag over de heupen en over de borstkast. Als je een ongeluk krijgt, vangen de sterke structuren van onze lichaam zoals de borst en bekken de klap op. Wanneer je de gordel op de verkeerde plek hebt kunnen kwetsbare organen eerder schade oplopen, wat we zoveel mogelijk willen voorkomen.

Goed om rekening mee te houden

  • Ga je op vakantie? De regels kunnen per land verschillen. Zo moeten kinderen tot en met 1,50 meter in een autokinderzitje zitten. Check dit even voordat je op reis gaat.
  • In Nederland is er één uitzondering op deze regel. Ga je met drie kinderen op pad? Dan is het heel lastig om drie zitverhogers op de achterbank te plaatsen. De overheid heeft daarom gezegd dat kinderen vanaf 3 jaar dan met de autogordel vervoerd mogen worden. Het is wel belangrijk dat de autogordel voor de borst van je kind loopt. Daarom raden we dan aan om een smalle stoelverhoger te gebruiken zonder rugleuning voor het 3e kind, want dat past vaak wel.

Smalle zitverhoger met, of zonder rugleuning?

Je hebt twee soorten zitverhogers: één met rugleuning en zonder. Over het algemeen is een zitverhoger met rugleuning veiliger dan zonder rugleuning. Vooral wanneer je een botsing krijgt vanaf de zijkant. Mocht je kind niet meer in een zit willen of te groot is geworden, dan raden we een smalle zitverhoger aan zonder rugleuning.

De beste smalle zitverhogers zonder rugleuning

Is je kind iets ouder geworden of wil je drie kids op de achterbank plaatsen? Dan wordt er een zitverhoger zonder rugleuning aangeraden. Het is namelijk bijna onmogelijk om drie zitverhogers met rugleuning naast elkaar te zetten. Over het algemeen zijn de zitverhogers zonder rugleuning smaller dan diegene met rugleuning. We raden de onderstaande zitverhogers zonder rugleuning aan. Denk overigens ook aan de gordelgeleiders voor je kind!

1) Titaniumbaby – Zitverhoger Booster iSafety! Groep 2,3

Deze Zitverhoger booster iSafety zonder rugleuning is een betaalbare koop en doet wat het moet doen. Ze zijn geschikt voor kinderen van drie tot en met 12 jaar. Door het compacte formaat en het lichte gewicht is de zitverhoger makkelijk op te bergen. Kortom, een fraai design, betaalbare prijs, comfortabel en handig in gebruik. Uit de honderd reviews scoort deze zitverhoger een gemiddelde beoordeling van een 9. Klanten zijn vooral lovend over de prijs, de smalheid en zitconfort.

Titaniumbaby - Zitverhoger Booster iSafety! Groep 2,3

★★★★★
18,95
Bol.com
as of 15 juni 2024 23:52

2) BubbleBum – Inflatable Child’s Safety Booster Seat – Zwart

Als je twee zitverhogers met rugleuning aan de raamkanten hebt, dan heb je bijna geen ruimte meer in de midden. Mocht je de smalheid belangrijk vinden, kijk dan even naar deze variant van BubbleBum. Ze specialiseren zich voornamelijk op de smalheid van de zitverhogers.

De zitverhoger kun je opblazen. Je kunt de verhoger ook opvouwen waardoor je hem eenvoudig kan opbergen. De BubbleBum is 32 centimer breed, waardoor de kans groot is dat hij in de midden past. Dit is voornamelijk ideaal wanneer je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld in Spanje bent, dan kun je moeilijk telkens een normale zitverhoger meenemen. Deze kun je in de tas opbergen, simpel opblazen en vervolgens kan je kind ook mee in de taxi.

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Zwart

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 15 juni 2024 23:52

3) Kinderzitje – Stoelverhoger

Ben je op zoek naar een prima (smal) zitje maar wil je hier niet teveel aan geld uitgeven? Kijk dan naar dit zwarte kinderzitje. Het past prima tussen twee andere autostoelen op de achterbank. In de beoordelingen spreken klanten voornamelijk over de fijne prijs en de smalheid van het zitje. Het zitje wordt gebruikt voor kinderen van allerlei leeftijden.

Kinderzitje - Stoelverhoger

★★★★★
17,95
Bol.com
as of 15 juni 2024 23:52

De beste en smalste zitverhoger met rugleuning van dit moment: Maxi Cosi RodiFix

We weten dat deze smalle zitverhogers met rugleuning niet budgetvriendelijk zijn, maar als je op zoek bent naar zitverhogers die zich onderscheiden in de smalheid, dan heb je (helaas) niet heel veel keuze. Na veel reviews, vragen te hebben gesteld en het (internationaal) het internet hebben afgestruind, kunnen we zeggen dat de Maxi Cosi RodiFix Stoelverhoger de smalste en beste is. Als deze RodiFix variant niet past, dan past hoogstwaarschijnlijk geen enkele andere smalle zitverhoger met rugleuning.

