Motor cadeau’s, meer dan 15 leuke ideeën

Motorliefhebbers, ze zijn soms meer getrouwd met de motor dan met de vrouw. Ze vinden het heerlijk om even een rondje te toeren op de motorfiets. Vooral wanneer het mooie weer er aan komt zie je ze veel. Maar wat geef je als cadeau aan een motorliefhebber? Daar gaan wij je in dit artikel mee inspireren.

Meer dan tien verschillende motor cadeaus staan voor je klaar!

Hieronder gaan we dieper in op cadeaus die je kunt geven aan een motorlief hebber. We hebben geprobeerd om aan iedere portemonnee te denken.

1) Flitsmeister

Mop, mop gas er op, Flitsmeister. Je ervaart veel meer vrijheid op een motor dan in een normale auto. Motorrijders houden daarom ook van snelheid. Je kunt immers makkelijker inhalen met een motor dan met een auto. Je ziet daarom veel motors met gigantische snelheden langs je heen rijden. We raden daarom iedere motorrijder de Flitsmeister one of de nieuwe variant van de Flitsmeister aan. Dit apparaat geeft een piep wanneer je een trajectcontrole of gevaarlijke verkeerssituatie naderd. Hierdoor weet je dat je op de rem moet en voorkom je boetes en gevaarlijke situaties.

2) Telefoonhouder voor op de motor

Echte liefhebbers gaan met de motor op vakantie of een eindje toeren. Daarbij is een navigatie ideaal. Een leuk motor cadeau is daarom ook een telefoonhouder die je op de motor kan bevestigen. Je kunt deze telefoonhouders aan het stuur bevestigen. Zorg dat je de gedachten goed bij de weg houdt!

3) Motor sokken

Op zoek naar een relatief goedkoop cadeau voor een motor liefhebber? Kijk dan eens naar motor sokken. Je hebt twee soorten motorsokken. Eén daarvan is speels, deze sokken kun je in de vrije tijd dragen en beschikken over grappige motor icoontjes. Daarnaast heb je specifieke motor sokken die je kunt dragen tijdens het motorrijden. Ze geven je namelijk warme voeten tijdens de winter dagen.

4) Motorhoes

Ja, het is echt waar, maar sommige rijders zien de motor als een kind. Ze zijn er zuinig op en bouwen een soort van band op met elkaar opgebouwd. Een motorhoes kan daarom niet ontbreken. Het is ook opvallend aan de extreem vele reviews dat het heeft opgebouwd op de platformen, dus vrijwel iedere motorrijder heeft er wel één. Het zorgt immers ook voor een langere levensduur.

5) Motorslot, beugelslot of alarmsysteem

Je wilt niet dat de motor wordt gestolen. Daarom maken veel motorrijders gebruik van een motorslot, beugelslot of een alarmsysteem. Met behulp van een motorslot of een beugelslot zorg je ervoor dat de motor niet makkelijk van zijn plek komt. Het alarmsysteem zorgt ervoor dat een alarm afgaat wanneer ongewenst aan de motor zit. Je hebt overigens ook GPS trackers die ervoor zorgen dat je de motor op afstand in de gaten kan houden.

6) Motorfiets steun/ standaard

Eerlijk is eerlijk, maar grote deel van de tijd staat de motor (helaas) stil. Zorg ervoor dat je hem netjes opbergt. Dit kan je natuurlijk doen met een motorhoes, maar veel garages maken ook gebruik van een standaard. Het achterwiel zet je in de standaard zodat de motor netjes en strak wordt opgeborgen.

7) Handvaten verwarming

Een gigantisch leuke gadget voor motorrijders, de handvaten die verwarmd worden. Het kan namelijk erg koud worden op de motor. Deze handvaten passen op vrijwel iedere motor. Je hebt meerdere warmte instellingen die je makkelijk kan bedienen. Je kunt ze makkelijk aanbrengen. Monteer een set handvatverwarming en geniet van het comfort. 

