Theedoek ophangen in een greeploze keuken

Greeploze keukens vallen momenteel onder de modernere keukens. Het heeft namelijk talloze voordelen. Je kunt greeploze keukens veel makkelijker schoonmaken dan de normale keukens. Daarnaast ogen deze keukens ook een stuk ruimer, wat ook één van de redenen is dat ze zo populair zijn geworden. Tenslotte is het ook fijn dat je geen last meer hebt van greepjes waar je kinderen tegen aan kunnen lopen. Kortom: greeploze keukens zijn strak en een eye-catcher in je huis.

Maar toch zit er één klein nadeel aan deze keukens. Waar moet je de handdoek ophangen in een greeploze keuken? Dat is een vraag wat veel mensen zich stellen. Je wilt natuurlijk ook niet een haakje aan de muur hangen, want dan oogt de keuken een stuk minder strak en misschien wel slordig. In dit artikel gaan we je exact vertellen welke mogelijkheden er zijn om je theedoek op te hangen in een greeploze keuken.

Op deze manier hang je een theedoek op in je greeploze keuken

Er zijn een aantal manieren om je theedoek strak weg te werken in je greeploze keuken. We hebben hier een aantal manieren en hulpmiddelen voor je op een rijtje gezet. Onlangs schreven we ook een artikel om handdoeken op te bergen in de badkamer.

1) Haakje bevestigen aan de binnenkant van een kastje

De meeste mensen met een greeploze keuken hebben een haakje aan de binnenkant van een kastje bevestigd. De meeste bevestigen deze aan het kastje onder de gootsteen, want daar gebruik je de theedoek het vaakst. Het grote voordeel is dat de theedoek niet in zicht hangt en je daardoor de greeploze keuken mooi strak en modern houdt. Je hebt zelfklevende hangertjes die in verschillende kleuren. Het voordeel van deze hangers is dat je niet hoeft te boren. Zo beschadig je de kastjes niet en kun je ze nog eens makkelijker afhalen.

2) Klevende handdoekrekjes voor keukenkastje

Als alternatief kun je kijken naar de zogenaamde handdoek/theedoek rekjes. Deze handdoek stangen kun je zowel aan de buitenkant als de binnenkant van een kastje bevestigen. We raden aan om hem aan de binnenkant te bevestigen, want dan hou je de keuken greeploos. Toch zijn deze handdoek rekken steeds moderner waardoor mensen hem ook aan de buitenkant bevestigen.

3) Handdoek hangers

Tenslotte heb je de handdoek hangers. Je kunt deze aan de bovenkant van het deurtje van een kast hangen. Je kunt dan zelf bepalen of je hem naar binnen of naar buiten hangt. Voordeel hiervan is dat je hem binnen no-time kunt ophangen. Echter is dit wel één van de minst gekozen oplossing, want op bepaalde ooghoeken zal je het nog net kunnen zien.

4) Probeer een haakje weg te werken op een onopvallende plek

Mochten de bovenstaande ideeën geen oplossing voor je zijn, dan raden we tenslotte aan om te kijken naar een onopvallende plek. In de foto’s onderaan de pagina zie je een voorbeeld daarvan. De haakjes zijn weggewerkt op een plek waar je ze op het eerste oog niet ziet. De meeste moderne keukens beschikken namelijk over een soort inham. Dit is een ideale plek om het eventueel weg te werken!

5) Haakje aan de greep van de oven

Veel keukens beschikken over een (stoom)oven. Deze doe je open met een greep. Dit is waarschijnlijk de enige greep die je hebt in je keuken. We zagen in veel keuken winkels dat er een haakje aan de oven wordt bevestigd. Aan het haakje kun je dan de handdoek of theedoek hangen. Ze worden dan vaak in de S vorm aangeschaft. Persoonlijk zijn we fan van deze S vormige haken.

Proberen en testen, dat is wat we aanraden!

Je komt er maar op één manier achter om te kijken wat voor jullie werkt. Bestellen en proberen maar. Je kunt het altijd nog omruilen of retourneren. Daarnaast zie je op pinterest veel inspiratie als het gaat om keukens. We raden aan om de theedoek dus binnenin het kastje op te hangen. Zo hou je de keuken modern en greeploos. Daarnaast schreven we onlangs ook een artikel over handdoekklemmen.