Slab met mouwen, deze zijn de leukste!

Wanneer je kind wordt geboren kun jij je geluk niet op. We zijn super trots op onze kinderen en we zien ze opgroeien. Vooral in de jongere jaren moet je ze nog helpen. Luier verschonen, kleding aantrekken en het voeden. Het is soms een getouwtrek, maar we hebben het er natuurlijk voor over.

Vooral het voeden kan nog wel een uitdaging zijn. Na een aantal maand kunnen papa en mama zoon of dochter voeden met behulp van een lepel. Naarmate ze ouder worden wil je ze leren dat ze zichzelf kunnen redden. Ze moeten leren om met de lepel en vork te eten. Maar door de onhandigheid die ze nog hebben komt het nog wel eens voor dat ze smeren. Met behulp van een slab met mouwen zorg je ervoor dat de mooie kleertjes schoon blijven. Het unieke van deze slabbetjes is dat de mouwen ook bedekt worden. Dit is ideaal, want we hebben al genoeg wasgoed van de kids.

In dit artikel gaan we je vertellen welke slabbetjes met mouwen onze voorkeur krijgen. We hebben gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding, het design en natuurlijk de reviews van klanten. We raden aan om er meerdere te bestellen, want ze komen altijd gelegen. Wellicht moeten opa en oma ook wel eens oppassen, dan wil je ook dat ze natuurlijk een slab met mouwen hebben. De duo, trio en four packs hebben daarom onze voorkeur.

1) Lictin babyslabbetje met lange mouwen, set van vijf slabbetjes en waterdicht

Deze plastic slabbetjes met mouwen is één van de bestsellers op Amazon. Je krijgt er namelijk direct vijf voor een fantastische prijs. Ze zijn ideaal voor het avondeten of wanneer je kind wil verven. Elk slabbetje heeft zijn eigen leuke design. Daarnaast zijn de slabbetjes waterdicht waardoor je ze makkelijk kan schoonmaken. Je kunt ze bevestigen aan de achterkant op de rug dichtknopen met de touwtjes. Je hebt dus geen klittenband, want die willen nog wel eens loslaten. Je hebt ze in de kleinere variant (0 – 24 maand) of de oudere (variant  24 – 60 maand).

2) Bibetta Neopreen Slab – Met mouwen – Verschillende printjes

Eén van de best beoordeelde slabbetje met mouwen op het grote platform bol.com. Deze bibetta Neopreen slab is verkrijg in verschillende hippe printjes. Heb je een dochter, dan ga je wellicht eerder voor de roze variant. Maar voor jongens hebben ze ook speciale printjes met dino’s en denimblauw. Ze zijn super praktisch en laten geen vocht door. Hierdoor blijven de kleren en de mouwen mooi schoon. Je kunt de onderkant naar voren vouwen waardoor je er een opvangbakje gecreëerd wordt. Met behulp van klittenband kun je het slabbetje dichtmaken.

Bibetta Neopreen Slab - met Mouwen - Antraciet - Dinosaurus met print

★★★★★
18,49
Bol.com
as of 24 april 2024 06:41

3) Duo Pack – Slabbetje Lange Mouwen Krokodil Dinosaurus – 12-36 maanden

Dit is één van onze favorieten. In deze duo pack worden twee leuke slabbetjes met mouwen geleverd. Het unieke is dat de voorzijde gemaakt is van kunststof en de mouwen van katoen. Ze zijn ongeveer geschikt voor kinderen tot en met twee jaar, maar dit is ook afhankelijk van de lengte van je kind. De mouwen zijn van stof waardoor je eerder in de wasmachine moet stoppen. Ze zitten comfortabel en een eyecatcher voor je kind.

Duo Pack - Slabbetje Lange Mouwen Krokodil Dinosaurus - 12-36 maanden

★★★★★
14,00
Bol.com
as of 24 april 2024 06:41

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een slabbetje met mouwen

Je koopt niet iedere dag een slab met mouwen. We willen je daarom nog heel even advies geven als je er één wilt aanschaffen.

Plastic of stoffen slabbetjes?

Het materiaal is een belangrijke keuze bij de keuze van een slabbetje. Je ziet dat veel mensen kiezen voor een Polyurethaan (soort plastic) slab met mouw. Het voordeel van deze slabbetjes is dat ze makkelijk schoon zijn te maken. Daarnaast heb je ze ook in een stoffen variant. Ze zijn zacht en zitten comfortabel. Het materiaal kan ook makkelijk vocht opnemen. Echter moet je deze slabbetjes wel uitwassen met behulp van de wasmachine.

De lengte

Let even goed op de maat van de mouwen. Bij de slabbetjes wordt er vaak een leeftijd meegegeven. Zo zijn er speciale slabbetjes voor baby’s tot en met 6 maand, 12 maand of zelfs 36 maand. Sommige slabbetjes kun je vrijwel de hele baby & peuter periode gebruiken.

Hoeveel wil je er?

Hoe meer slabbetjes met mouwen je in één keer aanschaft, hoe voordeliger de prijs. Een slab met mouw gebruik je vrijwel iedere dag. Niet alleen voor het avondeten, maar ook wanneer je lekker even wilt gaan verven. Daarnaast is de kans groot dat opa en oma ook wel eens oppassen op de kleinzoon of kleindochter. We raden dus aan om direct er meerdere aan te schaffen, dat is weer voordeliger voor je portemonnee.

Wat is een slab met mouwen?

Een slabbetje is een kledingstuk dat door baby’s, dreumes en peuters worden gedragen. Ze zorgen er voornamelijk voor dat kleding niet vies wordt door kwijl, eten, knoeien of andere narigheden. Een slabbetje draag je daarom ook op je bovenlichaam. Je bevestigd een slabbertje om je nek met behulp van touwtjes of klittenband. De meeste standaard slabbers geven geen bedekking voor de mouwen. Je hebt dus speciale slab met mouwen die zorgen dat het hele bovenlichaam bedekt is.