Top 3 | Inklapbare bureau

Sinds 2020 zijn we steeds meer (deels) thuis gaan werken. Het is van belang om thuis een goede werkplek te creëren zodat je volledig kan concentreren op het werk. Echter heeft niet iedereen genoeg ruimte voor een speciale werkkamer waar een groot bureau geplaatst kan worden. Gelukkig kan een inklapbaar bureau je daarbij helpen.

In dit artikel gaan we in op de verschillende oplossingen als het gaat om een opvouwbaar bureau. Het is overigens lastig om een goed bureau te vinden die je ook kunt inklappen.  Daarnaast lichten we onze favorieten uit, zodat je eventueel makkelijker een keuze kan maken. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Inklapbaar aan de wand of staand

Het is goed om te weten dat je eigenlijk twee soorten hebt als het gaat om een opvouwbaar/inklapbaar bureau. De meest gekozen variant is aan de wand, omdat dit vaak iets goedkoper is. Het nadeel is dat je de wand aan de muur kunt bevestigen. Een ‘normaal’ inklapbaar bureau kun je verplaatsen en op meerdere plekken neerzetten. Het is goed om daar alvast over na te denken welke voorkeur je hebt. 

Top 3) Inklapbaar bureau

We hebben onderzoek gedaan naar de fijnste inklapbare bureaus. Hieronder lichten we ze uit. We hebben deze lijst samengesteld aan de hand van reviews, prijs/kwaliteit en de eigenschappen.

1. LifeGoods Opklapbaar Bureau – met Kabelgoten – 100 x 75 x 50 cm – Hout/Staal – Bruin/Zwart

Onze voorkeur gaat uit naar het inklapbare bureau van het merk LifeGoods. Het merk staat bekend om zijn handige producten voor een betaalbare prijs. Je mag er dus ook vanuit gaan dat dit de beste optie is als het gaat om prijs/kwaliteit. Het doet wat het moet doen en is van degelijke kwaliteit.

Het bureau heeft een afmeting van 100 cm bij 50 cm. Dit is ruim genoeg om een laptop op te plaatsen. Door het metalen frame kan het 80kg dragen. De tafel is waterproof en krasbestendig, hierdoor kun je er lang van genieten.

Het grote voordeel is dat je deze inklapbare bureau overal neer kan zetten. Je kunt het bureau met twee simpele stappen opvouwen. Zo kun je het bureau eenvoudig onder het bed opbergen. Je hebt geen montage nodig om het bureau in elkaar te kunnen zetten. Andere klanten zijn ook lovend over dit bureau. Uit meer dan 40 reviews scoort het gemiddeld een 9,5!

LifeGoods Opklapbaar Bureau - met Kabelgoten - 100 x 75 x 50 cm - Hout/Staal - Bruin/Zwart

★★★★★
49,99
Bol.com
as of 3 juni 2023 15:46

2. Beckenbau – Wandtafel inklapbaar – Muur – Klaptafel – Inklapbare Tafel – 90x60cm – Ovaal- Zwart

Naast het normale inklapbare bureau, kun je ook een tafel aan de muur monteren. Wanneer je deze niet meer gebruikt klap je deze naar boven. Hierdoor neemt het nauwelijks ruimte in beslag. Het is wel van belang dat je een geschikte muur in huis hebt waar je het bureau aan kunt bevestigen. Het wordt daarom ook wel een wandbureau genoemd.

Het tafelblad is 90×60. Dit is een mooi formaat om je laptop op te kunnen zetten. Het bureau is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Er wordt een handleiding meegeleverd om het bureau aan de muur te kunnen monteren.

Beckenbau - Wandtafel inklapbaar - Klaptafel - Inklapbare Tafel - 90x60cm - Ovaal- Zwart

★★★★★
64,95
Bol.com
as of 3 juni 2023 15:46

3. VASAGLE Computertafel, inklapbaar bureau met 8 haken, werkstation, geen gereedschap nodig, industrieel design, voor thuiskantoor, laptop en pc, vintage bruin-zwart LWD42X

Toch gaat onze voorkeur uit naar een bureau die je niet aan de muur hoeft te bevestigen. Mocht je dus weinig ruimte hebben in je huis, dan is dit ook een prima inklapbaar bureau. Als je klaar bent met het werk vouw je hem samen en berg je hem op achter de kast of onder je bed.