Het is een beste investering, maar dan heb je wel één van de beste zitverhogers voor je kind. Dit blijkt ook uit extreem viel reviews over deze smalle zitverhoger. Zo scoort het momenteel een 9,4 op bol.com uit 306 verschillende reviews. Op Amazon scoort het ook een 9,4 op basis van meer dan 1500 reviews.

Naast de smalheid, beschikt het ook over fantastische specificaties. Je kunt de hoofdsteun en rugleuning verstellen zodat je hem aan kan passen wanneer je kind is gegroeid. Daarnaast heeft Maxi Cosi een patent op de AirProtect technologie. Deze technologie verminderd het risico op hoofdletsel met 20%. Het kinderstoeltje absorbeert de schok naar de hoofdsteun bij een botsing. Overigens wordt je kind ook beschermd bij botsingen vanaf de zijkant.

De maxi-cosi kun je in meerdere comfortabele ligposities plaatsen. Dit is ideaal wanneer je een lange autorit maakt zodat je zoon of dochter kan slapen. De stoel is makkelijk te bevestigen en net zo makkelijk er weer uit te krijgen met behulp van de iso-fix haken. De stoel is van lichtgewicht materiaal en niet zwaar. De zitting is lekker zacht waardoor het een comfortabele smalle zitverhoger is. Door de uitsparingen loopt de gordel mooi af en op de juiste plek. 

Kortom, een uitstekende smalle stoelverhoger voor je kind in de auto. Deze maxi-cosi is geschikt voor kinderen van 15 tot en met 36 kilo. Het heeft een ANWB score gekregen van goed (+). Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Authentic Grey

★★★★★
169,99
149,99
Bol.com
as of 15 juni 2024 23:52

Tip: kijk naar de specificaties van de (smalle) autostoeltjes

We raden aan om naar de specificaties van de autostoeltjes te kijken. Je bent eenmaal op zoek naar een stoelverhoger die smal is. De specificaties kun je vaak onderaan op de productpagina’s vinden. Vaak staan ook de lengte, breedte en hoogte van het product vermeld. Mocht je er echt over twijfelen of het past, probeer het dan gewoon uit. Bij sommige webwinkels kun je de producten kosteloos omruilen of retourneren.

Met deze essentiële accessoires vermaak jij de kids op de achterbank

Het is soms voor kinderen lastig om heel lang in de auto te zitten. Het is wellicht warm of saai. We raden daarom aan om je goed voor te bereiden op een autorit. Wellicht kunnen deze accessoires je daar bij helpen.

Gordelgeleider

Een must have als je kinderen op de achterbank laat zitten. Je kind is waarschijnlijk niet zo groot. De normale gordel is gemaakt voor volwassenen die met het hoofd tegen het hoofdkussen komen. Een gordelgeleider zorgt voor dat de gordel niet meer in de hals van je kind snijdt. Je kunt natuurlijk ook een gordelhoes gebruiken, maar een gordelgeleider is in onze ogen beter. We zien dat ze vaak samen worden gekocht met een zitverhoger.

Safety Belt Solution - Gordelgeleider

★★★★★
19,85
Bol.com
as of 15 juni 2024 23:52

Tablet houder voor in de auto

Veel kinderen kunnen zich urenlang vermaken met de tablet. Ze kunnen spelletjes spelen of video’s bekijken. Wellicht is het handig om een aantal Netflix series of films te downloaden voor kinderen. Met behulp van een tablet houder voor in de auto hebben ze altijd stabiel beeld. Je kunt deze tablet houder bevestigen aan de steun van de autostoel.

Koptelefoon voor kinderen

Nu wil je misschien niet heletijd naar de ‘herrie’ luisteren van je kinderen. Er zijn op bol.com koptelefoons beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor kinderen. Je kunt ze verkrijgen in een leuke print zoals Mario of Paw Patrol. Uniek aan deze koptelefoons is dat er een volumebegrenzing op zit. Ideaal voor een autovakantie.

Zonnescherm

Zorg dat je kinderen optimaal kunnen genieten op de achterbank. Wanneer je op autovakantie gaat, dan ga je waarschijnlijk naar de warme landen waar de zon schijnt. Met behulp van een zonnescherm schijnt de zon niet fel in de ogen. Hierdoor kunnen ze gewoon lekker spelen op de achterbank.

Veel succes met het reizen met je kids!

Hopelijk ben je nu een stuk wijzer geworden over smalle stoelverhogers. Mocht het echt niet passen, overweeg dan om te kijken naar een nieuwe (grotere) auto. Je ziet dat sommige ouders kiezen voor een zeven persoons auto, omdat het gezin simpelweg te groot is geworden.