Strijkplank ophangen met een ophangsysteem

We hebben ontzettend veel dingen in huis voor het huishouden. Het is fijn dat je al deze hulpmiddelen netjes kan opbergen. Een groot item voor het huishouden is de strijkplank. Op de strijkplank strijken we onze kleding zodat we weer netjes de deur uit kunnen.

Maar waar laat je zo’n grote strijkplank in je huis?  Je kunt de strijkplank ophangen met een ophangsysteem. Daarnaast zijn er nog alternatieven waar je de strijkplank kunt opbergen in huis. Je kunt dit bijvoorbeeld doen aan de muur, maar ook aan een deur. In dit artikel lichten we de verschillende ophangsystemen voor je uit.

Strijkplank ophangen aan de muur

We hebben twee oplossingen gevonden om de strijkplank aan de muur te bevestigen. Met behulp van een strijkplank ophangsysteem of twee haakjes. We gaan hieronder in op de oplossingen. Wil je direct de producten zien? Kijk dan op bol.com op Amazon.

Brabianta Strijksethouder

Wil je de strijkplank ophangen aan de muur? Dat is mogelijk met behulp van de Brabantia Strijksethouder. Deze houder kun je eenvoudig aan de muur monteren met behulp van twee schroeven. Je kunt hier de handleiding van het strijksethouder vinden om te zien hoe je deze handige houder kunt monteren.

Deze strijksethouder biedt plaats voor zowel de strijkplank als het strijkapparaat. Hierdoor hou je alles mooi bij elkaar. De houder voor het strijkapparaat is hittebestendig, je hoeft daardoor het strijkijzer niet eerst af te laten koelen. De strijkplank kun je bevestigen aan de twee haakjes die aan de onderkant van strijksethouder is bevestigd. De meest strijkplanken beschikken over een stalen buis of haakje waarmee je de strijkplank mee aan de muur kunt hangen.

We zien uit de reviews dat mensen ontzettend blij zijn met de handige houder. Hierdoor is de strijkplank mooi weggewerkt. Dus als je geen plek kunt vinden voor je strijkapparatuur, dan is dit zeker een optie om te overwegen. Geschikt voor iedere strijkplank.

Brabantia Strijksethouder - Dark Grey

★★★★★
29,75
Bol.com
as of 14 mei 2024 19:46

Strijkplank Hanger Wandmontage

Wil je alleen de strijkplank ophangen met behulp van een ‘simpele’ strijkplank hanger? Kijk dan deze variant die verkrijgbaar is via Amazon. Met behulp van twee schroeven kun je de hanger aan de muur bevestigen. Deze variant is iets goedkoper dan die van Brabantia wat je ook zult zien in de kwaliteit. Echter is dit een prima alternatief wanneer je op zoek bent naar een hanger die alleen je strijkplank ophangt. Geschikt voor iedere strijkplank.

Twee haakjes voor de strijkplank

Heb je een T vorm en daarmee een stang waarmee je de strijkplank kunt ophangen? Dan raden we aan om te overwegen om de strijkplank op te hangen met behulp van twee kapstokhaakjes. Je kunt dan de stang eenvoudig achter de kapstokhaakjes bevestigen. Dit lijkt wat op een simpele manier, maar het werkt wel. Het principe kun je hieronder zien op het Pinterest bord. Geschikt voor ieder strijkplank.

Strijkplank ophangen aan de deur

Je kunt de strijkplank eenvoudig ophangen aan de deur. Het voordeel is dat je de strijkplank een vaste plek geeft in je huis. Daarnaast maak je bij een deur ophangsysteem gebruik van de naadjes boven de deur. Hierdoor hoef je niet te boren en heb je geen gereedschap nodig.

LaundrySpecialist® Strijkplankhouder

Een alternatief is om te kijken naar een systeem waarmee je de strijkplank aan de deur kunt hangen. Kies dan bijvoorbeeld voor het ophangsysteem van LaundySpecialist. Deze is geschikt voor T-vormige of 2 potige strijkplanken. Het ophangsysteem is eenvoudig te monteren. Je hebt geen gereedschap nodig en je hoeft niet te boren. Over het algemeen is deze oplossing geschikt voor iedere strijkplank.

LaundrySpecialist® Strijkplankhouder – Hang gemakkelijk jouw strijkplank en strijkijzer op aan je deur

15,95
Bol.com
as of 14 mei 2024 19:46

Alternatief: Strijkplank In of naast de kast

Je ziet vaak dat er wordt gewassen in de berging of boven op zolder. Kijk eventueel of je naast of in de kastruimte hebt voor de strijkplank. Je kunt eventueel ook kijken of er nog een muur beschikbaar is waar je hem tegen aan kunt zetten. Strijkplanken zijn vaak onhandige dingen die je snel wilt pakken.

Alternatief: Strijkplank vast aan de muur

We zien ook dat sommige huishoudens er voor kiezen om de strijkplank vast aan de muur te monteren. Persoonlijk hebben wij hier geen ervaren meer en zie je ook vaak terug in het buitenland. Mocht je hier toch interesse in hebben, kijk eventueel naar deze strijkplank die je vast aan de muur kan monteren. Wellicht is het iets voor jou.

Kijk eventueel naar een nieuwe strijkplank

Kijk even goed naar de strijkplank die je momenteel hebt. Hoe lang gebruik je deze variant al? Is deze nog in goede staat? Want het kan vaak veel schelen wanneer je een nieuwe strijkplank aanschaft. Ze zijn vaak groter en lichter. Daarnaast is het foam ook dikker waardoor je fijner kunt strijken. Let goed ook welke combinatie strijkplank/strijkijzer je gebruikt. Soms zie je dat het strijkijzer niet past op je strijkplank, dat is niet heel handig. Ontdek hier de beste strijkplanken.

Hopelijk heb je een oplossing gevonden om je strijkplank op te bergen!

Helaas zijn er niet ontzettend veel oplossingen voor dit probleem. We hebben veel op pinterest gezocht naar oplossingen om de strijkplank op te hangen. De meest voorhand liggende oplossing is om iets met twee haakjes te doen waarmee je de strijkplank kunt ophangen. Onlangs schreven we ook een artikel hoe je de handdoek kunt ophangen in een greeploze keuken. We hopen dat je met behulp van dit blogartikel een oplossing hebt kunnen vinden.