Placemat voor een ronde tafel

De ronde eettafel is één van de meest voorkomende meubels in ons huishouden. Het primaire doel is om er te kunnen dineren. Echter wordt het ook vaak gebruikt voor het spelen van spelletjes of voor een borrel. Onze grote angst is dat de hitte van de borden of etensresten het tafelblad aantasten. Hoogste tijd om een placemat aan te schaffen voor je ronde tafel. In dit artikel lichten we onze keuzes uit en gaan we dieper in op een aantal alternatieven.

Top 3) Placemat voor ronde tafel

Vierkante placemats zijn vaak niet ideaal op een ronde tafel. Dit komt omdat de onderkant een ronding heeft en daardoor kan de placemat iets uitsteken. Gelukkig zijn daar oplossingen voor bedacht en deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.

1) Placemats ROND – Placemat – 4 STUKS – Rond – 38 cm – Luxe – onderlegger

Onze voorkeur gaat uit naar een ronde placemat op een ronde tafel. Deze placemats komen in een set van vier en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. We hechten veel waarde aan het design. We omschrijven deze placemat als ‘chique’ en ‘stoer’. Ze zijn van goede kwaliteit en je kunt ze eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Inmiddels scoort deze placemat set een 9,2 uit 13 verschillende reviews. Kortom, een uitstekende keuze als het gaat om een placemat voor een ronde tafel.

Placemats ROND - Placemat - 4 STUKS - Rond - 38 cm - Luxe - onderlegger - Mint groen

★★★★★
14,15
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

2) Westmark Set van 4 placemats, Ø 38 cm, polypropyleen, grijs, Saleen-collectie: Circle

Deze set van Westmark is ook een uitstekende variant. Net zoals onze nummer 1 heeft deze een diameter van 38 centimeter. Je hebt dan genoeg ruimte om er een bord op te kunnen plaatsen met daarbij mes, vork en lepel. Deze variant is verkrijgbaar in meerdere kleuren en komt in een set van vier. Je kunt de placemat eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding ook uitstekend!  

Westmark Set van 4 placemats, Ø 38 cm, polypropyleen, grijs, Saleen-collectie: Circle

★★★★★
17,99
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

3) KitchenLove Placemats Set van 6 – Vilt Stof – 31 x 38 cm – Anti Slip Placemat – Hittebestendig – Rond – Zwart

Een ovalen placemat is handiger bij een ovalen tafel. Neem bijvoorbeeld deze van KitchenLove. Het unieke aan deze set is dat je er zelfs ook zes glasonderzetters en zes bestekhoesjes erbij krijgt. Met deze set kun je indruk maken op je familie. Voordelig is dat ze hittebestendig zijn en beschikken over antislip materiaal. Ze zijn makkelijk schoon te houden.

KitchenLove Placemats Set van 6 - Vilt Stof - 31 x 38 cm - Anti Slip Placemat - Hittebestendig - Rond - Zwart

★★★★★
24,95
Bol.com
as of 9 mei 2024 09:10

Ovale of ronde tafel?

Ovale en ronde tafels zijn steeds populairder geworden. Dit komt omdat er gemiddeld meer mensen kunnen aanschuiven en je elkaar makkelijker aan kunt kijken. Daarom vinden veel mensen een ronde of ovalen tafel gezelliger dan een rechte tafel. Als het gaat om placemats, dan raden we aan om te kijken naar de vorm. Heb je een ronde tafel? Kies dan voor een ronde placemat. Heb je een ovalen tafel? Dan zullen we eerder voor een ovalen placemat gaan.

Alternatief: tafelkleed

Je kunt natuurlijk altijd de tafelkleed als alternatief gebruiken. Een tafelkleed kun je op maat bestellen en zijn verkrijgbaar in verschillende printjes. Het enige nadeel is dat het altijd meer moeite kost om op te bergen dan een placemat. Daarnaast moet je genoeg ruimte hebben om zo’n tafelkleed te kunnen opbergen.

Accessoires die je ronde tafel afmaken

Maak je ronde tafel helemaal af met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan accessoires die je op tafel kunt zetten, maar ook de lamp is een belangrijk onderdeel bij deze tafel. Hieronder gaan we daar dieper op in.

De tafellamp

Bij een ronde tafel zien we vaak ook een ronde lamp terug. Waarschijnlijk heb je de hanglamp wel eens gezien met meerdere glazen bollen. Deze lampen zijn momenteel ontzettend populair bij ronde tafels. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor één ronde hanglamp, dus de keuze is aan jou.

Accessoires

De accessoires op de tafel maken het net af. Je kunt er ontzettend veel op zetten. Denk bijvoorbeeld aan luxe onderzetters, waardoor je direct een onderzetter bij de hand hebt. Daarnaast kun je er ook bloemen of planten op de tafel zetten. Overigens zien we ook steeds kaarsen terug op tafel, vooral in de wintermaanden. Tenslotte zie je de fruitschaal ook vaak staan. Al deze elementen kun je wellicht op een mooie tafelschaal plaatsen.

Succes!

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over placemats voor ronde tafels. Wij halen zelf veel inspiratie uit Pinterest. Hierin zagen we ook dat inspiratie terug waarbij mensen gebruik maakten van een ronde placemat op een ronde tafel. We wensen je veel plezier met het decoreren van je tafel!