Aan de zijkant zitten praktische haken. Hier kun je allerlei dingen aan hangen zoals een tasje of je sleutels. Het heeft een stabiele grip, dus je hoeft niet bang te zijn dat het bureau ineens omvalt. Een keuze om te overwegen als je op zoek bent naar een opvouwbaar bureau.

VASAGLE computertafel, opklapbaar bureau met 8 haken, werkstation, geen gereedschap nodig, industrieel design, voor thuiskantoor, laptop en pc, vintage bruin-zwart LWD42X

★★★★★
52,95
Bol.com
as of 3 juni 2023 15:46

Alternatief: Laptoptafel – Laptopstandaard – Schoottafel – Bedtafel – MDF Hout – Naturel – 60x40x28 cm

Wellicht misschien niet helemaal waar je naar op zoek bent, maar dit kan ook een alternatief zijn. Dit is geen bureau, maar een laptoptafel. Het voordeel van deze tafel is dat je hem in kunt klappen en niet veel ruimte in beslag neemt. Wanneer je op de bank of in bed ligt, dan kun je deze laptoptafel boven je lichaam plaatsen.

Het maakt het werken een stuk comfortabeler. Het is van lichtgewicht en niet duur. We zien dat ook andere klanten razend tevreden zijn over deze tafel. Zo krijgt het een 8,5 uit meer dan 50 reviews. Grote kans dat dit door de goede prijs/kwaliteit verhouding te maken heeft.

Laptoptafel - Laptopstandaard - Schoottafel - Bedtafel - MDF Hout - Naturel - 60x40x28 cm

★★★★★
23,75
Bol.com
as of 3 juni 2023 15:46

Alternatief: Campingtafels of andere inklapbare tafels

Een bureau heeft veel weg van een ‘normale’ tafel. We zien dat de keuze in inklapbare bureaus nog niet echt denderend is. Mocht je nog niet overtuigd zijn van de bovenstaande keuzes, dan kun je wellicht overwegen om te kijken naar een normale tafel die je kunt inklappen.

Sommige medewerkers gebruiken namelijk meerdere schermen. Het is dan van belang dat je een tafel hebt waar je deze beeldschermen op kunt zetten. Neem dan eens een kijkje tussen de opvouwbare campingtafels. Wellicht zit er een keuze bij!

Investeer in een goede bureaustoel

Mensen kijken voornamelijk naar een inklapbaar bureau omdat ze weinig ruimte in huis hebben. De bureaustoel kan ook veel ruimte in beslag nemen. We raden toch aan om goed te investeren in een stoel. Hij moet comfortabel zitten, want soms zit je er wel langer dan 8 uur op.

Mocht je geen ruimte hebben voor een bureaustoel, dan kun je ook overwegen om een inklapbare stoel aan te schaffen. Dit is vooral ideaal in studentenhuizen, omdat deze niet over heel veel ruimte beschikken.

Doe het zelf: een inklapbaar bureau maken

Ken je iemand die handig is? Je kunt er dan ook kiezen om zelf een inklapbaar bureau te maken. Het wil dan niet direct zeggen dat je voordeliger uit bent, maar je hebt hem dan wel op maat gemaakt. Op YouTube staan er een aantal video’s waarin mensen laten zien hoe ze een opvouwbare tafel of bureau hebben gemaakt. Wellicht kun je daar nog inspiratie uithalen.

Inklappen en opbergen maar!

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden over inklapbaar bureau. Onlangs schreven we ook een artikel over een inklapbare partytent, inklapbare BBQ en een inklapbaar bad. Overigens is de trend gaande dat steeds meer mensen op zoek zijn naar producten die je in kunt klappen en kan opbergen. We wensen je veel succes met het maken van de juiste keuze!