8) Motorhelm headset

Touren met de motor, dat is toch wat je wilt. Het is leuk wanneer je met meerdere motorrijders gaat touren. Het is alleen lastig om dan met elkaar te communiceren. Gelukkig is daar de motorhelm headset voor bedacht. Deze headset draag je onder je helm en zorgt ervoor dat je onderling met elkaar kunt communiceren.

9) Een rugzak voor op de motor

Gaat de jarige job met de motor naar het werk? Overweeg dan om een motortas te kopen. Als motorrijder ben je natuurlijk direct de sjaak wanneer het regent. Als je dan een normale rugzak hebt, dan kan het zo maar zijn dat alles is nat geworden. Niet zo fijn als je laptop daar natuurlijk inzit. Rugzakken die speciaal voor de motor zijn gemaakt kunnen tegen een stootje. Hierdoor weet je zeker dat alles goed beveiligd is.

10) AirTag of SmartTag

De grootste angst is om de motor kwijt te raken doordat die gestolen wordt. Wanneer je een Samsung of een Apple device hebt, kun je met behulp van de AirTag (Apple) of SmartTag (Samsung) altijd zicht blijven houden op de motor. Het apparaat kun je ergens in de motor verstoppen, bijvoorbeeld in het opberg vak. Met behulp van bluetooth en een app op je telefoon kun je precies zien waar het apparaat zich bevindt. Hiermee kan je dus ook direct zien waar de motor is.

11) Balaclavas

Een extreem leuk en (relatief goedkoop) cadeau voor motorrijders, de Balaclavas. Het lijkt op een bivakmuts, maar wordt door vrijwel iedere motorrijder wel eens gedragen in het jaar. De nek moet namelijk goed beschermd worden tegen de kou, steenslag of insecten. Wanneer de jarige er nog geen één heeft, dan is dit zeker een aanrader.

12) Motorboeken

Er zijn ontzettend veel leuke motorboeken. De één gaat namelijk over het onderhoud van een motor, de ander gaat over leuke routes die je in Nederland moet gereden hebben met je motor. Daarnaast gaan andere motorboeken in op een reis die ze met de motor hebben afgelegd in een Aziatisch land.

13) Motorkleding

Je hebt extreem veel speciale motorkleding. Motor rijden is heel leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Je hebt namelijk geen bescherming om je heen, zoals je dat wel in de auto hebt. Daarom is motorkleding zeer belangrijk voor motorrijders. Denk aan een motorjas, motorbroek, motorhandschoenen, motorlaarzen, motoronderkleding  en een motorhelm.

14) Droogdoek en wasdoek

Boenen, boenen en nog eens boenen. De motor moet glimmen. Dat doe je natuurlijk met de juiste wasdoek en een droogdoek. Veel motorrijders gebruiken hiervoor autoshampoo en een auto was borstel. Overigens het merk Muc-off gespecialiseerd in motor shampoo. Daarnaast moet de ketting ook schoongemaakt worden, dit doe je met een speciale ketting borstel voor de motor. Zorg dat de motor goed onderhouden kan worden.

15) Motorvelgstickers

Pimp de motor velgen met behulp van speciale stickers. Daarnaast zijn de meeste stickers reflecterend, dus zorgt het ook nog eens voor meer veiligheid. Alles wat je nodig bent wordt in deze setjes geleverd. Ze zijn van supieure kwaliteit en laten niet los.  Combinatie van sterkte, vervormbaarheid en hechting maakt deze lijmen een van de meest capabele lijmen dankzij de 3M-technologie. Bepaal zelf de kleur van de stickers.

Veel plezier met het geven van het motor cadeau!

We wensen je veel plezier met het geven van motorcadeau. Mocht je zelf nog goede ideeën hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag. We hebben ook cadeau’s uitgelicht voor andere doelgroepen, dus wellicht staat daar ook nog een leuke gift tussen. We hebben onlangs nog een artikel met daarin de leukste cadeaus voor fietsliefhebbers!